Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

BNP Paribas Asset Management - donderdag, 9 april 2020 08:00

BNP Paribas AM: Duurzaamheid en veerkracht in volatiele markten

Hoe kunnen beleggers met de Covid-19 lockdown, die in veel Europese landen voortduurt, het best gedijen in volatiele en onzekere marktomstandigheden?


In de meest recente wekelijkse podcast van BNP Paribas Asset Management beoordeelt senior beleggingsstrateeg Daniel Morris de toestand op de financiële markten en bevestigt hij nog eens de overtuiging dat dit niet het moment is om risicovolle activa te verkopen. Wereldwijd hoofd duurzaamheidsonderzoek Mark Lewis bespreekt de verdiensten van duurzaam beleggen in volatiele markten en de mogelijke implicaties van deze crisis voor de energiesector en de bredere economie.

Mark Lewis stelt dat de extreme volatiliteit en onzekerheid als gevolg van de crisis ongetwijfeld consequenties zal hebben voor de rol die duurzaam beleggen speelt zodra de rust is teruggekeerd.

Duurzaam beleggen gaat over het opbouwen van langetermijnveerkracht tegen milieu-, gezondheids-, economische en sociale crises. De huidige pandemie onderstreept bovenal hoe kwetsbaar veel van de wereld is, zoals ook te zien was aan de extreme volatiliteit op de financiële markten. Het benadrukt hoe moeilijk het is om adequaat te reageren op plotselinge, grootschalige gezondheidszorgbehoeften – zelfs in de rijkste en meest geavanceerde economieën zoals die van de VS en Europa.

Het kan goed zijn dat als gevolg van de huidige pandemieën beleidsmakers, CEOs en het publiek de kosten van die kwetsbaarheid beter zullen begrijpen - of beter gezegd de waarde van grotere veerkracht tegen toekomstige dreigingen.

Het is redelijk om enigszins optimistisch te zijn over de wereld na de pandemie. Deze gebeurtenis zal de beleidsmakers ongetwijfeld doen focussen op de voordelen van het langetermijndenken en -strategieën voor de economie, het milieu en de volksgezondheid. Het zou heel goed kunnen betekenen dat investeringen in groenere infrastructuur en de decarbonisering van de wereldeconomie hoger op de agenda komen te staan.

Luister naar de wekelijkse podcast van BNP Paribas Asset Management, deze keer met Daniel Morris en Mark Lewis

De Aandeelhouder TV

november 25, 2020

De jongens tegen de meisjes, wie pakt de winst – #Beursspel2020

november 25, 2020

ECB steunt banken | 25 november 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

november 24, 2020

AEX 24 nov 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

november 24, 2020

Slim aandelen verkopen volgens Corne van Zeijl – #Beursspel2020

Columns

Nieuw
25 nov 10:39 Bas Heijink

Technische Analyse AEX: Euforie in de markt

24 nov 16:16 Redactie

7 groeiaandelen om te kopen voor 2021

24 nov 12:50 Marco Knulst

Edelmetalen onder druk

23 nov 15:09 Nico Bakker

NIKKEI in correctie

20 nov 10:37 Redactie

10 aandelen onder €10 om te kopen in november

Het laatste beursnieuws