NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Redactie maandag, 14 december 2020 07:00

7 Tech-aandelen klaar om verder te stijgen

Technologieaandelen waren het afgelopen decennium dominant. Er is geen reden om ze nu te negeren. Bret Kenwell, auteur bij InvestorPlace, schrijft dit in zijn laatste artikel. Zeven aandelentips die volgens hem verder kunnen gaan stijgen.


Tech-aandelen krijgen soms een slechte naam. Soms is het te wijten aan taxatie. Andere keren is het omdat het trauma van de dot-com-boom-en-buste op investeerders weegt. Maar wat de reden ook is, investeerders moeten openstaan ​​als het om technologie gaat. Soms kan de sector hogere premies afdwingen dan wat veel beleggers gewend zijn. Maar traditionele bedrijven, waaronder de meeste industriële bedrijven, kunnen niet het soort groei en winstgevendheid genereren dat uit technologie komt. Het is vanwege deze superieure groei, superieure grachten en superieure marges dat veel hoogwaardige namen in deze groep een premie waard zijn. Het vergt gewoon een open geest en wat graven om erachter te komen welke technische aandelen de moeite waard zijn. Toegegeven, er zijn een aantal hoogvliegende technologieaandelen met een te hoge waardering en een te slechte gracht om hun prijs te rechtvaardigen. Het probleem wordt groter wanneer het bedrijf niet winstgevend is, wat helaas niet ongebruikelijk is in de technologie. Maar met dat gezegd zijnde, zijn de allerbeste rendementen op de markt gegenereerd door bedrijven in deze sector. Daarom kunnen we er niet omheen.

With that, let’s look at seven tech stocks to consider buying for more gains.

Laten we eens kijken naar zeven technische aandelen om te overwegen om te kopen voor meer winst:

Alphabet (NASDAQ:GOOGL)

Ik wil deze lijst met belangrijke tech-aandelen om te kopen leiden met een grote: Alphabet. GOOGL-aandelen lijken het allemaal te hebben. Robuuste financiële gegevens, sterke winstgevendheid, een brede gracht en nu geweldige prestaties. Het bedrijf heeft zijn brood-en-boterbedrijf - digitale advertenties en online zoekopdrachten - die het domineert met YouTube en Google. Overigens zijn Google.com en YouTube.com de twee populairste websites ter wereld, als je het over digitaal onroerend goed wilt hebben. Met een balanstotaal van $ 299,2 miljard en cash en equivalenten van $ 132,6 miljard is het bedrijf uitgegroeid tot een gigant. Maar kruis dat met een langlopende schuld van slechts $ 13,9 miljard in deze lage rente en we hebben een bedrijf dat zowat elke economische situatie kan doorstaan. De kers op de taart is hoe het presteert ten opzichte van zijn FAANG-collega's. Typisch niet de meest robuuste uitvoerder, de aandelen van Alphabet zijn vers van nieuwe hoogtepunten. Het verslaat praktisch elke FAANG-component in de afgelopen één en drie maanden, waardoor beleggers optimistisch zijn over de looptijd ervan in 2021.

Nvidia (NASDAQ:NVDA)

Nvidia was tijdens dit pandemische jaar een van de best presterende large-capaandelen in technologie. Het bedrijf kende al een sterke groei voordat het nieuwe coronavirus tot stand kwam, maar het virus hielp de groei van het bedrijf alleen maar te versnellen. Ik hou van Nvidia om één belangrijke reden, en dat is dat het de ruggengraat bouwt van de technologie van morgen. Voor investeerders is het geweldig dat Nvidia een sterke vraag naar datacenters en GPU's ziet dankzij onze gewijzigde Covid-19-wereld. Het is echter de landingsbaan voor de lange termijn waarin ik geïnteresseerd ben. Wanneer mensen naar de grafiek voor NVDA-aandelen kijken, zien ze wat een koopje het was onder de $ 200 per aandeel. Maar nu ten noorden van $ 500, kunnen velen het gewoon niet rechtvaardigen om in te kopen nadat ze 'de boot hebben gemist'. Voor groei-investeerders kunnen ze echter niet rechtvaardigen dat ze niet bij de naam betrokken zijn. De groeiramingen zijn voor dit en volgend jaar drastisch gestegen. Dus hoewel de aandelenkoers behoorlijk is gestegen, komt dit door deze enorme toename van verkoop en winst. Aan het begin van het jaar riepen de huidige schattingen bijvoorbeeld op tot minder dan $ 11 miljard aan verkopen. Nu? De consensusverwachtingen bedragen $ 16,5 miljard. Of het nu gaat om kunstmatige intelligentie, gaming, datacenters, zelfrijdende auto's, drones, chips of andere bedrijven, Nvidia heeft zoveel landingsbanen over dat het onmogelijk is om te meten.

