Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

NIKKEI in correctie

NIKKEI in correctie
23 nov 2020 om 15:25

Op de aandelenvelden overheerst positief sentiment, de bulls hebben de touwtjes in handen, maar toch zie ik her en der corrigerende berentikken, waardoor de bulls enige grip verliezen. Helemaal niet erg een adempauze, een extra aanloop, als zij maar op tijd terugkeren in de arena. Een dergelijke situatie doet zich voor op de dagkaart van de Nikkei index. Een mooie kans voor countertrend spelers om short posities te overwegen.

Sterke uitbraak

Tot eind oktober dit jaar kwakkelde de koers in een uitermate lauw proces van hogere toppen en hogere bodems. Tergend langzaam kozen de bulls de weg omhoog, maar pas in deze maand kwamen ze goed van hun plek, nadat er even sprake was van een glijpartij naar 22.950 afgerond. Begeleid door swingteller en swingtrader reikten de bulls tot maar liefst ruim 26.000, een geweldige prestatie. Maar daarna werd het tijd voor wat afkoeling. Ingeluid door een Evening Star toppatroon werd de correctie ingezet.

Dipfase

Na het toppatroon volgden lagere candles inclusief gaps tussen de bodies met op de meest recente candle een -1 stand op de swingteller. De swingtrader staat al in het blauw sinds de genoemde top. Wat een voorspellend karakter heeft die swingtrader, leuk om te zien. Ik heb de Fibo grid ingetekend om te indiceren dat de dip kan aanhouden tot niveaus rond 24.870 tot 24.135. Daar bodemen zal de trend valideren en de bulls aansporen de trend nieuw leven in te blazen.

Coaching
Korte termijn swingtraders zien hun kansen aan de short kant van de markt zolang de koers onder 26.000+ noteert. Zwarte candles zijn gewenst, een doortellende rode swingteller en een blauwe swingtrader completeren het bearish gestemde plaatje. Letwel, de verwachte daling is een correctie in de uptrend. Hou daar bij de exit strategie rekening mee.

 

BNP Paribas Nikkei Turbo Long

BNP Paribas Nikkei Turbo Short

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.