Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Redactie - donderdag, 2 augustus 2018 13:22

Een horloge als investering

Nu de rente zo laag staat zoeken steeds meer beleggers naar alternatieven voor hun spaargeld. Vaak denken beleggers dan aan onroerend goed, aandelen, vakantiehuisje, obligaties, grondstoffen, goud en tegenwoordig ook nog cyptovaluta. Is een goud horloge een serieus alternatief in deze?

Voor beleggers zitten er zeker een voordeel aan het beleggen in een horloge. Het levert niet zo snel stress op aangezien je niet de hele dag de koers van het horloge ziet verspringen. Daarbij heb je ook iets tastbaars in handen wat je kunt laten zien aan anderen. Je moet alleen wel goed je huiswerk doen. Zomaar even een horloge kopen is natuurlijk gevaarlijk. Goed onderzoek doen naar ‘collector’ items en je laten adviseren door experts is zeker aan te raden. Via Horloge.nl heb je veel keus voor een goud horloge. Kijk hier voor inspiratie

Een aantal die je kunt opvolgen bij je start op de horlogemarkt zijn als volgt.

1.       Beleg alleen met geld wat je over hebt. Een horloge is niet altijd direct om te zetten in cash. Daarbij is het goed om eerst ervaring op te doen en niet veel risico te nemen.

2.       Spreiden van je geld. Koop niet 1 duur horloge in de hoop dat deze meer waard gaat worden maar koop liever een aantal van verschillende merken. Zo spreid je je risico en leg je niet alle eieren in 1 mandje.

3.       Veilig opslaan. Zorg voor een veilige plek om je horloges op te slaan het is namelijk een gemakkelijk te stelen object.

4.       Kies de klassiekers zoals Rolex en Catier in het begin. Deze behouden vaak beter hun waarde en de kans op een stijging in waarde lijkt meer waarschijnlijk.

 

 

Je moet dus goed zoeken net als bij beleggen in aandelen, goud, onroerend goed of een vakantiehuisje. Het kan even duren voor je genoeg kennis van de materie hebt en je neemt dan een betere beleggingsbeslissing. Zorg ook voor voldoende spreiding. Het ‘gokken’ op slechts een horloge is heel risicovol. Dit kan natuurlijk goed uitpakken, maar aan de andere kant kan je ook tegen een zeperd oplopen!

Check voor meer informatie Horloge.nl

De Aandeelhouder TV

september 30, 2020

Debat in chaos | 30 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 29, 2020

AEX 29 sep – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 29, 2020

Live debat in focus | 29 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 28, 2020

Wat gaat de AEX doen vanaf de 550 punten?

Columns

Nieuw
30 sep 10:59 Bas Heijink

TA AEX: Neerwaartse druk neemt toe

29 sep 09:35 Nico Bakker

ABNAMRO in de rebound

29 sep 08:43 Albert Jellema

Blik op de Nederlandse aandelenmarkt

28 sep 16:55 Redactie

De 7 beste aandelen om te kopen voor het vierde kwartaal

28 sep 10:19 Nico Bakker

Spannend steunscenario ABNAMRO

Het laatste beursnieuws