Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Jim Tehupuring - maandag, 23 maart 2020 09:32

Uitverkoop op de beurs

Voorlopig geen ‘Dol Dwaze Dagen’ in de Bijenkorf. Net als vele andere ketens besloot het chique warenhuis de deuren voorlopig te sluiten als gevolg van de coronacrises. Pijnlijk, maar verstandig.
Koopjesjagers zullen het de komende weken online moeten zoeken.

Hoe lang we binnen moeten blijven en hoe groot de economische impact uiteindelijk zal zijn weet niemand. De actuele onzekerheid leidt ook tot dol dwaze dagen op de financiële markten. Het gestel van beleggers is behoorlijk op de proef gesteld. 4 weken geleden sloot de AEX op 617 punten. Gisteren op 430. 30% beurswaarde ging in rook op. Shell, ING en ABN AMRO halveerden. Extreme koersuitslagen en een gekte die we niet eerder zagen. Zelfs de hysterie tijdens Dol Dwaze Dagen of bij Black Friday verbleekt bij de taferelen die beleggers de afgelopen weken overkwam. Blinde paniek. Ik kan u helaas melden dat het de afgelopen weken geen lolletje was om belegger, laat staan vermogensbeheerder te zijn. Maar ook dit hoort er bij. Op dergelijke momenten is het belangrijk om vast te houden aan de lange termijn. Maar ook aan het idee dat de markt altijd kansen biedt.

Iedereen die rond de kerst ook maar 1 seconde overwoog om te starten met beleggen, staat nu maar 1 ding doen: starten. Alle aandelen van toen zijn nu gemiddeld 30% goedkoper. Natuurlijk is de wereld anders en de onzekerheid groot. Een ding staat vast: we kampen met dol dwaze taferelen en de korting is groot. Of het de bodem is? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat je als belegger vaak hetgeen moet doen wat het meest moeilijk voelt. En in dit geval is dat kopen. Degenen met handelsinstinct voelen dat aan en durven het risico te nemen om uiteindelijk het profijt te genieten. Want ook dit gaat over. Maar ik begrijp dat het heel wat fijner voelt om met de meute mee te gaan in een opgaande beurs dan te kopen als de markt in elkaar is geklapt. En toch is dat gek. Want bij de Bijenkorf rollen we over elkaar heen wanneer de uitverkoop start. Gelukkig ontvingen we afgelopen week meerdere bijstortingen van bestaande klanten en mochten enkele nieuwe verwelkomen. Ik verwacht dat dit over 2-3 jaar een hele verstandige keuze blijkt te zijn geweest.

De Aandeelhouder TV

mei 25, 2020

Laag handelsvolume in Amsterdam | 25 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 22, 2020

AEX week 21 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 22, 2020

Goed instapmoment voor Galapagos

mei 22, 2020

Ook vertrekregeling bij Koninklijke Olie | 22 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
22 mei 08:43 Redactie

Het tweede Grote Crisis Webinar: Albert Jellema en Nico Bakker op maandag 25 mei 12u

19 mei 08:05 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Deflatie, niet inflatie, is het grootste risico nu

18 mei 14:59 Redactie

Masterclass webinar Jim Tehupuring & LYNX

15 mei 16:08 Laurens Tabak

5 recessiebestendige Amerikaanse aandelen tijdens de corona crisis

14 mei 11:28 Bas Heijink

Breed topvormingsproces