Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

7 goedkope aandelen onder de €10

7 goedkope aandelen onder de €10
22 mrt 2021 om 07:30

Deze goedkope aandelen kunnen dit jaar uitbreken en worden momenteel met enorme kortingen verhandeld. Dat stelt Farooque in een nieuw artikel van InvestorPlace.


Naarmate we dichter bij de post-pandemische realiteit komen, is het ideaal voor beleggers om hun portefeuilles aan te vullen. Met markten die recordhoogtes bereiken, is het moeilijk om goedkope aandelen met aanzienlijke voordelen te vinden. Bovendien zal de heropening van de economie in verschillende delen van de wereld de brand alleen maar aanwakkeren.

Bedrijven met lage aandelenkoersen worden doorgaans als risicovolle weddenschappen beschouwd. Daarom beschouwen beleggers soms dat de goedkoopste aandelen meer op een loterij lijken. Dit zijn onder meer bedrijven van verschillende grootte en in verschillende stadia van hun levenscyclus. Aandelen die binnen het bereik van $ 5 tot $ 10 liggen, zijn echter over het algemeen minder riskant dan penny-aandelen. Beleggers hebben waarschijnlijk ook veel meer over hen gehoord.

Het neemt echter niet weg dat ze aanzienlijk speculatiever zijn dan duurdere aandelen. Bovendien zijn goedkope aandelen doorgaans aandelen met een lage koers-winstverhouding in vergelijking met de markt. Anderen zoeken misschien naar small-capaandelen met een aanzienlijk opwaarts potentieel. Dat is echter niet vanzelfsprekend: midcap- en largecapaandelen kunnen ook goedkoop worden verhandeld. De onderstaande lijst bevat een breed scala aan goedkope aandelen met een waarde van minder dan $ 10:

ASE Technology (NYSE:ASX)

ASE Technology is een Taiwanees bedrijf dat zijn klanten halfgeleidertesten en verpakkingsdiensten levert. Covid-19-geïnduceerde meewind heeft geleid tot een discrepantie tussen vraag en aanbod in de chipverwerkende industrie. Bovendien zullen de 5G-manie, de acceptatie van Wi-Fi 6-standaarden en andere groeifactoren de ASX-aandelen blijven opdrijven. ASE profiteerde rechtstreeks van de huidige omgeving en boekte in het vierde kwartaal een omzetgroei van 28% op jaarbasis. Dit komt door een omzetgroei van 11% in het voorgaande kwartaal. Bovendien is de winst per aandeel het hele jaar flink gestegen, ruimschoots hoger dan de schattingen van analisten. De marges zijn verbeterd door de stijgende vraag in de SiP-divisie (system-in-package). De hierboven genoemde windstoten zullen de vraag naar ASE-producten in de nabije toekomst blijven versterken.

Gold Fields (NYSE:GFI)

Gold Fields is een Zuid-Afrikaanse goudproducent met negen operationele mijnen in Chili, Zuid-Afrika, Ghana, Australië en Peru. De mijnen hebben een jaarlijkse goudproductie van ongeveer 2,2 miljoen ounces. Ondanks Covid-19-gerelateerde tegenwind, heeft de goudproducent het ongelooflijk goed gedaan in zijn biologische teelt en zijn kosten te beheersen. Het aandeel GFI is de afgelopen 12 maanden bijna 65% gestegen. Het bedrijf maakte onlangs haar resultaten over het volledige jaar en het vierde kwartaal bekend. De jaarlijkse productie bereikte 2,24 miljoen ounces, een stijging van 2% op jaarbasis. De inkomsten stegen met 27% op jaarbasis en de bedrijfsmarges stegen met maar liefst 38% dankzij de gemiddeld hogere gerealiseerde goudprijzen. De lagere productie van de Cerro Corona in Peru werd ruimschoots gecompenseerd door de sterke prestatie van de Gruyère-mijn in Australië. Bovendien zullen hogere metaalprijzen en een hogere productie in 2021 de marges blijven vergroten. Bovendien hebben GFI-aandelen een fantastisch dividendrendement van 3,4%.

Sirius XM (NASDAQ:SIRI)

De toonaangevende aanbieder van satellietradiodiensten Sirius XM heeft een moeilijk 2020 gehad als gevolg van de door Covid-19 veroorzaakte vertraging. In de afgelopen paar kwartalen lijken de SIRI-aandelen echter de zaken terug te trekken met een sterke omzetgroei. In het vierde kwartaal stegen de inkomsten met meer dan 6% op jaarbasis. Het bedrijf heeft meerdere jaren van groei voor de boeg dankzij zijn exclusieve partnerschappen, relaties met autofabrikanten en betrouwbare service. Sirius heeft een uniek product dat een uitgebreide audioservice biedt voor sport, nieuws, podcasts en muziek. Het heeft exclusieve samenwerkingsverbanden met grote artiesten uit de entertainmentwereld, zoals komiek Kevin Hart en rapper Drake. De overname van Stitcher vorig jaar geeft het meer bekendheid met de podcastingwereld. Bovendien versterkt het herstel van de autoverkopen de langetermijnvooruitzichten. Het zal zijn productkwaliteit moeten verbeteren en zijn partnerschappen het hele jaar door consequent moeten uitbreiden om een ​​hogere waarde te bereiken.

