Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

BNP Paribas Asset Management - donderdag, 9 april 2020 08:00

BNP Paribas AM: Duurzaamheid en veerkracht in volatiele markten

Hoe kunnen beleggers met de Covid-19 lockdown, die in veel Europese landen voortduurt, het best gedijen in volatiele en onzekere marktomstandigheden?


In de meest recente wekelijkse podcast van BNP Paribas Asset Management beoordeelt senior beleggingsstrateeg Daniel Morris de toestand op de financiële markten en bevestigt hij nog eens de overtuiging dat dit niet het moment is om risicovolle activa te verkopen. Wereldwijd hoofd duurzaamheidsonderzoek Mark Lewis bespreekt de verdiensten van duurzaam beleggen in volatiele markten en de mogelijke implicaties van deze crisis voor de energiesector en de bredere economie.

Mark Lewis stelt dat de extreme volatiliteit en onzekerheid als gevolg van de crisis ongetwijfeld consequenties zal hebben voor de rol die duurzaam beleggen speelt zodra de rust is teruggekeerd.

Duurzaam beleggen gaat over het opbouwen van langetermijnveerkracht tegen milieu-, gezondheids-, economische en sociale crises. De huidige pandemie onderstreept bovenal hoe kwetsbaar veel van de wereld is, zoals ook te zien was aan de extreme volatiliteit op de financiële markten. Het benadrukt hoe moeilijk het is om adequaat te reageren op plotselinge, grootschalige gezondheidszorgbehoeften – zelfs in de rijkste en meest geavanceerde economieën zoals die van de VS en Europa.

Het kan goed zijn dat als gevolg van de huidige pandemieën beleidsmakers, CEOs en het publiek de kosten van die kwetsbaarheid beter zullen begrijpen - of beter gezegd de waarde van grotere veerkracht tegen toekomstige dreigingen.

Het is redelijk om enigszins optimistisch te zijn over de wereld na de pandemie. Deze gebeurtenis zal de beleidsmakers ongetwijfeld doen focussen op de voordelen van het langetermijndenken en -strategieën voor de economie, het milieu en de volksgezondheid. Het zou heel goed kunnen betekenen dat investeringen in groenere infrastructuur en de decarbonisering van de wereldeconomie hoger op de agenda komen te staan.

Luister naar de wekelijkse podcast van BNP Paribas Asset Management, deze keer met Daniel Morris en Mark Lewis

De Aandeelhouder TV

mei 29, 2020

AEX week 22 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 29, 2020

Trump zet markten op scherp | 29 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 28, 2020

AEX 28 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 28, 2020

Buitenlandse rookworst? | 28 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
29 mei 08:01 Shaun Stevens

Vastgoedvooruitzichten – Out of office

28 mei 10:07 Bas Heijink

De zoektocht naar de 1e lagere top

28 mei 08:35 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Nieuwe trends in digitale technologie

26 mei 10:02 Bas Heijink

Waar eindigt deze herstelbeweging?

25 mei 14:07 Redactie

Terugkijken het ‘Tweede Grote CrisisWebinar’ met Albert Jellema en Nico Bakker