Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

BNP Paribas Asset Management - woensdag, 1 april 2020 14:52

Enige rust na de storm

Guillermo Felices, hoofd onderzoek en strategie voor Multi Asset and Quantitative Solutions (MAQS), en Dominick DeAlto, chief investment officer fixed income, leggen uit hoe de impact van COVID-19 wordt beoordeeld, en hoe de implicaties eruitzien voor beleggers.

COVID-19 is in de eerste plaats een noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid. Het heeft in veel landen geleid tot een economische shutdown en tot maatregelen van centrale banken die nog maar een paar weken geleden ondenkbaar waren geweest.

Het lijdt geen twijfel dat de economische cijfers de komende tijd grimmig zullen zijn. In China neemt de activiteit echter geleidelijk weer toe, zoals blijkt uit verscheidene recente cijfers.

De autoriteiten hebben in de hele wereld krachtig gereageerd. De beleidstarieven van toonaangevende centrale banken liggen feitelijk op nul en de meesten zijn opnieuw begonnen met grote programma's voor kwantitatieve versoepeling (QE).

De Amerikaanse regering heeft een pakket van 2 triljoenen USD aangekondigd dat onder meer contante betalingen aan huishoudens en hulp aan kleine bedrijven omvat. In Europa zijn de fiscale pakketten ook zeer groot, waarbij de meeste regeringen aanzienlijke garanties bieden om bedrijven en consumenten te ondersteunen.

Per saldo wordt de impact van COVID-19 op de wereldeconomie waarschijnlijk opgevangen door dergelijke maatregelen, en zou er een "U-vormig” herstel moeten komen. Het risico is dat langdurige en periodieke shutdowns tot een langere mondiale recessie kunnen leiden.

Voor beleggers geven de huidige indicatoren van de “markttemperatuur” een goed “contrair" koopsignaal voor risicoactiva. Wij vinden dat het nu niet het moment is om te verkopen.

Lees een gedetailleerde analyse van de implicaties van de COVID-19 crisis en wat de optimale positionering kan zijn voor beleggers met multi-asset portefeuilles op de Investors’ Corner blog.

De Aandeelhouder TV

oktober 21, 2020

Sell op Galapagos | 21 oktober 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 20, 2020

AEX 20 okt 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 20, 2020

Britse pond kan fors dalen bij uitblijven Brexit-deal

oktober 20, 2020

Bob Homan tipt: Gespreid beleggen – #Beursspel2020

Columns

Nieuw
20 okt 09:44 Bas Heijink

TA AEX: Donkere wolken

19 okt 11:05 Nico Bakker

AEGON bulls aan zet

19 okt 10:52 Redactie

9% op jaarbasis op dit aandeel!

17 okt 08:58 Manus Fleskens

Fugro nieuws, fake of toch niet?

16 okt 16:41 Marco Knulst

Kansen in Gas & Olie