Nokia (NYSE:NOK)

De Finse telecomgigant Nokia had een moeilijk 2020 met de pandemie die zijn 5G-uitrolplannen beïnvloedde. Bovendien heeft het terrein verloren ten opzichte van zijn collega’s in Ericsson en Huawei bij het binnenhalen van grote contracten in het afgelopen jaar. In de afgelopen maanden lijkt het er echter op dat het weer in het spel is met verschillende nieuwe contracten en investeringen in zijn 5G-competenties. Het bedrijf tekende samen met Ericsson een 5G-contract met T-Mobile US. Bovendien heeft het verschillende overeenkomsten gesloten met telecomproviders in Oostenrijk, Italië, Zweden en andere Europese landen. Het sloot zijn meest recente kwartaal af met meer dan 190 commerciële 5G-contracten. Het wordt dit jaar waarschijnlijk een uitdaging voor NOK-aandelen, maar het zal de geduldige investeerder belonen.

Casper Sleep (NYSE:CSPR)

Fabrikant van speciale matrassen Casper Sleep heeft een begrijpelijk moeilijk 2020 gehad vanwege problemen met de toeleveringsketen en de lage vraag van de consument. De zaken beginnen echter weer aan te trekken met een terugkeer naar een groei met dubbele cijfers in het vierde kwartaal. Ondanks de omstandigheden ligt het rendement van CSPR-aandelen over 12 maanden op een gezonde 85%. Casper geeft verschillende redenen om dit jaar en daarna optimistisch te zijn. De totale adresseerbare markt voor slaapproducten van het bedrijf wordt geschat op meer dan $ 400 miljard. Bovendien hebben zijn premiumprijsstelling en merknaam in 2020 ruwweg 50% brutomarges gegenereerd. Het verwacht dit jaar de gecorrigeerde EBITDA-winstgevendheid te bereiken, gestimuleerd door hogere verkopen bij zijn retailpartners. Bovendien blijft de digitale verkoop stijgen, gekenmerkt door een enorme toename van het websiteverkeer.

Plains All American Pipeline (NYSE:PAA)

Plains All American Pipeline is een van de grootste midstream-operators in de VS en Canada. Het biedt logistiek en transport voor ruwe olie, aardgas en aardgasvloeistoffen (NGL’s). Als gevolg van de onrust op de oliemarkt in 2020, daalde de aandelenkoers van PAA op een gegeven moment met 50%. Echter, met hogere olieprijzen en verbeterde activiteit in het Perm-bekken, verwacht ik een ommekeer voor het aandeel. Ondanks de zwakke punten dit jaar heeft het bedrijf er goed aan gedaan om zijn sterke financiële positie te behouden. De waarde van zijn activa overtreft ruimschoots zijn verplichtingen. Hoewel zijn schuld hoog blijft, zal het dit jaar ongeveer een aanzienlijk deel ervan willen betalen via de verkoop van activa. Bovendien zouden de eenheidsprijzen, met een verbeterde voltooiingsactiviteit in het Perm-bekken, de komende jaren met minstens 50% moeten stijgen. Een ander groot pluspunt voor het aandeel is het ongelooflijke dividendrendement van 7,47%, met een gezonde uitbetalingsratio van meer dan 50%.

ADT (NYSE:ADT)

ADT uit Florida biedt beveiligings-, automatiserings- en slimme huisoplossingen voor zijn klanten. Ondanks de uitdagingen die de pandemie met zich meebrengt, heeft het bedrijf er goed aan gedaan om zijn winstgevendheid te behouden en gezonde kasstromen te genereren. Nu Amerikanen zich overal onveilig voelen, behalve thuis en strategische partnerschappen met technische giganten zoals Google van Alphabet, heeft ADT-aandelen nog veel voordelen. De bereidheid van het bedrijf om te innoveren is wat het onderscheidt van de concurrentie. Afgezien van het partnerschap met Google, werkt het samen met InvisaWear om monitoringtechnologie te leveren voor hun draagbare apparaten. Het werkt ook samen met Lyft bij het ontwikkelen van een noodfunctie die ADT discreet verbindt. Bovendien heeft het bedrijf ook geïnvesteerd in Percepta Labs, waardoor bedrijven winkeldiefstalincidenten kunnen detecteren. Daarom zal ADT het komende jaar mooie winsten opleveren voor zijn klanten met zoveel op zijn bord.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.