Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Enige rust na de storm

Enige rust na de storm
1 apr 2020 om 14:52

Guillermo Felices, hoofd onderzoek en strategie voor Multi Asset and Quantitative Solutions (MAQS), en Dominick DeAlto, chief investment officer fixed income, leggen uit hoe de impact van COVID-19 wordt beoordeeld, en hoe de implicaties eruitzien voor beleggers.

COVID-19 is in de eerste plaats een noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid. Het heeft in veel landen geleid tot een economische shutdown en tot maatregelen van centrale banken die nog maar een paar weken geleden ondenkbaar waren geweest.

Het lijdt geen twijfel dat de economische cijfers de komende tijd grimmig zullen zijn. In China neemt de activiteit echter geleidelijk weer toe, zoals blijkt uit verscheidene recente cijfers.

De autoriteiten hebben in de hele wereld krachtig gereageerd. De beleidstarieven van toonaangevende centrale banken liggen feitelijk op nul en de meesten zijn opnieuw begonnen met grote programma’s voor kwantitatieve versoepeling (QE).

De Amerikaanse regering heeft een pakket van 2 triljoenen USD aangekondigd dat onder meer contante betalingen aan huishoudens en hulp aan kleine bedrijven omvat. In Europa zijn de fiscale pakketten ook zeer groot, waarbij de meeste regeringen aanzienlijke garanties bieden om bedrijven en consumenten te ondersteunen.

Per saldo wordt de impact van COVID-19 op de wereldeconomie waarschijnlijk opgevangen door dergelijke maatregelen, en zou er een “U-vormig” herstel moeten komen. Het risico is dat langdurige en periodieke shutdowns tot een langere mondiale recessie kunnen leiden.

Voor beleggers geven de huidige indicatoren van de “markttemperatuur” een goed “contrair” koopsignaal voor risicoactiva. Wij vinden dat het nu niet het moment is om te verkopen.

Lees een gedetailleerde analyse van de implicaties van de COVID-19 crisis en wat de optimale positionering kan zijn voor beleggers met multi-asset portefeuilles op de Investors’ Corner blog.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.