Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Handig beleggen in Shell tot 17 maart 2022

Handig beleggen in Shell tot 17 maart 2022
17 mei 2021 om 13:00

8,9% rendement met Shell als de aandelen geen 30% dalen. 

Aandelen Shell staan dit jaar 12% in de plus. Een leuke stijging, maar de aandelen presteren over twee jaar gemeten nog belabberd. Nu de brede aandelenmarkten een stuk duurder zijn geworden wellicht het overwegen waard weer te beleggen in Shell.

Oliemajors kunnen wellicht nog een inhaalbeweging te maken. Als we naar de vraag naar olie kijken dan lijkt de reële economische vraag terug richting de pré-covid periode te gaan. Tel daarbij alle stimuli die overheden wereldwijd aan de dag leggen, en de vraag naar alle goederen zou nog een tijdje kunnen stijgen. Dat betekent inflatie, en een stijging van de grondstoffenprijzen.

Olie kon al herstellen naar prijzen die dicht aanleunen bij de pré-covid periode. Met een gemiddelde prijs die boven de 65 dollar per vat ligt voor een eenheid Brent zijn de producenten van olie mooi winstgevend. Dat zien we ook in de recentelijk gepresenteerde cijfers van de spelers in deze markten.

Een vlotte jaarstart voor RDS

Royal Dutch Shell presenteerde recent haar kwartaalcijfers en we zagen ook daar dat het bedrijf de wind terug in de zeilen had. De cijfers waren iets beter dan verwacht en Shell kende een vlotte jaarstart. Qua cashflow generatie blijft Shell het kroonjuweel in de oliesector, en dat reeds voor het 4de jaar op rij. Hoeveel bedrijven kunnen er wereldwijd zeggen zo maar even 8 miljard USD kasstroom op een kwartaal te hebben opgehoest?

Als geïntegreerde oliemaatschappij was Shell in staat opnieuw met mooie cijfers voor de dag te komen. Waar het laatste kwartaal slechts 0,4 miljard winst kon gemaakt worden zitten we voor het eerste kwartaal opnieuw met iets meer dan 3 miljard USD winst.

Ook de schuld kon verder afgebouwd worden en daalde met zowat 4 miljard USD naar 71 miljard USD. Tegen eind dit jaar mogen we verwachten dat de doelstelling van slechts 65 miljard USD schuld zal worden behaald. Een belangrijke mijlpaal, want eens de schuld onder dat niveau zakt zal men 20 à 30% van de operationele cashflow richting aandeelhouders uitkeren. Dat moment zal waarschijnlijk heel wat extra geïnteresseerde beleggers lokken. Shell lijkt dus goed gepositioneerd naar de toekomst toe.

Slim

Wat bedoelen we nu met slim? De manier waarop u zou kunnen inspelen op een verder herstel van Shell. Dit kan uiteraard door rechtstreeks in de aandelen te beleggen. Wij laten graag zien hoe je met een ‘slimmere’ invulling een gunstigere risico / rendement verhouding kunt behalen.

De bewegelijkheid van aandelen Shell biedt een andere interessante mogelijkheid om op een andere wellicht slimmere manier te beleggen in de onderneming. Met het volgende Rendement Certificaat maakt u namelijk 8,9% rendement tot 17 maart 2022 (geannualiseerd 10,4% rendement) met als voorwaarde dat de aandelen niet met 30% dalen. U betaalt nu EUR 16,5 voor een certificaat wat in lijn ligt van de huidige koers van het aandeel! Nadeel is wel dat u ook nooit meer dan 8,9% rendement kunt maken. Aan de andere kant maakt u wel rendement als het aandeel niet meer dan 30% daalt.

Hierbij de details van het certificaat

ISIN: NLSGE001ASD3 Prijs certificaat: €16,5 Maximale Uitkering: €18 Ondergrens: €11,5
Peildatum: 17/03/2022 Prijs Aandeel: €16,4 Potentieel Rendement: 8,9% Dekking: 30%

 

Klik hier voor meer details

De huidige hogere volatiliteit maakt een rendement certificaat aantrekkelijk. Zo biedt dit certificaat 8,9% rendement of jaarbasis met een dekking van 30%. Wij zien dit als een goed alternatief voor een directe belegging in de aandelen. Het certificaat loopt tot 17 maart 2022. Bij het kopen van een rendement certificaat ontvangt u geen dividend en is het opwaarts potentieel gemaximeerd. Maar in ruil krijgt u een brede dekking aan de onderkant!

De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.