Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TA: Basic-Fit in mooie trendstand

TA: Basic-Fit in mooie trendstand
19 apr 2021 om 10:51

Basic-Fit in mooie trendstand

Als actieve korte termijn belegger is het van belang om zogenaamde ‘Low Risk Opportunities’ te zoeken, ofwel kansen in de markt met een zeer redelijke slagingskans. Een juiste statistische edge wordt het ook wel genoemd. Welnu, vooral de fondsen die een mooie trendmatige beweging laten zien, herbergen dit soort kansen. Ik heb er een gevonden op de dagchart van Basic-Fit.

Positieve trendfase

Charttechnisch herken je een positieve trendfase aan een serie hogere toppen en hogere bodems, waarbij de koers oploopt van linksonder naar rechtsboven. Als dit gebeurt boven een opkrullende SMA lijn in combinatie met een positieve swingteller en groene swingtrader, dan is er een objectieve bevestiging van de charttechnische bevinding. Een verdere koersstijging ligt dan voor de hand. Maar hoe zit dat nu dan met de edge?

Bodemsignalen

Er moeten voldoende signalen zijn die aansturen op een hervatting van de uptrend, zodat een acceptabele Risk Reward Ratio zichtbaar wordt. Welnu, er wordt gebodemd op afgerond 34,50, gelijk aan een 50% Fibo retracement, de tweede witte candle is in de maak, de swingteller staat op +2 en de swingtrader noteert in de plus. Voldoende munitie voor de bulls om de aanval in te zetten richting de recente top op afgerond 37,50. Als je de eerdere bodem op 31,40 en de recente top op 37,58 in ogenschouw neemt en vervolgens 34,52 als hogere bodem aanmerkt, dan zie je de trendsetup als prelude voor de Low Risk Opportunity.

Coaching

Trendvolgende beleggers kunnen overwegen om een BNP Turbo Long aan te schaffen met een stoploss op 33,50, deze Turbo heeft een hefboom van 6,27. De stoploss van de Turbo ligt ruim onder de SMA en zal dan ook niet zo snel worden geraakt. Als het scenario niet meer valide is, hetgeen onder 34,50 het geval is, dan wordt de niet-uitgestopte-turbo netjes opgeruimd.

Ter overweging de volgende BNP Turbo: klik hier

Bekijk alle BNP Paribas Turbo’s op dit fonds: klik hier


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Basic-Fit

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.