AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Nico Bakker maandag, 28 juni 2021 12:09

Balancerende bulls bij AALBERTS

Er gebeurt van alles op de aandelenvelden. Plussen en minnen wisselen elkaar in rap tempo af, correcties en rebounds zijn aan de orde van de dag. Wat dat betreft is er voldoende te beleven. Zo ook op de dagkaart van Aalberts, waar een spannend spel wordt gespeeld door balancerende bulls. Als dat maar goed gaat!

Overlevingsstrijd

Recent is een correctie ingezet vanaf 47+ met in eerste instantie een daling tot aan de SMA lijn. Maar de bulls vergaten om tijdig in actie te komen, de beren sloegen nog een keer toe tot aan de groene streep op krap 44,00. Maar dankzij de swingteller, de RSI en de swingtrader wisten zij zich ternauwernood te vermannen en de koers nipt boven de SMA lijn te prikken. Dat was een ‘randje ravijn’ scenario, een dappere overlevingsstrijd door de bulls. Maar hoe nu verder?

Bijna Up 

De swingteller noteert in een plus 2 stand met op moment van schrijven een witte candle. De swingtrader geeft groene staafjes af, dus het meest waarschijnlijke scenario is een hervatting van de uptrend en daarmee een hernieuwde aanval op de 47+ rode streep. De RSI blijft nog wat achter, dus de UP status is er nog niet op het Dashboard. Nog een klein zetje noordwaarts en alles staat gewoon netjes in de plus. Nu is het nog even balanceren voor de stieren op de SMA lijn. 

Coaching

Trendbeleggers zien hun kansen en kunnen dan ook overwegen een BNP Paribas Markets Turbo Long positie in te nemen met een stoploss op 42,80, nipt onder het vangnet en groene steunstreep op circa 43,80. Deze Turbo heeft een hefboom van 6,14 dus dat werkt mooi uit als de bulls daadwerkelijk hun parade gaan vervolgen. Onder de SMA en onder 45,00 zal het beeld vervagen en dan is het raadzaam de Turbo positie af te bouwen. Voor nu bezien of de bulls hun grip op de chart kunnen vergroten, dat is wel hun opdracht. 

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo/Booster: klik hier

Bekijk alle BNP Paribas Turbo's/Boosters op dit fonds: klik hier

 

De Aandeelhouder TV

december 4, 2022

2023 wordt positief jaar voor beleggers

december 2, 2022

Positieve week 48 – 02dec22

december 2, 2022

ASML, BESI, Adyen, Prosus, Meta, Alphabet, Amazon & Apple | DeAandeelhouder Podcast Afl. 100

december 2, 2022

Chinese testen en inflatiecijfers VS | 2 december 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
03 dec 08:50 Redactie

De Aandeelhouder Magazine via website

02 dec 14:09 Redactie

Macro: Lang leve Jerome Powell!

02 dec 09:42 Bas Heijink

Eurodollar: is de bodem gezet?

01 dec 09:29 Nico Inberg

Euforie bij techfondsen: Powell haalt voet van gaspedaal

30 nov 12:03 Redactie

Adyen via Rendement Certificaat: Zo werkt het

Het laatste beursnieuws