NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Nico Inberg vrijdag, 18 december 2020 13:43

Pharming dinsdag op de Nasdaq

Naar verwachting krijgt  Pharming volgende week dinsdag haar eerste notering krijgen aan de Nasdaq, een langgekoesterde wens van ceo Sijmen de Vries. De Amerikaanse listing opent de deuren naar een veel grotere beleggersgemeenschap: Amerikanen kopen doorgaans geen of nauwelijks aandelen op buitenlandse beurzen.

Op een gezaghebbende Amerikaanse beleggerswebsite als SeekingAlpha wordt bijvoorbeeld geen informatie over niet in de VS verhandelbare aandelen gedeeld. CEO Sijmen de Vries kan helaas niet aanwezig zijn bij de eerste notering: in verband met de coronacrisis is reizen naar New York niet mogelijk.

De aandelen in de VS krijgen een andere notering: 1 aandeel op de Nasdaq vertegenwoordigt tien aandelen Pharming op Euronext. Kort voor de intrede op de Amerikaanse beurs maakte Pharming bekend haar eerste patiënt in de VS te behandelen met Ruconest.

Hoe de situatie nu is met deze patiënt is niet bekend: maar het onderzoek dat in Basel is gestart door dr. Michael Osthoff heeft dus nu in de VS een vervolg gevonden. Pharming wil maximaal 120 covid-19 patiënten gaan behandelen in de VS. De trial wordt uitgebreid tot maximaal 120 personen.

Dat het zo lang duurde voor in de VS dit onderzoek kon worden opgestart had te maken met de goedkeuringen die Pharming nodig had van FDA en de ziekenhuizen waar men mee werkt. Er schijnt nogal wat concurrentie te zijn van andere kandidaat-geneesmiddelen, die allemaal graag dit soort trials willen uitvoeren.

In tegenstelling tot het Zwitserse onderzoek, geleid door dr. Osthoff, is dit een door Pharming zelf geïnitieerd (en dus betaald) onderzoek. Van hieruit zal het onderzoek dus uitgebreid worden naar andere ziekenhuizen. Een snelle genezing van deze patiënt zal dat proces natuurlijk bespoedigen.

Tijdlijn

De resultaten zullen uiteraard eerst moeten worden afgewacht. Hoewel het geen kwestie van jaren is maar eerder maanden, kan het toch wel langer duren dan gedacht. De uitrol van de Europese studie begon op 10 augustus in Basel en ook daar zijn nog geen resultaten van bekendgemaakt.

Dit onderzoek, en ook het nu in de VS lopende onderzoek, volgt op de succesvolle genezing van vijf covid-19 patiënten in april dit jaar: toen testte Pharming Ruconest op vijf patiënten waarvan er vier binnen twee dagen genazen en de vijfde kort daarna.

De Aandeelhouder TV

augustus 8, 2022

Aandelen ING op weg naar €10?

augustus 8, 2022

BitCoin Dobbel deel 3

augustus 5, 2022

Obligaties interessanter dan aandelen

augustus 5, 2022

BESI koopkans – 01aug22

Columns

Nieuw
08 aug 10:53 Cees Smit

Column: Inflatie lekker doorberekenen

08 aug 09:37 Coinmerce

Het belangrijkste cryptonieuws van afgelopen week

06 aug 11:55 Redactie

Homerun (met) Belgische Exmar

05 aug 15:46 Nico Inberg

Tip van de Week

05 aug 07:21 Van Eck

Waterstof: Langetermijn belegging of gebakken lucht?