Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

7 wereldwijde aandelen voor uw portfolio

7 wereldwijde aandelen voor uw portfolio
25 mei 2021 om 14:45

Hier leest u over wereldwijde aandelen met een hoge groei die in aanmerking komen voor de kernportefeuille. Faisal Humayun heeft in zijn recente artikel voor InvestorPlace maar liefst zeven aandelen uitgelicht waarvan hij denkt dat deze goed in een aandelenportefeuille passen. Hieronder leest u alle zeven aandelentips:


Het is belangrijk om een ​​goed gespreide portefeuille te hebben. en binnen aandelen kan diversificatie plaatsvinden in de vorm van een evenwichtige blootstelling aan snelgroeiende aandelen en dividendaandelen, lokale aandelen of wereldwijde aandelen.

Zoals James Angel, universitair hoofddocent aan de McDonough School of Business van Georgetown University, in een e-mail aan InvestorPlace schreef over hoe diversificatie kan helpen om op onzekere markten te rijden. Hij schreef: “Een goed gediversifieerde portefeuille, zoals een indexfonds dat de hele markt volgt, zal bedrijven hebben die zowel grondstoffen produceren als consumeren die door schokken worden getroffen. Diversificatie is dus de eerste verdedigingslinie tegen prijsschokken. Natuurlijk beïnvloeden sommige schokken, zoals de pandemie, bijna alles op dezelfde manier. In dergelijke gevallen geeft het hebben van een deel van uw activa in minder risicovolle activa, zoals geldmarktinstrumenten en kortlopende obligaties, u de liquiditeit om op te ruimen wanneer alle anderen in paniek raken. ”

Over het algemeen zijn snelgroeiende aandelen ook aandelen met een hoge bèta en maximaliseren ze het rendement van de portefeuille wanneer de markten stijgen. Aan de andere kant zijn dividendaandelen aandelen met een lage bèta en helpen ze bij het behoud van kapitaal wanneer het marktsentiment bearish is. Een andere manier om binnen de aandelenportefeuille te diversifiëren, is blootstelling aan wereldwijde aandelen. In totaal zijn er wereldwijd honderden aantrekkelijke groeiverhalen in het aandelensegment. En hoewel sommige aandelen worden genoteerd op regionale beurzen, zijn er andere die in de Verenigde Staten worden genoteerd.

Ik geloof dat beleggers een portefeuille kunnen overwegen binnen een portefeuille van wereldwijde aandelen. Op mijn beurt bespreek ik zeven wereldwijde aandelen met een focus op groeiaandelen uit verschillende regio’s. Sommige van deze aandelen hebben al waarde gecreëerd. Maar ik denk dat er een verdere rally op komst is voor deze wereldwijde aandelen. Met dat alles in gedachten, laten we het hebben over deze namen uit branches met positieve meevallers.

Laten we nu eens kijken en ze allemaal analyseren.

Het Zuid-Koreaanse e-commercebedrijf lijkt het overwegen waard voor een gediversifieerde langetermijnportefeuille. Na de notering bereikten de CPNG-aandelen een hoogste punt van $ 69. Er heeft echter een zinvolle correctie plaatsgevonden en de aandelen worden momenteel verhandeld tegen bijna $ 39. Voor het eerste kwartaal van 2021 rapporteerde Coupang een gezonde omzetgroei van 74% op jaarbasis tot $ 4,2 miljard. Deze groei werd gedreven door een toename van 21% van het aantal actieve klanten tot 16 miljoen.

Tegelijkertijd steeg de netto-omzet per actieve klant met 44%. Coupang rapporteerde een gecorrigeerd EBITDA-verlies van $ 133 miljoen. De verliezen op het operationele niveau namen toe door uitbreiding van de capaciteit van de fulfilmentcentra en door investeringen in technologie en infrastructuur. Het bedrijfsmodel van e-commerce heeft bewezen een melkkoe te zijn en cash burn op korte termijn is geen probleem. In termen van marktomvang bedroegen de totale Koreaanse e-commerce-uitgaven $ 128 miljard in het fiscale jaar 2019.Verwacht wordt dat dit zal toenemen tot $ 206 miljard in FY2024.

De adresseerbare markt van het bedrijf is echter groter. Het segment van de online supermarkt en de klantenservice breidt zich snel uit en Coupang heeft een groeiende aanwezigheid in deze segmenten. Onlangs heeft Deutsche Bank CPNG-aandelen geüpgraded naar “kopen” van “neutraal”. Gezien de sterke groei en het gediversifieerde bedrijfsaanbod is het aandeel aantrekkelijk op het huidige niveau.

