Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beleggen in België: BEL20 analyse

Beleggen in België: BEL20 analyse
19 jul 2021 om 11:21

België Bullen vinden steun

Wat een turbulentie, wat een gezwiep, veel beweging, weinig trend, dat zien we thans op menig speelveld, zo ook op de dagkaart van de Bel20 index. Maar zie ik het goed dat de België bullen steun vinden bij de SMA lijn en de groene strepen? Dit impliceert dan toch een offensieve koopkans? 

Trading Range configuratie

De dagkaart verdient geen schoonheidsprijs als het gaat om trendmatigheid, ofwel richtinggevoeligheid. Geen mooie serie hogere toppen en hogere bodems, of omgekeerd, maar een heen en weer gezwiep tussen groene en rode horizontale strepen. Wij noemen dat een trading range, een congestion area, een trading box, kortom een zijwaarts geschuifel. 

Steun op groen

De randen van de range worden bepaald door de rode weerstanden rond 4220 en de groene strepen rond 4100. Vandaag wordt een heftige strijd gevoerd bij de steunzone, waarbij ook de SMA als vangnet zijn steentje bijdraagt. En vergeet de RSI niet, die nu is aanbeland bij de OS-lijn. Bovendien noteert de Swingtrader in het rood. Dus vier elementen die wijzen in de richting van de bulls, die nu de gelegenheid krijgen de korte termijn trend intact te laten en nieuw leven in te blazen.

Coaching

Voor koopjesjagers ligt de chart er superspannend en uitdagend bij. Zij zien hun kansen gelet op de vier bodemelementen die ik heb genoemd. Er is nog geen bevestiging op het Dashboard, maar dat maakt het juist spannend. Met een stop op 4100 tot 4000 is een opleving naar de bovenkant van de range een haalbaar scenario. U kunt dit invullen met een BNP Paribas Turbo Long met een stoploss op 3770 met een hefboom van maar liefst 11. Dit past wel bij een offensief en uitdagend scenario, toch? Succes!

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo/Booster: klik hier

Bekijk alle BNP Paribas Turbo’s/Boosters op dit fonds: klik hier

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.