AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Coinmerce dinsdag, 2 augustus 2022 09:59

Rio de Janeiro en Hongkong staan klaar om crypto te accepteren

De afgelopen maand heeft de cryptomarkt een mooie prestatie geleverd. De prijs van Ethereum en Bitcoin stijgen beide gestaag, terwijl de andere cryptocurrencies hetzelfde doen. Natuurlijk zijn de prijzen nog steeds ver verwijderd van hun vorige all-time-high, maar de stemming in de markt lijkt wel aanzienlijk te zijn verbeterd.

De toenemende wereldwijde interesse in Bitcoin en andere cryptocurrencies dient als de belangrijkste focus van het crypto nieuwsoverzicht van deze week. We zien dat steeds meer landen en bedrijven open staan tegenover cryptocurrencies, waaronder Rio de Janeiro, Hongkong en Gibraltar.

Chipotle, een Amerikaans fastfoodbedrijf, lanceert een eigen crypto game

Chipotle, een Amerikaans fastfoodbedrijf dat beroemd is om zijn burrito's en taco's, heeft zojuist een gloednieuw interactief spel onthuld met een cryptocurrency-thema. Spelers kunnen meer dan €200.000 aan cryptocurrency en kortingsbonnen voor guacamole en andere culinaire gerechten in het spel "Buy the Dip" winnen. Alleen Amerikaanse burgers die 18 jaar of ouder zijn en een Chipotle Rewards account hebben mogen het spel spelen.

Dit project toont aan dat grote bedrijven hun marketing inzetten om cryptogebruikers aan zich te binden. Zij worden beschouwd als een gewilde klanten niche die graag geld uitgeeft aan hobby en vrije tijd, zelfs tijdens een dalende markt.

Het bedrijf heeft eerder al crypto als betaalmiddel geaccepteerd. In verschillende filialen kun je betalen met Dogecoin, Ethereum en Bitcoin. Daarnaast hebben ze eerder €100.000 in Bitcoin uitgekeerd als onderdeel van hun reclamecampagne "Burritos or Bitcoin" ter ere van National Burrito Day.

Rio de Janeiro gaat verder met Bitcoin-integratie

Het stadsbestuur van Rio de Janeiro is de afgelopen maanden steeds dichter bij het gebruik van Bitcoin gekomen. Vertegenwoordigers van de stad, zoals burgemeester Eduardo Paes, hebben een aantal keer commentaar gegeven op hun bedoelingen.

Francis Suarez, de burgemeester van Miami, wilde Bitcoin incorporeren in Miami. Eduardo Paes ontmoette hem tijdens de Rio Innovation Week. Paes zei dat Miami als een van de invloeden van Rio de Janeiro diende. Hij voegde eraan toe dat de stad erover denkt om 1% van haar schatkist aan cryptocurrencies te besteden.

De lokale overheid is bereid om Bitcoin-belastingbetalingen te accepteren, volgens Pedro Paulo, de secretaris van financiën, die ook deze verklaring aflegde tijdens de gelegenheid. We kijken naar de mogelijkheid om een extra korting aan te bieden voor Bitcoin-betalingen tijdens het betalen van belastingen, merkte Paulo op. De acceptatie van Bitcoin als betaalmiddel zou zo worden aangemoedigd.

Hongkong is klaar om crypto te accepteren

De bereidheid van een land om cryptocurrencies te accepteren kan worden bepaald door bijvoorbeeld de aanwezigheid van cryptocurrency-automaten, pro-crypto-beleid, gezonde startup cultuur en een rechtvaardig belastingstelsel. 

Met een cryptobereidheidsscore van 8,6 bleek Hongkong volgens een onderzoek van Forex Suggest het land te zijn die het meest is toegerust voor brede adoptie van cryptocurrency. De Verenigde Staten en Zwitserland kwamen in de top drie ondanks het feit dat ze minder geavanceerde crypto-infrastructuur hebben dan Hong Kong, met ratings van 7,7 en 7,5.

Nederland wist de vijftiende positie op te eisen op de lijst van landen die het meest klaar zijn om cryptocurrencies te accepteren.

Tal van bedrijven in Gibraltar accepteren Bitcoin

Gezien het feit dat de bekende koffieketen Costa Coffee nu Bitcoin via het Lightning Network accepteert, is Gibraltar, een klein land in Zuid-Spanje, de laatste tijd ook veel "Bitcoin-vriendelijker" geworden.

Bitcoin wordt ook geaccepteerd bij Hotel Chocolat, Card Factory, en Gibraltar Bakery. De bekende ketens accepteren betalingen van klanten die gebruik maken van het Lightning Network (LN) van Bitcoin. Omdat de transactiekosten zo laag zijn en de transactiesnelheden zo hoog, is het LN perfect voor microtransacties, oftewel kleine aankopen.

Elk jaar komen er 8 miljoen bezoekers naar Gibraltar uit landen als de Verenigde Staten, Canada, Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast reizen naar schatting 15.000 grensarbeiders uit Spanje elke dag naar Gibraltar om er te werken. Terwijl Spanje de euro gebruikt, gebruikt Gibraltar het Gibraltarese pond, zodat de invoering van een universele, grenzeloze munt sterk kan worden beïnvloed door valutawissel, geldovermakingen en toerisme.


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Coinmerce.

Coinmerce is een Nederlandse Crypto broker die staat voor gemak en veiligheid. Met registratie bij De Nederlandsche Bank en breed aanbod van coins, zijn zij dé crypto broker van Nederland waar je eenvoudig, snel en veilig kunt kopen en verkopen.

De Aandeelhouder TV

september 27, 2022

Ondanks halvering gasprijs houdt onzekerheid aan

september 27, 2022

Business Class | Aflevering 25 september 2022 | Wierda en Partners Vermogensbeheer

september 27, 2022

Private video

september 26, 2022

ADYEN mag rebounden – 26sep22

Columns

Nieuw
27 sep 11:14 Ole Hansen

Weekoverzicht grondstoffen: Inflatiebestrijding & Poetin

26 sep 09:33 Cees Smit

Geen vette pret met de FED

25 sep 11:47 Nico Inberg

Deze hedges werken (nog) niet

24 sep 15:12 Nico Inberg

Riemen vast: Italië en Oekraïne zetten de toon

23 sep 13:41 Nico Inberg

Komende week: Italië en Donbass zetten de toon

Het laatste beursnieuws