Om bij e-commerce te blijven, Sea Limited geeft investeerders toegang tot de e-commerce, gaming en digitale financiële diensten in Zuidoost-Azië. Het in Singapore gevestigde bedrijf heeft een sterk groeitraject doorgemaakt en het aandeel SE is het afgelopen jaar ook met 260% gestegen. In het e-commerce-segment rapporteerde het bedrijf een omzet van $ 2,2 miljard in FY2020, wat 159,8% hoger was op YOY-basis. Voor het lopende jaar verwacht het bedrijf een omzetgroei van 112,3%. Het segment rapporteerde echter ook een aangepast EBITDA-verlies van $ 1,3 miljard voor FY2020. Aan de andere kant rapporteerde het digitale entertainmentsegment een gecorrigeerde EBITDA van $ 2 miljard voor FY2020.

Momenteel wordt de cash burn in het segment van e-commerce en digitale financiën gecompenseerd door sterke EBITDA-cijfers van de entertainmentbusiness. De digitale financiële diensten zijn ook getuige geweest van een sterke groei. Alleen al voor het vierde kwartaal van 2020 waren er meer dan 10 miljoen gebruikers van mobiele portemonnees in Indonesië.

Zodra de EBITDA-verliezen in het segment van e-commerce en digitale financiering afnemen, zal Sea Limited gepositioneerd zijn om robuuste kasstromen te genereren. Met ingang van FY2020 rapporteerde Sea Limited liquide middelen en equivalenten van $ 6,2 miljard. Dit geeft het bedrijf voldoende financiële flexibiliteit om agressieve groei na te streven. SE-aandelen zijn in het recente verleden gecorrigeerd en ik zie dit als een goede accumulatiemogelijkheid.

Valneva is een Frans bedrijf en een potentieel donkerpaard in de race voor het vaccin tegen Covid-19. VALN-aandelen zijn onlangs genoteerd aan de NASDAQ-beurs en de huidige marktkapitalisatie van $ 1,45 miljard ziet er aantrekkelijk uit. Om een ​​overzicht te geven: Valneva voert momenteel klinische proeven uit voor het eerste geïnactiveerde Covid-19-vaccin in Europa. De gegevens van fase één en twee waren bemoedigend en het bedrijf is in april 2021 begonnen met fase drie-onderzoeken.

Valneva heeft al een deal met de Britse regering om tot 190 miljoen doses van het vaccin te leveren tot FY2025. De deal is 1,4 miljard euro waard. Valneva is ook in gesprek met andere Europese landen voor een mogelijke deal. Verder bevindt het bedrijf zich al in fase 3 van een eenmalig vaccin tegen Chikungunya. Hiervoor is het bedrijf al aangewezen als FDA-fast track. Bovendien werkt Valneva samen met Pfizer (NYSE: PFE) voor een vaccin tegen de ziekte van Lyme.

Het bedrijf heeft positieve eerste resultaten gerapporteerd van fase twee-onderzoeken. Het is duidelijk dat het bedrijf een aantrekkelijke geavanceerde pijplijn van vaccins heeft. De komende jaren zullen waarschijnlijk in verband worden gebracht met een robuuste omzetgroei en een opwaartse cashflow. VALN-aandelen zijn daarom het overwegen waard op het huidige niveau van $ 31.

China is de grootste markt voor elektrische voertuigen en zal de komende tien jaar de grootste markt blijven. Onder Chinese EV-bedrijven lijkt XPeng een aantrekkelijke investeringsoptie. Eerder dit jaar bereikten de XPEV-aandelen een hoogste punt van $ 74,5. Winstboekingen in combinatie met bezorgdheid over het tekort aan chips hebben echter geresulteerd in een scherpe correctie in EV-aandelen. Op het huidige niveau van $ 26,1 ziet het aandeel er aantrekkelijk uit.

Voor het eerste kwartaal van 2021 rapporteerde XPeng voertuigleveringen van 13.340, wat hoger was met 487,4% op jaarbasis. Met winkeluitbreiding in China en internationale expansie in Europa (momenteel Noorwegen) is het bedrijf gepositioneerd voor aanhoudende groei in leveringen. Verder debuteerde het bedrijf in april 2021 met zijn derde productiemodel, de XPeng P5 smart sedan. De EV zal worden uitgerust met LiDAR-technologie van autokwaliteit.

De lancering van nieuwe modellen zal ook bijdragen aan de groei van het aantal autoleveringen en aan de stijging van de inkomsten. Vanuit financieel perspectief rapporteerde XPeng een voertuigmarge van 10,1% voor Q1 2021. Voor de vergelijkbare periode in FY2020 was de voertuigmarge negatief van 5,3%. Met operationele hefboomwerking is het bedrijf duidelijk gepositioneerd om de komende jaren een gezonde EBITDA en kasstromen te realiseren. XPeng rapporteerde ook een cashbuffer van $ 5,5 miljard vanaf Q1 2021. Dit geeft het bedrijf voldoende financiële flexibiliteit voor investeringen in productie-uitbreiding en innovatie.

