NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Nico Bakker maandag, 13 september 2021 10:56

AEX op spannend speelveld

AEX op spannend speelveld

Spanning en sensatie, maar ook piepen en kraken, turbulentie en grilligheid, dit alles zien we momenteel op het dagveld van de AEX. Een spannende strijd tussen bull en bear, maar wie eist binnenkort de overwinning op? De dagkaart herbergt het antwoord, lees maar verder. 

Grillige correctie

De dagkaart toont een positieve ondertoon met een mooi proces van hogere toppen en hogere bodems met momenteel een correctiefase getuige de minstand op de swingteller. Maar de beren krijgen niet echt poot aan de grond. Ze hebben de AEX onlangs tot aan de eerste Fibo grens op 782+ gedrukt, verder kwamen ze niet. De bulls weten de beren aardig van zich af te schudden, waardoor de correctie matig, maar ook grillig is. Waar liggen de randen van het speelveld?

Krijtstrepen 

Onder in het veld ligt 782+  als overtuigend vangnet, gevoed door de Fibo grid, het Morning Star bodempatroon, de groene steunstreep, een fel opkrullende RSI en een groen staafje op de Swingtrader indicator. Slechts de swingteller staat nog in de min, maar met deze voortgang staat er morgen +1 op het scherm, waardoor de Up status weer terugkeert op het Dashboard. Dan groeit de kans op een aanval op de rode streep op 799+, gelijk aan de recente top en ALH dit jaar. Als u goed kijkt, staat de AEX bij 792+ precies op de middenstip. Dan is het zaak de indicatoren te consulteren en die wijzen in de richting van de bulls. 

Coaching

De chart herbergt een anticiperende koopkans voor trendvolgende beleggers. De Risk Reward Ratio is minder fraai als de index precies tussen groen en rood noteert, hou daar even rekening mee. Dus profiteer van een verwachte opleving met een niet te felle BNP Paribas Turbo Long, kies voor bijvoorbeeld hefboom 5, hier is een stoploss van 641 aan gekoppeld. In dit geval kies je een hefboom, niet een stoploss. De Turbo wordt uiteraard weggedaan bij koersvorming onder 782. Succes!

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo/Booster: klik hier

Bekijk alle BNP Paribas Turbo's/Boosters op dit fonds: klik hier

Disclaimer:

Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

De Aandeelhouder TV

januari 21, 2022

Begin van een echte correctie op de beurs? | De Aandeelhouder Podcast Afl. 54

januari 21, 2022

AEX, DAX en Climax voor ADYEN – 19jan22

januari 21, 2022

AEX, DAX en Dubbele bodem ASML

januari 21, 2022

Week 3 afsluiting AEX en DAX – 21jan22

Columns

Nieuw
21 jan 07:21 Nico Inberg

PostNL voor kwart in handen van Tsjech

20 jan 16:01 Redactie

ETF v/d Week: World MSCI

20 jan 09:42 Redactie

Terugkijken: Chatsessie met Nico

20 jan 07:15 Van Eck

ETF’s om te beleggen in het Metaverse

19 jan 14:45 Clément Inbona

Inflatie dreigt permanent te worden door stijgende lonen

Het laatste beursnieuws