Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Tesla haalt geld op

Tesla haalt geld op
8 dec 2020 om 14:34

Tesla gaat vlak voor opname van het fonds in de S&P500 wederom geld ophalen. Het elektriciteitsbedrijf wil via een zogenaamde ‘equity distribution agreement‘ met een serie banken tot $5 miljard ophalen. In september haalde het bedrijf ook al &5 miljard op.

Daarmee maken de Amerikanen slim gebruik van het momentum in het aandeel dat is ontstaan doordat later deze maand wordt opgenomen in de S&P500. Per 21 december is Tesla één van de grootste participanten van deze wereldwijd toonaangevende index.

Op het slot van vrijdag 18 december moet er dan voor miljarden aan Tesla-aandelen worden gekocht omdat veel ETF’s gebaseerd zijn op de S&P500. Goldman Sachs is de begeleidende bank. Goldman heeft vorige week nog het advies voor Tesla verhoogd van Neutral naar Buy. Het koersdoel werd omhoog bijgesteld van $455 naar $780.

Andere banken die meewerken zijn Citigroup, Barclays, BNP Paribas, BofA Securities, Credit Suisse, Deutsche Bank, Morgan Stanley, SG Americas Securities, en Wells Fargo. Deze banken mogen gezamenlijk voor $5 miljard aan Tesla-aandelen verkopen. De banken krijgen tot 0,25% als fee.

De timing van de plaatsing is pikant. Volgende week vrijdag, 18 december, moet er voor miljarden aan Tesla aandelen worden gekocht als het fonds opgenomen wordt in de S&P500. Sinds bekend is dat Tesla in de S&P500 wordt opgenomen is het aandeel met meer dan 50% opgelopen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.