Het in Israël gevestigde bedrijf richt zich op tactische radars, met een totale adresseerbare markt van meer dan $ 6,0 miljard. Het aandeel RADA is het afgelopen jaar met 136% gestegen en ziet er goed uit voor verder opwaarts potentieel. Het bedrijf zit al op een hoog groeitraject met een omzetstijging van 105% op jaarbasis in FY2020. Voor het lopende jaar verwacht het bedrijf een omzetgroei van meer dan 70%.

Voor Q1 2021 rapporteerde Rada ook een aangepaste EBITDA-marge van 19%, vergeleken met 6% in Q1 2020. Naarmate de marge toeneemt, is het bedrijf gepositioneerd om gezonde langetermijnkasstromen te genereren. Het is vermeldenswaard dat het bedrijf voor het eerste kwartaal van 2021 nieuwe bestellingen ter waarde van $ 24 miljoen rapporteerde. JONG, de ordergroei was 50%. Naarmate het andere boek groeit, is het bedrijf goed gepositioneerd voor een sterke omzetgroei na het lopende jaar.

Enkele van de klanten van het bedrijf zijn het Amerikaanse leger, de Amerikaanse marine, Lockheed Martin en Boeing. Een sterk klantenbestand zal er waarschijnlijk voor zorgen dat de orderinstroom gezond blijft. Volgens het bedrijf is er “groeiende tractie van Europese en Midden-Oosterse markten.” Regionale diversificatie zorgt ervoor dat de groei van het bedrijf sterk blijft en dat het klantenbestand verder groeit. Gezien de groeivooruitzichten ziet het aandeel RADA er aantrekkelijk uit bij een verwachte koers-winstverhouding van 28,4.

Nu olie stijgt, is het een goed moment om een ​​aantal energieaandelen in de portefeuille te houden. Het in Noorwegen gevestigde Equinor behoort tot de topnamen in de olie- en gassector. EQNR-aandelen zijn in zes maanden tijd gestegen met een stijging van 41%. Dit momentum zal waarschijnlijk aanhouden als Brent rond de $ 70 per vat blijft handelen. De activa van het bedrijf zijn een belangrijke reden om Equinor leuk te vinden. Met zes miljard BOE aan middelen is Equinor gepositioneerd voor aanhoudende productiegroei.

Voor de komende vijf jaar heeft het bedrijf geleid naar een jaarlijkse productiegroei van 3%. Een andere factor die Equinor aantrekkelijk maakt, zijn lage break-even-projecten. Met een break-even van $ 35 per vat is het bedrijf gepositioneerd om de komende jaren robuuste operationele en vrije kasstromen te leveren. Equinor heeft momenteel een dividendrendement van 2,3% en het is aannemelijk dat de dividenden zullen stijgen als olie op een hoger niveau blijft.

Equinor heeft ook geïnvesteerd in de duurzame sector. Tegen FY2026 verwacht het bedrijf een capaciteit voor hernieuwbare energie in het bereik van 4GW tot 6GW. Bovendien verwacht het bedrijf tegen FY2035 de hernieuwbare capaciteit te verhogen tot 14 GW (middenbereik). Over het algemeen ziet EQNR-aandelen eruit als een waardecreëer met kwaliteitsactiva, een sterke balans en een gezond trackrecord op het gebied van dividenden.

Het Duitse biofarmaceutische bedrijf in de klinische fase is een andere naam onder de wereldwijde aandelen die aan de portefeuille moet worden toegevoegd. Het aandeel CVAC is de afgelopen zes maanden met 53% gestegen. Verdere voordelen lijken waarschijnlijk gezien de vooruitgang met betrekking tot het vaccin tegen Covid-19. CVnCoV, de Covid-19-vaccinkandidaat van het bedrijf, heeft de rekrutering voor Fase 2b en Fase 3 afgerond. Het vaccin heeft al bescherming aangetoond tegen de Zuid-Afrikaanse variant.

Met gegevens over de werkzaamheid en de aanvraag voor wettelijke goedkeuring in het tweede kwartaal van 2021, lijkt het aandeel aantrekkelijk. Een andere positieve trigger is dat het bedrijf de handen ineen heeft geslagen met GlaxoSmithKline. Dit is voor de ontwikkeling van het Covid-19-vaccin van de tweede generatie. De preklinische onderzoeken hebben al aangetoond dat het vaccin een “hoge immunogeniteit tegen virusmutaties” heeft.

Naast Covid-19 heeft het bedrijf een uitgebreide pijplijn van preklinische en klinische onderzoeken. Dit omvat indicaties zoals gele koorts, hondsdolheid en andere infectieziekten. Daarnaast heeft het bedrijf ook een pijplijn voor oncologie en eiwittherapie. Terugkomend op het vaccin tegen Covid-19, het bedrijf heeft momenteel een productiecapaciteit van 300 miljoen doses. Tegen FY2022 zal de productiecapaciteit waarschijnlijk oplopen tot een miljard doses. Daarom is het bedrijf gepositioneerd voor een sterke omzetgroei zodra het vaccin door de regelgevende instanties is goedgekeurd.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.