Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Aandeel van de week: Flow Traders +35%

Aandeel van de week: Flow Traders +35%
9 feb 2018 om 10:40

De AEX opende dinsdagochtend 3,5% lager, vanaf de piek eerder dit jaar een correctie van 10%. De paniek zat er even goed in bij beleggers. Alle aandelen in zowel de AEX en de AMX stonden in het rood op een na, Flow Traders. Bewegelijkheid is goed voor Flow Traders en het zou de dag naar verwachting sowieso al goed beginnen, dit dankzij het nieuws dat het handelshuis voldoet aan de door DNB nieuw opgestelde kapitaal eisen. Dit betekent dat het dividend beleid onveranderd blijft en aandeelhouders ongeveer €0,65 cent dividend kunnen verwachten.

Dit positieve nieuws, plus de volatiliteit die voortkwam uit de paniek dinsdagochtend zorgden voor +12% bij Flow Traders. Neem bijvoorbeeld de dag van Brexit, eentje vol volatiliteit waarop €10 miljoen werd verdiend door de Amsterdamse handelaren, net als toen was dit een dag waar het handelshuis van moet profiteren. Bewegelijkheid is positief om twee redenen, meer volume en grotere spreads. Zie hieronder een grafiek die weergeeft hoe de volatiliteit zicht ontwikkelt over de laatste 2 jaar. Vooral de piek deze week is bizar.

De stijging kwam als positieve verassing voor aandeelhouders, het aandeel verloor in de laatste 6 maanden 20% van zijn waarde, vanaf de piek zelfs 60%. Deze daling is deels te danken geweest aan de onduidelijkheid die lange tijd rondom Flow Traders hing vanwege de nieuwe regels vanuit DNB. DNB liet in november weten dat de kapitaal- en bonusregels die eerst alleen voor bankiers golden, nu ook voor handelshuizen van kracht zouden zijn.

De cijfers over de eerste 9 maanden van 2017 vielen tegen, veroorzaakt door gebrek aan bewegelijkheid in de markt. Vandaag publiceert Flow Traders de cijfers over het vierde kwartaal. Die waren beter dan verwacht.

Bovendien is het eerste kwartaal van 2018, we zitten pas in begin februari!, nu al een record kwartaal. Een droomstart dus voor de beurshandelaren uit Amsterdam.

Wat dat betreft moet u deze quote goed lezen:

“Year-to-date NTI is already more than considerably above the record quarter level of 3Q15 of € 92.8m, driven by a strong start of the year in combination with exceptional market circumstances”

Volgens de schaal van Mock betekent dit 30%-45% hoger! Lees hier meer over de schaal van Mock.

In een beurs die al de hele week daalt, stijgt Flow Traders +35%. Dus met recht het aandeel van de week!


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Flow Traders

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.