Pinterest (NYSE:PINS)

Pinterest is stilletjes een van de beste toneelstukken op sociale media geworden. Het aandeel PINS is dit jaar tot nu toe 275% gestegen en de afgelopen 12 maanden met meer dan 250%. De volgende naaste concurrent is Snap (NYSE: SNAP), die respectievelijk 182% en 200% is gestegen in dezelfde tijdsbestekken. Pinterest heeft veel zeer unieke kansen, waardoor het een van de technische aandelen is die beleggers in de gaten moeten houden. De aandelen zijn op nieuwe hoogtepunten als we december ingaan, een drukke tijd van het jaar voor online shoppers. Pinterest is een geweldig platform omdat het zich voordoet als een platform voor sociale media, maar het dient echt als toegangspoort tot online verkoop. Shoppers gaan naar Pinterest als ze op zoek zijn naar inspiratie. Met andere woorden, ze zijn al in de stemming om te kopen en / of te creëren - ze hoeven alleen maar uit te zoeken wat en hoe. Dat is waar analisten naar op zoek zijn om een ​​omzetgroei van 40% te stimuleren in de boekjaren 2020 en 2021. Na break-even bottom-line resultaten in 2019, vragen schattingen om 29 cent per aandeel dit jaar aan winst, gevolgd door meer dan 100% groeiramingen in 2021. Plus met $ 1,65 miljard aan geldmiddelen en equivalenten en geen schulden, is de balans hier sterk .

Qualcomm (NASDAQ:QCOM)

Qualcomm is naar mijn mening een unieke kans. Het bedrijf had net een solide jaar achter de rug en verdiende $ 4,19 per aandeel in het fiscale jaar 2020, een stijging van bijna 20% ten opzichte van het voorgaande jaar. Schattingen voorspellen echter een nog groter jaar in FY 2021. De aandelenanalisten van QCOM verwachten dat de omzet dit jaar met 39% zal groeien, naast een winstgroei van bijna 70%. Hoewel het misschien wat vroeg is om over de prognoses voor volgend jaar te praten, aangezien we pas in het fiscale eerste kwartaal van dit jaar zitten, roepen schattingen op tot voortzetting van de groei in FY 2022. Hoewel een omzetgroei van slechts 8% wordt verwacht, noemen de winstschattingen voor nog eens 11% stijging. Hoewel de groei van 8% klein lijkt in vergelijking met de groei van 40% en de groei van 11% klein lijkt in vergelijking met de groei van 70%, zou een optimist kunnen zeggen dat beide cijfers er geweldig uitzien, gezien het robuuste jaar dat Qualcomm in 2021 zou moeten hebben. Waarom de groeispurt? De komende 5G-revolutie stimuleert groei in een heel landschap van bedrijven. Van zijn kant, Qualcomm rijdt gewoon in zijn voordeel op de golf, en de bovenste en onderste regel laten het zien. Bovendien doet een dividend van 1,8% geen pijn. Hoewel het niet enorm is, is het meer dan het dubbele van het rendement op 10-jaars schatkistpapier.

ServiceNow (NYSE:NOW)

Aangezien ServiceNow een marktkapitalisatie van meer dan $ 100 miljard heeft, ben ik van mening dat het een bedrijf is waar meer mensen bekend mee zouden moeten zijn. Maar als ik met een aantal investeerders praat, ontbreken de NOW-aandelen opvallend op hun watchlist voor technische aandelen. Moet het daar zijn? Absoluut. ServiceNow noemt zichzelf het 'platform van platforms' en voegt eraan toe dat 'achter elke geweldige ervaring een geweldige workflow schuilt. Als basis voor alle digitale workflows verbindt het Now Platform mensen, functies en systemen in uw hele organisatie. " Verder: “ServiceNow levert digitale workflows die geweldige ervaringen creëren en productiviteit ontgrendelen ... We transformeren oude, handmatige manieren van werken in moderne digitale workflows. Medewerkers en klanten krijgen wat ze nodig hebben, wanneer ze het nodig hebben: snel, eenvoudig, gemakkelijk. " Als u op zoek bent naar consistentie in de wereld van technologie, dan heeft dit bedrijf het. Schattingen vragen om ongeveer 30% omzetgroei dit jaar en 25% groei volgend jaar. Wat de inkomsten betreft, liggen die schattingen op respectievelijk 36,7% en 23%. Met slechts 1,7 miljard dollar aan langlopende schulden is dat erg klein voor een bedrijf van deze omvang. Bovendien zien de technische details er geweldig uit.

