NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Nico Bakker maandag, 22 november 2021 15:21

KBC Koopkans

Wij volgen maar liefst een zestal mappen met elk een eigen aandelen universum, waaronder de België aandelen waar BNP Paribas Turbo’s op uitgeeft. In die map komen we uiteraard regelmatig koopkansen tegen, zoals nu op de dagchart van KBC. Ik zal de chart voor u duiden.

Correctie kan opdrogen

Volgens de regels van het Dashboard Beleggen is er thans sprake van een correctie fase met een lichte overdrijving omdat de recente candles nipt onder de SMA prikken. Dit zou overshooting kunnen zijn gelet op de stand van de RSI die nu onder de dynamische OS-lijn noteert en dus aanstuurt op bodemvorming. De swingteller staat al op -7 dus dat schiet ook al op, de DBI indicator noteert nog wel in een goudgeel correctiestaafje, overigens zonder een Exit Long coaching aanbeveling. Bovendien doet de groene steunstreep op 74,62 mee in het verwachte bodemspel. Op moment van schrijven staat er een kleine witte candle met zo mogelijk al weer een slotstand boven de SMA.

Coaching

Goed, de bulls willen overleven, de eerste bodemstampers zijn gearriveerd om vanaf 74+ de weg te effenen naar de recente rode streep op 83+. Bij een huidige koers van 75+ levert dit een Risk Reward Ratio op van meer circa 8, dus de BNP Turbo Long 62,8 met hefboom 4,51 zou dan goed passen als strategie. Zolang de candle wit kleurt zijn er dus anticiperende koopkansen voor de offensief ingestelde beleggers. Anderen wachten wellicht op meer bevestiging.

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo/Booster: klik hier

Bekijk alle BNP Paribas Turbo's/Boosters op dit fonds: klik hier

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Disclaimer:

Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A. (www.bnpparibasmarkets.nl). Wouter de Boer is medewerker van BTAC.
De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker dan wel De Boer geven diens technische mening weer over het betreffende item in de hoedanigheid van technisch analist en consultant. De beloning van BTAC, Bakker of De Boer staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie. Op het moment van schrijven heeft Nico Bakker en/of Wouter de Boer van BTAC in privé dan wel zakelijk mogelijk een long of short positie in een van de onderliggende waarden zoals beschreven in dit document dan wel financiële instrumenten die hier aan zijn gerelateerd. Er kan tevens sprake zijn van indirecte deelnemingen via beleggingsfondsen, pensioenfondsen en/of kapitaalverzekeringen waarin wordt belegd en waar hij of andere medewerkers van BTAC geen invloed hebben op het beleggingsbeleid. Verder zijn er geen andere potentiële belangenconflicten bekend.
Deze aanbevelingen zijn niet opgesteld overeenkomstig de wettelijke voorschriften ter bevordering van de onafhankelijkheid van onderzoek op beleggingsgebied en zijn evenmin onderworpen aan een verbod om al vóór de verspreiding van onderzoek op beleggingsgebied te handelen.

De Aandeelhouder TV

januari 21, 2022

Begin van een echte correctie op de beurs? | De Aandeelhouder Podcast Afl. 54

januari 21, 2022

AEX, DAX en Climax voor ADYEN – 19jan22

januari 21, 2022

AEX, DAX en Dubbele bodem ASML

januari 21, 2022

Week 3 afsluiting AEX en DAX – 21jan22

Columns

Nieuw
21 jan 07:21 Nico Inberg

PostNL voor kwart in handen van Tsjech

20 jan 16:01 Redactie

ETF v/d Week: World MSCI

20 jan 09:42 Redactie

Terugkijken: Chatsessie met Nico

20 jan 07:15 Van Eck

ETF’s om te beleggen in het Metaverse

19 jan 14:45 Clément Inbona

Inflatie dreigt permanent te worden door stijgende lonen

Het laatste beursnieuws