Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

AEGON bulls aan zet

AEGON bulls aan zet
19 okt 2020 om 11:59

Op de korte termijn speelvelden zijn de bulls erg enthousiast in de weer. Dit leidt her en der tot lichte overspannenheid, maar toch ook tot koopkansen, zoals op de dagkaart van Aegon. Ik zal aangeven wat de te verwachten route is en waar de koopkansen schuilen voor korte termijn trendvolgende beleggers en koopjesjagers.

Van min naar plus
Ik neem u mee naar 24 september jl. toen er op de dagkaart een Bullish Engulfing werd geplaatst rond 2+ in swing -8. Voldoende redenen om een rebound te verwachten die dan ook rap werd ingezet. In een stevig tempo veerden de bulls op naar de SMA op 2,38. Daarna volgde een naadloze overgang, ofwel een breakout als eerste stap in een nieuwe positieve trendfase. De breakout werd een halt toegeroepen bij 2,67, waarna een pullback volgde naar 2,38/34. Tot zover dus een uitstekende overgang van min naar plus, van een dalende trend naar een stijgende trend. Maar hoe nu verder?

Verse uptrend
Als de spelers zich netjes houden aan de TA spelregels, dan zou nu de pullback afgerond moeten worden en plaats moeten maken voor een actiebeweging van de bulls. Er staan reeds twee witte candles boven de SMA en de RSI veert op vanaf de 50-lijn. Swinteller en NB Swingtrader blijven nog wat achter, daarvoor is de omkeer te pril. Hoe het ook zij, met eerste steun op 2,35 ligt een rally richting 2,67 voor de hand.

Koopkansen
Koopjesjagers zien nu reeds hun kansen, zij willen profiteren van de verse uptrend. Trendbeleggers mogen aanhaken, ook al staan niet alle indicatoren in een plusstand. Er zijn additionele kansen als de Up status terugkeert op het Dashboard. Dus het toepassen van Money Management is in deze fase geen overbodige luxe. Succes!

BNP Paribas Turbo Long Aegon

BNP Paribas Turbo Short Aegon

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.