Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

7 aandelen om nu te kopen

7 aandelen om nu te kopen
25 mrt 2021 om 07:30

Deze bedrijven zijn consistente winnaars die resultaten opleveren voor investeerders. Bekende namen met een sterk merk die ook nog eens een prima dividend betalen. In het laatste artikel van Joel Baglole op InvestorPlace deelt hij zeven aandelen die volgens hem koopwaardig zijn.


Blue-chipaandelen zijn aantrekkelijk voor beleggers met hun stabiliteit en consistente rendementen. Velen betalen echter ook grote dividenden en kunnen een geweldige bron van inkomsten zijn voor gepensioneerden of mensen die werken om een ​​nestei te bouwen. Het is al decennialang een eenvoudig, solide beleggingsadvies: koop en houd voor de lange termijn blue chip-aandelen aan. En in de volatiele markt van vandaag is het belangrijker dan ooit om een ​​solide, groeiend aantal blue-chipinvesteringen te hebben om uw portefeuille van stroom te voorzien. Blue-chipaandelen die ook een hoog dividendrendement bieden, zouden investeerders van alle ervaringen, achtergronden en groottes moeten aantrekken. In dit artikel kijken we naar zeven blue chip-aandelen met sterke dividendrendementen die grote rendementen kunnen bieden.

 

Nike (NYSE: NKE)

Van retailers wordt verwacht dat ze goed presteren nu de economie weer op volle kracht begint te draaien, en Nike is een consistente winnaar onder de betrouwbare blue chip-aandelen. Met zijn brede merkherkenning en stabiele deals voor atleten is Nike een van de grootste kledingbedrijven ter wereld. Meer dan de helft van de inkomsten van het in Beaverton, Oregon gevestigde bedrijf is nu afkomstig van markten buiten de VS, bijna $ 40 miljard aan buitenlandse verkopen in het afgelopen jaar. De wereldwijde pandemie bleek de kans die Nike nodig had om zijn online business op te voeren. In het eerste kwartaal van fiscaal 2021 meldde het bedrijf dat zijn digitale verkoop met 82% steeg. Geen wonder dat zoveel analisten NKE-aandelen kiezen als een onfeilbare winnaar in de detailhandel en kledingsector. Een jaarlijks dividend van $ 1,10 per aandeel bij een rendement van 0,81% maakt Nike-aandelen een aantrekkelijke optie voor beleggers die een consistent rendement op prijs stellen. De aandelenkoers van Nike is sinds eind januari 8% gestegen tot $ 141,19, en is in de afgelopen 12 maanden met 127% gestegen.

Mastercard (NYSE: MA)

Creditcards zijn een veilige gok als mensen uit de lock-down komen, weer reizen en hun persoonlijke uitgaven opdrijven. En onder creditcards is Mastercard de koning van de heuvel. Hoewel het dividendrendement van het bedrijf met 0,5% lager is dan veel andere aandelen op deze lijst, hebben MA-aandeelhouders geprofiteerd van het feit dat de betalingsverwerker zijn dividend consequent heeft verhoogd in de 15 jaar sinds het betalingsbedrijf openbaar werd op de New York Stock Exchange. En die dividendgroei zal waarschijnlijk doorzetten met een grotere acceptatie van elektronische uitgaven en digitale betalingen. Hoewel het werd vertraagd door de wereldwijde pandemie, is Mastercard er in de afgelopen vier jaar toch in geslaagd om zijn jaarlijkse inkomsten met gemiddeld 15% te verhogen, en zijn winst per aandeel (EPS) is in dezelfde periode van bijna 25% gestegen. tijd. Nu de wereldeconomie heropent, zal Mastercard ongetwijfeld een opleving in zijn bedrijf zien naarmate mensen meer creditcards gebruiken. Veel analisten hebben MA-aandelen bovenaan hun lijst met heropeningstransacties. De aandelenkoers van het bedrijf is sinds eind januari met 22% gestegen tot $ 384,38 per aandeel, en is met 90% gestegen sinds maart 2020.

NextEra Energy (NYSE: NEE)

Olie en gas trekken weer aan en energieaandelen staan ​​weer op de watchlists van beleggers. En NextEra Energy is een van de meer opwindende energiespellen die vandaag beschikbaar zijn. Het bezit van de aandelen van het bedrijf geeft investeerders toegang tot de oude energieportefeuille van olie en aardgas van NextEra, evenals blootstelling aan nieuwere, hernieuwbare vormen van energie zoals wind- en zonne-energie. Deze combinatie van oude en nieuwe vormen van energie betekent dat NextEra Energy letterlijk alle bases dekt als het gaat om de energie- en nutssector. En NEE stock heeft onlangs gangbusters uitgevoerd. Niet alleen voerde het bedrijf afgelopen oktober een vier-voor-één aandelensplitsing uit, het nettoresultaat is het afgelopen decennium met 70% gestegen, terwijl het jaarlijkse dividend sinds 2011 met 180% is gestegen. In die periode van 10 jaar leverde NextEra Energy totaal rendement voor investeerders van bijna 650%. Niet te armoedig. Tegenwoordig is NextEra Energy een van de grootste producenten van hernieuwbare energie ter wereld. Na de splitsing op 26 oktober vorig jaar, steeg het aandeel NEE tot een hoogste punt in 52 weken van $ 87,69 per aandeel. Hoewel het sindsdien is gedaald tot $ 74,86 per aandeel, zouden beleggers zeker de dip moeten kopen. Een dividendrendement van 1,8% is een andere reden waarom NextEra Energy een aantrekkelijke optie is voor mensen die blootstelling willen aan de energiesector.

