Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Nico Inberg - vrijdag, 18 december 2020 13:43

Pharming dinsdag op de Nasdaq

Naar verwachting krijgt  Pharming volgende week dinsdag haar eerste notering krijgen aan de Nasdaq, een langgekoesterde wens van ceo Sijmen de Vries. De Amerikaanse listing opent de deuren naar een veel grotere beleggersgemeenschap: Amerikanen kopen doorgaans geen of nauwelijks aandelen op buitenlandse beurzen.

Op een gezaghebbende Amerikaanse beleggerswebsite als SeekingAlpha wordt bijvoorbeeld geen informatie over niet in de VS verhandelbare aandelen gedeeld. CEO Sijmen de Vries kan helaas niet aanwezig zijn bij de eerste notering: in verband met de coronacrisis is reizen naar New York niet mogelijk.

De aandelen in de VS krijgen een andere notering: 1 aandeel op de Nasdaq vertegenwoordigt tien aandelen Pharming op Euronext. Kort voor de intrede op de Amerikaanse beurs maakte Pharming bekend haar eerste patiënt in de VS te behandelen met Ruconest.

Hoe de situatie nu is met deze patiënt is niet bekend: maar het onderzoek dat in Basel is gestart door dr. Michael Osthoff heeft dus nu in de VS een vervolg gevonden. Pharming wil maximaal 120 covid-19 patiënten gaan behandelen in de VS. De trial wordt uitgebreid tot maximaal 120 personen.

Dat het zo lang duurde voor in de VS dit onderzoek kon worden opgestart had te maken met de goedkeuringen die Pharming nodig had van FDA en de ziekenhuizen waar men mee werkt. Er schijnt nogal wat concurrentie te zijn van andere kandidaat-geneesmiddelen, die allemaal graag dit soort trials willen uitvoeren.

In tegenstelling tot het Zwitserse onderzoek, geleid door dr. Osthoff, is dit een door Pharming zelf geïnitieerd (en dus betaald) onderzoek. Van hieruit zal het onderzoek dus uitgebreid worden naar andere ziekenhuizen. Een snelle genezing van deze patiënt zal dat proces natuurlijk bespoedigen.

Tijdlijn

De resultaten zullen uiteraard eerst moeten worden afgewacht. Hoewel het geen kwestie van jaren is maar eerder maanden, kan het toch wel langer duren dan gedacht. De uitrol van de Europese studie begon op 10 augustus in Basel en ook daar zijn nog geen resultaten van bekendgemaakt.

Dit onderzoek, en ook het nu in de VS lopende onderzoek, volgt op de succesvolle genezing van vijf covid-19 patiënten in april dit jaar: toen testte Pharming Ruconest op vijf patiënten waarvan er vier binnen twee dagen genazen en de vijfde kort daarna.

De Aandeelhouder TV

april 12, 2021

Meewind voor cyclische aandelen in aantocht

april 12, 2021

Start cijferseizoen! | 12 april 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 9, 2021

April hele vervelende beursmaand

april 9, 2021

AEX week 14 2021 – Pauze voor de bulls….

Columns

Nieuw
12 apr 14:09 Nico Inberg

Ga NIET in op bod Orange Belgium

12 apr 10:09 Nico Bakker

TomTom rijp voor een rally?

12 apr 09:05 Redactie

7 veilige aandelen voor onzekere tijden

12 apr 09:05 Cees Smit

Cees Smit: Het kan alleen omhoog

09 apr 17:02 Redactie

Prosus kan fors omhoog ⬆️ | De Aandeelhouder Podcast Afl. 13

Het laatste beursnieuws