Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Redactie - vrijdag, 24 januari 2020 12:10

AKZO bulls in de aanval

Wat een nerveuze koerssprongen op het Damrak. Ik moet meteen denken aan een van mijn one-liners “In de kolkende massa van angst en hebzucht leveren emotie en ratio een verbeten strijd om de heerschappij”. Zo ook op de dagkaart van AKZO waar de bulls alle zeilen bijzetten om een dalende trend af te wenden. Het ziet er naar uit dat zij overleven en vanuit een bijzonder benarde positie hun grip gaan vergroten.

Negatieve overgang
Volgens de regels van het Dashboard beleggen is er sprake van een negatieve overgangsfase omdat de candles onder de SMA lijn bewegen met de swingteller in het rood. Een duidelijke poging van de beer om de trend te draaien en het initiatief naar zich toe te trekken. Maar de bulls laten zich niet makkelijk verjagen. Sterker nog, het ziet er naar uit dat zij het tij gaan keren en dat komende week de beren zullen afdruipen. Hoe dat zo?

Return of the bulls
Hoezo afdruipende beren? Welnu, de swingteller staat op -9 met een witte candle, terwijl de RSI een scherpe OS-upcross laat zien. Bovendien toont mijn NBTrade Indicator weer een positief staafje, dus al met al voldoende signalen waaruit blijkt dat de bulls willen voorkomen dat de beren de regie gaan voeren. Maar de SMA lijn op 88,60 moet overtuigend worden gepasseerd om dan vast te kunnen stellen dat de huidige dip naar 86,75 een vergissing van de stier was.

Anticiperen en reageren
Voor de offensief ingestelde belegger zijn er nu reeds koopkansen. Zij anticiperen op de terugkeer van de bulls in het veld. Trendbeleggers mogen aanhaken als de SMA lijn wordt gepasseerd. Zij kunnen daarop anticiperen en mogen reageren als de bulls doen wat wij van hen verwachten.
Voor alle spelers geldt dat bij koersvorming onder 86,75 anticiperende en reagerende koopposities moeten worden opgeruimd. Maar dat had u natuurlijk als gedisciplineerde belegger al begrepen.


BNP Paribas AKZO Turbo Long
BNP Paribas AKZO Turbo Short

Disclaimer:
Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).
De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

De Aandeelhouder TV

april 8, 2020

AEX 8 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 8, 2020

Nog steeds geen goed koopmoment

april 8, 2020

Beleggers massaal actief op de beurs | 8 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 7, 2020

AEX 7 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
08 apr 11:02 Bas Heijink

Let op nieuwe verzwakkingen

07 apr 14:10 Marco Knulst

DEAD CROSS wereldwijde inflatie gecorrigeerde staatsleningen

07 apr 09:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten

06 apr 15:01 Marco Knulst

Geld revolutie, de strijd om de wereldmacht

06 apr 14:26 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Zijn uw vermogensbeheerders echt duurzaam?