Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Formule 1 en sponsoring door cryptobedrijven

Formule 1 en sponsoring door cryptobedrijven
10 mrt 2022 om 15:35

Cryptocurrencies zijn het afgelopen jaar over de hele wereld in populariteit gegroeid. Een paar jaar geleden hoorde je alleen via mond-tot-mond over cryptocurrencies, maar nu zie je overal crypto commercials.

Cryptobedrijven sponsoren grote voetbalclubs zoals Manchester United en Paris Saint-Germain, en ook de Super Bowl halftime show zat vol met crypto commercials. In de Formule 1 is de crypto aanwezigheid ook toegenomen. Er zijn in de Formule 1 tien teams, waarvan er acht worden gesponsord door een cryptobedrijf.

De samenwerking tussen F1 en cryptobedrijven zijn echter wel vanuit verschillende perspectieven aangevallen. Zo zou de samenwerking onverenigbaar zijn met het streven van de F1 om milieuvriendelijker te worden. Daarnaast wordt vaak het verband gelegd tussen cryptocurrency en criminele activiteiten.

Ondanks deze klachten zijn de leidinggevenden van de F1-teams enthousiast over hun cryptosponsors en de populariteit van cryptocurrencies. Hieronder lees je wat de teambazen van verschillende teams te zeggen hebben over de samenwerking met cryptobedrijven.

Christian Horner (Red Bull) is op zoek naar technologie die het milieu kan helpen

Cryptocurrencies die gebruik maken van het Proof-of-Work (PoW) consensusmechanisme hebben een aanzienlijk negatief effect op het milieu. Dit is te wijten aan het feit dat het minen van deze valuta veel energie verbruikt. Proof-of-Work-munten, zoals Bitcoin (BTC), zijn daar een voorbeeld van.

Christian Horner, de teammanager van Red Bull, begrijpt het belang van het duurzaamheidsargument. Toch negeert hij de crypto-industrie niet, maar gaat hij liever op zoek naar innovaties die verbetering kunnen brengen.

Het Proof-of-Stake (PoS) consensusalgoritme, dat als het tegenovergestelde van de Proof-of-Work consensusmethode wordt gezien, is een voorbeeld van zo’n verbetering. PoS gebruikt veel minder energie dan PoW omdat het geen computer resources nodig heeft om transacties uit te voeren.

ByBit en Tezos, twee cryptobedrijven, zijn sponsors van Red Bull. Tezos (XTZ) is een voorbeeld van een Proof-of-Stake cryptocurrency.

“De crypto business is zich bewust van de kwestie over duurzaamheid”, zegt Toto Wolff (Mercedes)

Toto Wolff, baas van het Mercedes-team, meent dat de cryptosector zich al bewust genoeg is van de problemen rond energiegebruik. Cryptobedrijven, zo beweert hij, proberen deze problemen al lang aan te pakken.

En het lijkt erop dat dit standpunt juist is. Zo is Ethereum nu bezig met de implementatie van de ETH 2.0 upgrade, waarbij het netwerk van Proof-of-Work (wat niet duurzaam is) naar Proof-of-Stake (wel duurzaam) wordt omgezet. Ethereum (ETH) is nu de op één na grootste cryptocurrency, en het speelt een sleutelrol in de innovatie van de crypto-industrie.

Wolff wilde ook benadrukken dat energiegebruik niet de enige factor is waar rekening mee gehouden moet houden:

“De kwestie van duurzaamheid is cruciaal, maar het gaat niet alleen om mining en energiegebruik. Het gaat ook om de bron van die energie. Je kunt de hedendaagse technologie echter niet negeren; het is een markt die zich alleen maar verder zal ontwikkelen.”

Verder gelooft Wolff dat cryptocurrency een mooie toekomst heeft. Hij gelooft dat cryptocurrency uiteindelijk het traditionele bankieren zal verdringen, omdat het op verschillende gebieden voordelen biedt. Zijn Mercedes-ploeg wordt gesponsord door de crypobeurs FTX, vooral actief in Amerika.

Het is geen verrassing dat cryptocurrency steeds populairder wordt in de Formule 1 en andere grote sporten. Cryptobedrijven breiden zich snel uit, en ze willen aan nieuwe consumenten laten zien dat ze betrouwbaar zijn. Sponsoring van een prominente voetbalclub of een F1-ploeg, bijvoorbeeld, is een snelle methode om vertrouwen te ontwikkelen.

Positieve woorden van bekende mensen als Christian Horner en Toto Wolff zullen ook helpen om het vertrouwen in cryptocurrency op te krikken.


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Coinmerce.

Coinmerce is een Nederlandse Crypto broker die staat voor gemak en veiligheid. Met registratie bij De Nederlandsche Bank en breed aanbod van coins, zijn zij dé crypto broker van Nederland waar je eenvoudig, snel en veilig kunt kopen en verkopen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.