Shopify (NASDAQ:SHOP)

Ik kan me geen wereld voorstellen zonder e-commerce en dat geldt ook voor de investeringsgemeenschap. Terwijl Amazon de titan in de kamer is, wil ik me concentreren op Shopify. Het bedrijf heeft een andere benadering van e-commerce gekozen. In plaats van de hele ervaring te domineren, biedt Shopify zijn klanten de tools om een ​​robuuste e-commerce-operatie op te bouwen, terwijl ze tegelijkertijd de ervaring kunnen beheersen. En in plaats van het hele proces te domineren, wil Shopify gewoon profiteren van de verschillende producten en diensten die het aanbiedt. Of dat nu is op het gebied van digitale winkels, verzending, opslag en logistiek, betalingsverwerking en meer, dat is waar Shopify's brood en boter is. Met andere woorden, het heeft een abonnement-als-een-service (SaaS) -bedrijf opgebouwd, maar het zal ook profiteren van de stijgende bruto koopwaarwaarde (GMV) van de verkopen van zijn klanten. Dat is slim. Verder is het hier om iedereen te helpen. Dat omvat moeder-en-pop-winkels, een conglomeraat van verpakte consumentengoederen of een make-up-imperium. De grootste klacht was de waardering van de SHOP-aandelen, die weliswaar een beetje verheven is. Maar het is altijd verheven geweest en daarom zien we dat het nu een marktkapitalisatie van bijna $ 120 miljard heeft. Covid-19 fungeert als een belangrijke versneller voor de groei van dit jaar, met een verwachte omzetstijging van ongeveer 80%. Ik denk echter niet dat dit een eenmalige katalysator is. Ik denk dat het coronavirus de reeds bestaande trends heeft versneld - inclusief e-commerce.

FarFetch (NYSE:FTCH)

Last but not least is er een relatieve nieuwkomer in de lijst met technische aandelen om in de gaten te houden: FarFetch. Het bedrijf kwam in september 2018 naar de beurs voor $ 20 per aandeel. Op de eerste handelsdag stegen de FTCH-aandelen met meer dan 50%, waardoor FarFetch een marktkapitalisatie van ongeveer $ 8,3 miljard behaalde. Het aandeel bereikte echter zijn hoogste punt ooit van $ 32,40 op de derde handelsdag en had tot dit jaar echt moeite om het gebied van $ 32 binnen te dringen. Na in augustus opnieuw van dit niveau te zijn afgewezen, brak FarFetch pas echt uit in november, met een stijging van meer dan $ 50 in het proces. Bedenk dat dat kwam nadat de FTCH-aandelen in maart een dieptepunt van $ 5,99 bereikten tijdens de uitverkoop van het coronavirus. Dus wat doet FarFetch? In zijn eigen woorden is het het 'leidende wereldwijde platform voor de luxe mode-industrie. Het is onze missie om het wereldwijde platform voor luxe mode te zijn, dat makers, curatoren en consumenten met elkaar verbindt. " Voor iedereen die denkt dat daar geen groei in zit, vergeet het maar. Analisten verwachten dit jaar een omzetgroei van 60% en volgend jaar een groei van 33%. Voor de prijs en de groei denk ik dat het betalen van 8x termijnverkopen niet zo slecht is.

De Aandeelhouder TV

oktober 22, 2021

hogere welvaart door digitaal geld

oktober 22, 2021

hogere welvaart door digitaal geld

oktober 22, 2021

Periode van stagflatie in verschiet

oktober 22, 2021

Week 42 AEX en DAX

Columns

Nieuw
22 okt 11:00 Coinmerce

Bitcoin all-time high $65.000 – Wat nu?

21 okt 09:58 Redactie

ETF v/d Week: Online gokken

21 okt 08:22 Bas Heijink

TA: STOXX Europe 600

20 okt 20:29 Redactie

Aandelen beursdebutant Ebusco: kopen of niet?

20 okt 09:55 Bas Heijink

TA AEX: Langdurig topvormingsproces

Het laatste beursnieuws