Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TA Philips: Slippertje van flip

TA Philips: Slippertje van flip
1 mrt 2021 om 10:45

Slippertje van Flip

Op de korte termijn speelvelden doen de bulls aan het begin van de nieuwe beleggingsmaand uitermate goed hun best om opwaartse stoten uit te delen om daarmee de correctiefase af te ronden. Dat is ook het geval op de dagchart van Philips, waar de stieren zelfs iets te ver zijn weggezakt en dit nu proberen te herstellen.

Einde correctie

Dat de ondertoon positief is, blijkt uit de serie hogere toppen en hogere bodems boven een fier opkrullende gemiddelde lijn. Recent is er getopt op 48+, waarna een gezonde correctie volgde, keurig begeleid door de swingteller die vandaag op 8 rood staat en dus de downswing kan afronden. Afgelopen vrijdag zakte de koers even onder de SMA lijn, er verscheen een Doji, maar vandaag wordt geprobeerd dat met een witte kleefcandle te herstellen. Vooralsnog was de dip een slippertje van Flip, zo lijkt het.

Bodemstampers in actie

De bulls doen dappere pogingen de beren van zich af te schudden, bodemstampers helpen daarbij, om de uptrend ternauwernood intact te laten en een nieuwe impuls te geven. Zolang het lukt om de koers boven de steunstreep nipt onder de SMA lijn op 44,80 te houden, is een aanval op de recente top rond 48+ het meest waarschijnlijke scenario. Dit levert dus een anticiperende koopkans op met een uitstekende Risk Reward Ratio. In de komende dagen moet de koers wel boven de SMA lijn gaan bewegen met de RSI boven de OS-lijn, dan is er bevestiging vanuit de indicatoren. De Swingtrader mag daarbij zijn rode staafjes inruilen voor groene.

Turbo Long

Als je als actieve Turbo belegger wilt profiteren van de verwachte opleving, kun je overwegen een BNP Paribas Turbo Long aan te schaffen met een ruime stoploss onder de steunstreep op 44+.  De Turbo Long met stoploss op 40,1 met een hefboom van 5,6 is te overwegen. Klik op onderstaande button als u actie overweegt. Uiteraard bent u vrij een andere BNP Paribas Turbo te kiezen.

Het moge duidelijk zijn dat het geschetste scenario komt te vervallen onder 44,80, dan ook overwegen de aangeschafte Turbo op te ruimen.

Ter overweging de volgende BNP Turbo: klik hier

Bekijk alle BNP Paribas Turbo’s op dit fonds: klik hier

Disclaimer:

Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Philips

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.