Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Crypto, NFT’s en de metaverse

Crypto, NFT’s en de metaverse
18 okt 2022 om 15:35

De cryptocurrency markt beleeft nog steeds een bearish prijsomgeving (een periode van dalingen). Ethereum (ETH) en Bitcoin (BTC), twee van de grootste cryptocurrencies, zagen beide ongeveer 5% prijsdalingen deze week. De prijs van Ethereum schommelt al enkele weken rond de €1350, een afspiegeling van de trend van Bitcoin die rond de €20.000 schommelt.

Maar vooralsnog krijgt de algemene status van de financiële markt en het monetaire systeem de meeste aandacht. De belangrijkste valuta’s van de wereld, waaronder de euro, de pond en de yen, bevinden zich in een vrije val. Ook de koopkracht van veel mensen blijft verder dalen.

Laten we eens gaan kijken naar het belangrijkste cryptonieuws van deze week.

De nieuwe Europese MiCa-wet is een stap dichterbij 

Maandag keurden wetgevers in de Europese Unie (EU) met 28 stemmen voor, en 1 stem tegen, de belangrijke nieuwe cryptoregels goed. MiCA, wat staat voor “Markets in Crypto Assets,” is het wetgevingspakket waarover gestemd werd.

Aanbieders van wallets en andere cryptodiensten mogen nu binnen de EU handelen volgens de Markets in Crypto Assets-wet, mits zij zich registreren bij de nationale autoriteiten en bepaalde minimum garanties bieden die bedoeld zijn om beleggers te beschermen en stabiliteit te waarborgen.

Zonder verder debat stemde de Commissie Economische en Monetaire Zaken maandag voor de overeenkomst, op basis van een geheime overeenkomst met de EU-lidstaten die bijeenkomen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor bekrachtiging door het Europees Parlement voor het einde van het jaar.

De hoofdonderhandelaar van het Parlement, Stefan Berger, verwelkomde de stemming in een tweet als “uitstekend nieuws”. De volgende stap is dat het Europees Parlement over de wet stemt nadat deze door juristen en taalkundigen is beoordeeld.

Bijna 12.000 Braziliaanse bedrijven hebben belangen in crypto

Vanaf augustus heeft het aantal Braziliaanse bedrijven met Bitcoin-holdings alle vorige records overtroffen.De Receita Federal do Brasil (RFB), in de volksmond bekend als de Federale Belastingdienst van Brazilië, heeft naar verluidt in augustus 2022 12.053 afzonderlijke bedrijven geregistreerd die crypto rapporteren op hun financiële overzichten.

Het bedrag vertegenwoordigt een stijging van 6,1% ten opzichte van de 11.360 bedrijven in juli en maakt augustus de maand met de meeste bedrijven met crypto-bezit in Brazilië.

Volgens de RFB is Bitcoin de meest gebruikte cryptocurrency onder instellingen, met Tether op de tweede plaats (USDT). Een kleiner aantal Brazilianen (1,3 miljoen) bezat in augustus cryptocurrency dan in juli.

Microsoft en Meta gaan Office 365 leveren in de Metaverse

Meta Platforms, opgericht door Facebook’s Mark Zuckerberg, werkt samen met softwaregigant Microsoft om veel Office 365 apps op te nemen in Meta’s VR platform. Deze stap is bedoeld om bedrijven te verleiden hun activiteiten online te verplaatsen.

Microsoft CEO Satya Nadella zei dat de Teams-software zal samenwerken met Meta’s “Quest” en debuteerde onlangs tijdens Meta’s Connect 2022 evenement op 11 oktober de “Quest Pro” VR gear. Hiermee kunnen gebruikers vergaderen in een virtuele ruimte die een directiekamer nabootst.

Typische Microsoft office suite programma’s zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook en SharePoint zullen ook toegankelijk worden gemaakt in Meta’s VR. Nadella zei ook dat het streamen van een Windows Cloud PC naar Meta’s headsets een toekomstige functie zal zijn.

F1 doet 8 handelsmerkaanvragen voor de letter “F” op het gebied van crypto, NFT’s en de Metaverse

Door acht handelsmerken aan te vragen voor het internationaal erkende acroniem “F1”, probeert de Formule 1 zijn plaats in het Web3-ecosysteem te verstevigen.

Acht handelsmerk-aanvragen voor crypto’s, NFT’s, cryptomarktplaatsen, winkels voor virtuele goederen, exchanges en financiële blockchainactiviteiten werden op 5 oktober ingediend door F1, volgens Mike Kondoudis.

F1 heeft software voor gebruik met crypto, meta-tokens, digitale verzamelobjecten en NFT’s van een handelsmerk voorzien, evenals software voor betalings- en wisseltransacties met digitale valuta. Dit suggereert dat het bedrijf van plan is actief deel te nemen aan het zich ontwikkelende Web3-ecosysteem.

Formula One wil niet alleen software aanbieden, maar ook een detailhandel in virtuele goederen en een handelsplatform voor crypto en NFT.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.