Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Redactie - donderdag, 2 augustus 2018 13:22

Een horloge als investering

Nu de rente zo laag staat zoeken steeds meer beleggers naar alternatieven voor hun spaargeld. Vaak denken beleggers dan aan onroerend goed, aandelen, vakantiehuisje, obligaties, grondstoffen, goud en tegenwoordig ook nog cyptovaluta. Is een goud horloge een serieus alternatief in deze?

Voor beleggers zitten er zeker een voordeel aan het beleggen in een horloge. Het levert niet zo snel stress op aangezien je niet de hele dag de koers van het horloge ziet verspringen. Daarbij heb je ook iets tastbaars in handen wat je kunt laten zien aan anderen. Je moet alleen wel goed je huiswerk doen. Zomaar even een horloge kopen is natuurlijk gevaarlijk. Goed onderzoek doen naar ‘collector’ items en je laten adviseren door experts is zeker aan te raden. Via Horloge.nl heb je veel keus voor een goud horloge. Kijk hier voor inspiratie

Een aantal die je kunt opvolgen bij je start op de horlogemarkt zijn als volgt.

1.       Beleg alleen met geld wat je over hebt. Een horloge is niet altijd direct om te zetten in cash. Daarbij is het goed om eerst ervaring op te doen en niet veel risico te nemen.

2.       Spreiden van je geld. Koop niet 1 duur horloge in de hoop dat deze meer waard gaat worden maar koop liever een aantal van verschillende merken. Zo spreid je je risico en leg je niet alle eieren in 1 mandje.

3.       Veilig opslaan. Zorg voor een veilige plek om je horloges op te slaan het is namelijk een gemakkelijk te stelen object.

4.       Kies de klassiekers zoals Rolex en Catier in het begin. Deze behouden vaak beter hun waarde en de kans op een stijging in waarde lijkt meer waarschijnlijk.

 

 

Je moet dus goed zoeken net als bij beleggen in aandelen, goud, onroerend goed of een vakantiehuisje. Het kan even duren voor je genoeg kennis van de materie hebt en je neemt dan een betere beleggingsbeslissing. Zorg ook voor voldoende spreiding. Het ‘gokken’ op slechts een horloge is heel risicovol. Dit kan natuurlijk goed uitpakken, maar aan de andere kant kan je ook tegen een zeperd oplopen!

Check voor meer informatie Horloge.nl

De Aandeelhouder TV

januari 22, 2021

AEX week 3 2021 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

januari 22, 2021

De Aandeelhouder Podcast Afl. 2 – Hollandse Topaandelen

januari 22, 2021

Tesla: Omzetgroei niet te handhaven

januari 22, 2021

Intel verrast | 22 januari 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
23 jan 16:32 Redactie

Vandaag in DAZ: PostNL, ASML, Intel, Carrefour

22 jan 15:51 Redactie

Aflevering 2 van DAH Podcast – Hollandse Topaandelen

22 jan 09:16 Redactie

TA DAX: Vermoeidheidsverschijnselen

22 jan 07:12 Nico Inberg

PostNL wordt dividendtopper

21 jan 12:30 Redactie

DAH.nl opende de beurs bij Euronext!

Het laatste beursnieuws