Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

BNP Paribas Asset Management - maandag, 1 juli 2019 11:00

BNP Paribas AM: Draghi ‘decoderen’ – zijn message in Sintra

De markten reageerden uitgesproken op de meest recente opmerkingen van president Mario Draghi van de ECB - Italiaanse staatsobligaties stegen; aan het korte einde van de rentecurve werden meer renteverlagingen van de ECB ingeprijsd; de break-even inflatie herstelde zich; de euro daalde; Europese aandelen stegen. Wat zei Draghi eigenlijk op de conferentie in Sintra? Hoe zijn zijn opmerkingen te interpreteren?

Draghi lijkt bezig met een poging om de ECB-raad te verleiden tot een voorwaardelijke verbintenis om het beleid verder te versoepelen op basis van de inflatievooruitzichten. Beleggers mogen echter niet uit het oog verliezen dat de uiteindelijke beslissing over de vraag of aan deze voorwaarde is voldaan en over enige actie waarschijnlijk bij zijn opvolger komt te  liggen, die later dit jaar zal arriveren.

Draghi zei dat als de inflatie niet zou verbeteren en de doelstelling van de ECB niet op duurzame wijze zou worden gehaald, er extra stimulansen nodig zouden zijn. In de komende weken bespreekt de ECB hoe haar instrumenten kunnen worden aangepast om het prijsstabiliteitsrisico aan te pakken. Hij merkte op dat om de beleidsdoelstelling op middellange termijn van een inflatie onder, maar dicht bij, 2% te bereiken, de inflatie "op enig moment in de toekomst boven dat niveau" moet liggen.

De implicatie van zijn opmerkingen is dat Draghi een bredere versoepeling overweegt – met inbegrip van een hervatting van de activa-aankopen – en een verbintenis om op te treden die afhangt van het verwachte inflatieverloop.

Beleggers moeten nu opletten op wat andere beleidsmakers van de ECB zeggen, en in het bijzonder of ze net zo enthousiast zijn over de noodzaak tot actie, en hoe de Europese Raad de race om Draghi op te volgen beïnvloedt.

Lees meer analytische artikelen over het beleid van de ECB en andere vooraanstaande centrale banken, zoals de US Federal Reserve, op Investors' Corner blog

De Aandeelhouder TV

april 16, 2021

AEX richting 738 – 745 punten

april 16, 2021

AEX week 15 2021 – 717 onder druk….

april 16, 2021

Crypto: Boom or Bust? 📈 of 📉 | De Aandeelhouder Podcast Afl. 14

april 16, 2021

Winnaars en verliezers na corona en lockdowns

Columns

Nieuw
16 apr 15:18 Redactie

Crypto: Boom or Bust? 📈 of 📉 | De Aandeelhouder Podcast Afl. 14

16 apr 10:12 Marco Knulst

Waarde Plug Power verdampt

16 apr 09:03 Redactie

5 aandelen voor 500% rendement in 10 jaar

16 apr 07:50 Coinmerce

Bitcoin schiet omhoog als gevolg van beursgang Coinbase

15 apr 12:14 Redactie

Kijk Terug: De Chatsessie met Nico Inberg

Het laatste beursnieuws