AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Nico Bakker maandag, 25 mei 2020 12:31

POSTNL bulls aan de leiding

Op menig speelveld is een structurele verbetering van het koersverloop zichtbaar, de Corona ellende lijkt volledig geabsorbeerd te zijn. Wel of niet mee eens, wel of niet terecht, de beurs heeft altijd gelijk heb ik geleerd, dus profiteer van de terugkeer van de bulls. Dit is ook het geval op de dagchart van PostNL. De bulls aan de leiding, ik zal de verwachte route voor u uitstippelen.

Positieve trend
Onlangs werd er vanaf de spike top op 1,57+ een correctie ingezet die keurig werd opgevangen door de SMA lijn rond 1,22. Een klein beetje overshooting, maar de bulls wisten zich op tijd te vermannen, prima ondersteund door de swingteller die een volledige correctie reeks liet zien. Vanaf de gemiddelde lijn veerde de koers weer op met inmiddels alle indicatoren in de plus. Afgelopen vrijdag een Bullish Engulfing patroon neergezet, vandaag de swingteller op +5 en de RSI nipt boven de 50-lijn. Ook de NBTrade Indicator wijst in de richting van de bulls. Niets staat hen in de weg om hogere niveaus op te zoeken.

Ruim speelveld
Als we de krijtstrepen in de analyse betrekken dan kunnen we vaststellen dat het speelveld zeer ruim is. Onder in het veld liggen de SMA lijn en groene steunstreep dicht bij elkaar rond 1,22/20, een prima vangnet voor de bulls mochten zij behoefte hebben aan een extra aanloop. Boven in het veld ligt pas op 1,57+ de eerste beer te wachten. Dit impliceert een uitstekende Risk/Reward Ratio voor beleggers die een kooppositie aangaan. Het winstpotentieel is vele malen beter dan de verliesruimte.

Coaching
Koopjesjagers, maar ook de wat defensief ingestelde trendbeleggers krijgen een koopkans aangereikt. Het meest waarschijnlijke scenario is immers een aantrekkende koers naar de 1,57+ zone. De verwachtingen zijn positief, tenzij het sentiment omslaat en er zwarte candles verschijnen met een rood gekleurde swingteller. Vooralsnog de bulls aan de leiding.

BNP Paribas Turbo Long

BNP Paribas Turbo Short

Disclaimer:
Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).
De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

De Aandeelhouder TV

februari 2, 2023

BASIC-FIT winstnemingen? – 01feb23

februari 2, 2023

JET in de sprint – 02feb23

februari 2, 2023

Meta, Shell en ING presteren sterk| 2 februari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 1, 2023

BASIC-FIT winstnemingen? – 01feb23

Columns

Nieuw
02 feb 10:42 Redactie

Terugkijken: Q&A met Nico Inberg

01 feb 14:58 ProBeleggen

Slim beleggen in ASM International

01 feb 09:06 Bas Heijink

Gaat de euro weer stijgen?

31 jan 11:29 Nico Inberg

KPN: Hoeksteentje in de portefeuille

31 jan 09:04 Bas Heijink

Chinese aandelen de lucht in?