NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Nico Bakker dinsdag, 14 april 2020 14:23

AALBERTS stopt zijn rebound

Na de enorme Corona tik volgde op menig dagkaart een scherpe en hoopvolle rebound, waardoor een flink stuk van de schade kon worden hersteld. Maar de rebound is technisch gezien niet meer dan een opleving in de downtrend. Dus het opdrogen van de herstelbeweging kan impliceren dat de beren hun messen slijpen om wederom toe te slaan. Graag een toelichting op de dagkaart van Aalberts als lichtend voorbeeld hoe een daily rebound wordt afgerond.


Rem op de rebound

De Corona paniek bodem ligt voor Aalberts vooralsnog op 16,16, de spike bodem op 19 maart. Daarna volgde een rap herstel, in eerste instantie gevoed door de RSI met een OS- Up cross, daarna ondersteund door een positieve swingteller die vandaag +7 noteert. Om de potentie van een rebound in te schatten zet ik standaard de Fibo grid in op de laatste significante koersbeweging tussen rood en groen. Dan blijkt in dit geval dat er reeds getopt lijkt te worden vrijwel tegen de eerste Fibo lijn op 26,45. En dat is een zwaktebod van de bulls, ze komen niet eens in de Fibo grid, zo lijkt het. De RSI komt niet boven de 50-lijn, de candles kleuren zwart, er staat een rem op de rebound.

Hoe nu verder?

Het ziet er naar uit dat de rebound afgerond gaat worden, hetgeen de opmaat kan zijn voor een vervolg van de dalende trend. Rebounders moeten dan ook overwegen om eventuele restant koopposities te verzilveren. Korte termijn short spelers ruiken wellicht al hun kansen, bearish sentiment zwelt immers aan. Impliceert dit dat de Corona bodem weer wordt opgezocht? Of wordt er binnenkort een hogere bodem geplaatst om daarmee de downtrend af te zwakken? Hoe het ook zij, nu moet rekening gehouden worden met de messenslijpende beren. Deze dreiging zie ik overigens op meer dagcharts, pas dus goed op als er nog korte termijn koopposities uitstaan.

BNP Paribas Turbo Long

BNP Paribas  Turbo Short

Disclaimer:

Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

De Aandeelhouder TV

mei 27, 2022

EURUSD StappenPlan Vervolg

mei 27, 2022

Bieden overnames Boskalis en Ontex kansen?

mei 27, 2022

Nico, Jordy & Albert over KLM, Prosus & Twitter | De Aandeelhouder Podcast Afl. 72

mei 26, 2022

Koersniveaus voor coronacrisis dreigen voor supermarktaandelen na crash

Columns

Nieuw
26 mei 13:10 Jordy Beuving

Kwartaalcijfers Alibaba, Baidu & Lenovo

26 mei 10:58 Redactie

ETF v/d Week: Europese banken

25 mei 10:46 Redactie

Terugkijken | Chatsessie met Nico Inberg

25 mei 10:38 Clément Inbona

Belegger doet gouden zaken als er donderwolken hangen

24 mei 16:55 Nico Inberg

Zo bereken je de waarde van de claim van Air France KLM

Het laatste beursnieuws