Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Jim Tehupuring - maandag, 23 maart 2020 09:32

Uitverkoop op de beurs

Voorlopig geen ‘Dol Dwaze Dagen’ in de Bijenkorf. Net als vele andere ketens besloot het chique warenhuis de deuren voorlopig te sluiten als gevolg van de coronacrises. Pijnlijk, maar verstandig.
Koopjesjagers zullen het de komende weken online moeten zoeken.

Hoe lang we binnen moeten blijven en hoe groot de economische impact uiteindelijk zal zijn weet niemand. De actuele onzekerheid leidt ook tot dol dwaze dagen op de financiële markten. Het gestel van beleggers is behoorlijk op de proef gesteld. 4 weken geleden sloot de AEX op 617 punten. Gisteren op 430. 30% beurswaarde ging in rook op. Shell, ING en ABN AMRO halveerden. Extreme koersuitslagen en een gekte die we niet eerder zagen. Zelfs de hysterie tijdens Dol Dwaze Dagen of bij Black Friday verbleekt bij de taferelen die beleggers de afgelopen weken overkwam. Blinde paniek. Ik kan u helaas melden dat het de afgelopen weken geen lolletje was om belegger, laat staan vermogensbeheerder te zijn. Maar ook dit hoort er bij. Op dergelijke momenten is het belangrijk om vast te houden aan de lange termijn. Maar ook aan het idee dat de markt altijd kansen biedt.

Iedereen die rond de kerst ook maar 1 seconde overwoog om te starten met beleggen, staat nu maar 1 ding doen: starten. Alle aandelen van toen zijn nu gemiddeld 30% goedkoper. Natuurlijk is de wereld anders en de onzekerheid groot. Een ding staat vast: we kampen met dol dwaze taferelen en de korting is groot. Of het de bodem is? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat je als belegger vaak hetgeen moet doen wat het meest moeilijk voelt. En in dit geval is dat kopen. Degenen met handelsinstinct voelen dat aan en durven het risico te nemen om uiteindelijk het profijt te genieten. Want ook dit gaat over. Maar ik begrijp dat het heel wat fijner voelt om met de meute mee te gaan in een opgaande beurs dan te kopen als de markt in elkaar is geklapt. En toch is dat gek. Want bij de Bijenkorf rollen we over elkaar heen wanneer de uitverkoop start. Gelukkig ontvingen we afgelopen week meerdere bijstortingen van bestaande klanten en mochten enkele nieuwe verwelkomen. Ik verwacht dat dit over 2-3 jaar een hele verstandige keuze blijkt te zijn geweest.

De Aandeelhouder TV

september 27, 2020

Winstneming op IT en terughoudendheid op de beurs gepast

september 25, 2020

AEX week 39 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 25, 2020

Beurs aan infuus VS | 25 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 24, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 20 – Kolonisten van Catan

Columns

Nieuw
25 sep 13:43 ProBeleggen

8% in Galapagos in 3 maanden

25 sep 08:08 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Grote geldmarkten kunnen nog steeds aantrekkelijk zijn

24 sep 09:59 Bas Heijink

TA S&P500 en NASDAQ: Drietal versteilingen neerwaarts gebroken

24 sep 09:37 Bas Heijink

TA AEX: Neerwaartse versnelling

24 sep 08:31 Shaun Stevens

Angst voor de stad? Stedelijk leven en COVID-19

Het laatste beursnieuws