General Mills (NYSE: GIS)

Beleggers die zich bezighouden met het verkrijgen van de grootst mogelijke dividendbetalingen uit de aandelen die ze bezitten, kunnen overwegen om General Mills te kopen, het in Minneapolis gevestigde voedingsbedrijf dat iconische producten maakt zoals Cheerios-ontbijtgranen, Haagen-Dazs-ijs, Betty Crocker-bakproducten, Old El Paso-taco’s en salsa, en mueslirepen van Nature Valley. General Mills genereert jaarlijks meer dan $ 15 miljard aan inkomsten en streeft naar een omzetgroei van 10% per jaar. General Mills heeft het afgelopen jaar ook stappen ondernomen om zijn activiteiten te diversifiëren door het Blue Buffalo-dierenvoedingsbedrijf over te nemen, dat zijn bedrijf in 2020 tijdens de pandemie met 50% zag groeien en naar verwachting dit jaar een omzet van meer dan $ 1 miljard zal zien. Blue Buffalo is het nummer één merk voor huisdierenvoeding op het gebied van online verkoop. Misschien wel het meest interessant voor dividendgerichte beleggers is het feit dat General Mills al meer dan 100 jaar jaar in jaar uit dividend aan haar aandeelhouders uitkeert en de afgelopen vijf jaar de dividenduitkering met 8% per jaar heeft verhoogd. Momenteel betaalt General Mills een jaarlijks dividend van $ 2,04 per aandeel, voor een rendement van 3,55%. GIS-aandelen zijn sinds januari 7% gestegen op $ 58,13 per aandeel, en 23% gestegen in het afgelopen jaar.

AT&T (NYSE: T)

AT&T lijkt voor veel mensen misschien een oud telecommunicatiebedrijf. Maar vergis je niet, AT&T is nog steeds een relevante speler onder telecom- en technologiebedrijven. Tenslotte bereiken de televisie-, mobiele en breedbandinternetdiensten van het in Dallas gevestigde bedrijf tegenwoordig meer dan 150 miljoen klanten. In het tijdperk van inhoud en streaming bezit AT&T ook populaire merken zoals HBO- en Warner Brothers-producten zoals Turner Classic Movies, DC Comics en Cartoon Network. AT&T heeft de grootste televisie- en filmcatalogus ter wereld. Alsof dat nog niet genoeg is, krijgt AT&T nu een boost van de uitrol en acceptatie van 5G draadloze internetservice. AT&T bundelt zijn draadloze 5G-service met andere producten, zoals de televisiedienst. Naast het groeiverhaal zouden beleggers ook het feit moeten waarderen dat AT&T wordt beschouwd als een dividendaristocraat, met een enorm rendement van 7,02% en een jaarlijkse uitbetaling van $ 2,08 per aandeel. Bovendien heeft AT&T zijn dividend gedurende 35 opeenvolgende jaren verhoogd. T-aandelen verhandelen momenteel ongeveer $ 30 per aandeel, een stijging van 15% ten opzichte van maart 2020.

Chevron (NYSE: CVX)

De aandelen van Chevron zijn aan het stijgen doordat de olieprijzen zijn gestegen en nadat bekend werd gemaakt dat de beroemde investeerder Warren Buffett een aanzienlijk belang heeft genomen in het geïntegreerde energiebedrijf. Met activiteiten die alle delen van de olie- en aardgasindustrie bestrijken, inclusief exploratie, productie en raffinage, is CVX-aandelen een van de beste manieren voor investeerders om te profiteren van de gerevitaliseerde wereldwijde energiesector. Het aandeel CVX presteerde year-to-date met een stijging van 32% sinds de eerste handelsdag van 2021. Vandaag wordt het aandeel Chevron verhandeld tegen $ 111,19 per aandeel en vertoont het geen tekenen van vertraging. Sinds het dieptepunt in maart 2020 is het aandeel Chevron met 102% gestegen. Geen wonder dat Warren Buffett een belang in het bedrijf kocht. Buffett is ongetwijfeld ook blij met het gezonde dividendrendement van 4,71% en de jaarlijkse uitbetaling van $ 5,16 per aandeel. Chevron heeft zijn jaarlijkse dividend al meer dan 30 jaar verhoogd.

AbbVie (NYSE: ABBV)

Het in Chicago gevestigde biofarmaceutische bedrijf AbbVie bestaat pas sinds 2013, toen het werd afgesplitst van Abbott Laboratories. Maar in minder dan een decennium heeft het bedrijf zich gevestigd als een consistent bedrijf in de farmaceutische sector. Het populaire medicijn tegen artritis “Humira” heeft bewezen een kaskraker te zijn voor het bedrijf, goed voor meer dan de helft van zijn jaarlijkse inkomsten. De octrooibescherming van Humira loopt tot 2023. AbbVie ontwikkelt ook verschillende nieuwe medicijnen, met name om kanker te behandelen. Twee van de kankermedicijnen van het bedrijf, Imbruvica en Venclexta, genereren bijna $ 5 miljard aan jaarlijkse inkomsten en groeien in een snel tempo. AbbVie voorspelt dat Imbruvica en Venclexta tegen 2025 bijna $ 10 miljard zouden kunnen bijdragen aan hun jaarlijkse omzet. Bovendien betaalt AbbVie een competitief dividend van $ 4,87%, wat overeenkomt met $ 5,20 per aandeel. Het bedrijf verhoogde zijn jaarlijkse dividendbetaling met 11,5% in 2019. Het aandeel ABBV is sinds 1 februari 5% gestegen tot $ 107,87 per aandeel, en is sinds maart 2020 met 67% gegroeid.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.