--- ---

Alain Weill, de CEO van Altice Europe, lijkt veel geloof te hebben in de toekomst van zijn bedrijf. Het beursgenoteerde Altice, wat onderdeel uitmaakt van de AEX.

Weill kocht alleen dit jaar al 7.1 miljoen aandelen wat gelijk aan een investering van EUR 12,5 miljoen

De grootste aankoop deed hij op 18 januari van dit jaar. Hij kocht 5 miljoen aandelen op een koers van € 1,73.

AFM melding 18 januari 2019

In totaal meldde hij dit jaar vijf keer een aankoop. De laatste melding is van 8 februari waarin de aankoop van 382.205 aandelen stond tegen een aankoopprijs van EUR 1,85.

 AFM melding 8 februari 2019

Vertrouwen in Altice

In totaal bezit Weill nu 21.686.596 miljoen aandelen.

Op de huidige koers van € 1,82 een investering van bijna EUR 40 miljoen

1/3 van dit belang bouwde hij dit jaar op. Sinds de splitsing vorig jaar tussen Altice Europa en Altice USA zien we dat de aandelen van een hoogste koers van € 3,50 bijna gehalveerd zijn. De aankopen van CEO van Altice kunnen een signaal zijn dat het nu wel een mooi instapmoment is.....

 

In beleggerskringen noemt met dit ook wel ‘insider buying’. De CEO weet natuurlijk veel beter dan een belegger wat er speelt bij zijn bedrijf en de markt die ze bedienen. Als een CEO koopt dan zou je denken dat hij zelf vindt dat de aandelen niet op de goede waardering staan. Hij zal vertrouwen hebben in de groei van het bedrijf en ziet in dit geval de schuldenberg niet als een obstakel om aandelen te kopen. Garanties op hogere koersen geeft een aankoop van de CEO niet. Wat dat betreft is het een gevalletje garantie tot de voordeur. Deze CEO koopt er alleen zoveel dit jaar alleen al dat het vertrouwen (schijnbaar) groot is.

Klik HIER voor de live koers van Altice.

Redactie

Geef een reactie