Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Redactie - vrijdag, 30 oktober 2020 11:34

5 waardeaandelen om nu te kopen

Neil George van investorplace.com heeft vijf waardeaandelen waarvan hij meent dat het goed is om ze te kopen. Technologieaandelen hebben torenhoge waarderingen bereikt, maar er is een andere sector van de markt die over het hoofd wordt gezien. Lees hieronder zijn artikel met de vijf aandelen.


Marktnieuws en -analyse wordt gedomineerd door berichtgeving over de S&P 500 Index. Die index wordt gedomineerd door technologie, waarbij sectoraandelen 28,10% uitmaken van de weging van de index. En er is veel gedaan aan de index die nu 8,46% retourneert voor het jaar tot nu toe - verbazingwekkend gezien de bredere marktdaling eerder dit jaar en de aanhoudende decimerende effecten van de COVID-19-pandemie.

Maar de S&P 500 alleen kan niet het volledige verhaal van de Amerikaanse aandelenmarkt vertellen. Als we een gelijk gewogen S&P 500-index beschouwen, is het rendement in feite gedaald, namelijk -1,51% voor het jaar tot nu toe. En hoewel de focus op technologie die bestand is tegen de gevolgen van COVID19 een boeiend verhaal is, gaat het niet zonder enkele hobbels op de aandelenmarkt. Neem de grote daling van september, toen de S&P 500 met 9,60% daalde en de S&P Technology Index met 12,84%. Ik ben van mening dat hoewel technologiebedrijven veel te bieden hebben, hun aandelen erg, erg duur zijn geworden.

Verhoogde waardering zien er onzeker uit

En de koers-winstverhouding van de S&P Information Technology Index is zelfs nog hoger in de stratosfeer, namelijk 33,47. Nu kijken de aandelenmarkten vooruit. Bloomberg stelde verwachtingen samen voor technologieaandelen in 2021 die een groei van 10,45% en 13,52% groei op jaarbasis laten zien voor respectievelijk Q1 en Q2. Er is dus enige dekking voor het argument om te kopen. Maar zelfs met deze verwachtingen zijn de aandelen nog steeds erg duur. Maar er is een marktsector binnen de S&P 500 die nog steeds een waarde-aankoop is - en die sinds 2 september stilletjes beter presteert dan zowel de S&P 500 Index als, indrukwekkender, de technologiesector.

Nutsbedrijven

Nutsbedrijven zijn enkele van de minst opwindende aandelen als het op nieuws aankomt. Maar dit zijn de bedrijven die ervoor zorgen dat de stroom blijft stromen voor alle elektronica, elektrische auto's, datacenters, cloud computing-operaties en andere bedrijven die men als media-lievelingen zou beschouwen. Nutsbedrijven binnen de S&P hebben van 2 september tot nu 6,88% geretourneerd, vergeleken met de prijsdaling in de S&P 500 met 3,63% en de Information Technology Index met 6,03% in dezelfde periode.

En nutsbedrijven zijn een stuk minder prijzig bij een koers-winstverhouding van 17,72, wat year-to-date is gestegen, maar niet zozeer. En het is nog steeds erg veel korting in vergelijking met de prijzen in het najaar van 2019. Op basis van prijs / verkoop zien nutsbedrijven er veel goedkoper uit, op slechts 2,87 keer. En het wordt zelfs nog beter op basis van de prijs om te boeken, op slechts 2,25 keer. Bovendien, als we kijken naar de marktprijsvolatiliteit van nutsbedrijven ten opzichte van de S&P 500 - bedragen de betrouwbare waardeaandelen momenteel slechts 16,04% op een trailing 30 dagen-basis in vergelijking met de S&P 500 die 19,02% en 26,22% voor de Information Technology Index.

Goedkopere waarden, minder volatiliteit in een zeer geladen en onrustige algemene aandelenmarkt maken nutsbedrijven dus des te aantrekkelijker. En dat is voordat ik het dividendrendement voordeel krijg dat nutsbedrijven hebben ten opzichte van zowel de S&P 500- als de S&P Information Technology-aandelen. De S&P 500 heeft een achterblijvend rendement van 1,74% en de S&P Information Technology heeft een rendement van 1,10%. Maar de S&P Utilities Index heeft een rendement van 3,21%.

 

5 aandelen die de S&P 500 verslaan:

NextEra Energy (NEE)

En het is niet zo dat u grote rendementen op langere termijn opoffert door nutsbedrijven in uw eigen portefeuille te hebben. Neem NextEra Energy (NYSE: NEE) - het heeft 676,27% geretourneerd sinds het vele jaren geleden aan de modelportefeuille werd toegevoegd. Dit zijn mijlen voor de terugkeer van de S&P 500 Index voor dezelfde periode. NextEra heeft de gereguleerde basisactiviteiten van stroom voor Florida, maar is uitgebreid naar de rest van het land als het grootste capaciteitsbedrijf voor wind- en zonne-energie.

Dominion Energy (D)

Dominion Energy (NYSE:D) heeft 338,99% geretourneerd sinds het werd toegevoegd aan de modelportefeuille. Dit concurreert opnieuw met succes de S&P 500 Index. Dominion is een belangrijke leverancier van energie en andere essentiële diensten aan kernstaten in de Mid-Atlantische staten en de zuidelijke staten van de VS. En het blijft ESG-vriendelijke groene energie opvoeren, inclusief de grootste offshore windturbines in de wateren van Virginia.

Public Service Enterprise Group (PEG)

Public Service Enterprise Group (NYSE: PEG) heeft 191,37% geretourneerd sinds het werd toegevoegd aan de modelportefeuille, wat eens te meer bewijst dat nutsbedrijven aandelen met een hoog rendement kunnen zijn. Public Service Enterprise Group heeft zijn kernactiviteiten in elektriciteits- en aardgasdiensten naar de Noordoost- en Midden-Atlantische markten van de VS. En net als de andere goed presterende nutsbedrijven heeft Public Service betrouwbare kern gereguleerde bedrijven met de toevoeging van sterk groeiende ongereguleerde energieopwekkingsactiviteiten.

Excel Energie (XEL)

Zelfs recente toevoegingen aan de portefeuille doen het buitengewoon goed. Excel Energy (NYSE: XEL) heeft sinds eind 2018 een rendement van 51,22% behaald, wat ver boven het rendement van de S&P 500 van 33,65% ligt. Excel Energie bestaat uit vier kern gereguleerde stroom- en aardgasbedrijven in de noordelijke, centrale, westelijke en zuidwestelijke staten van de VS. En net als voor NextEra heeft het speelboek van het uitrollen van een grote uitbreiding van ESG-mogelijkheden voor groene stroom, wat zorgt voor een juniorversie van het in Florida waar dat ook een beetje goedkoop is in waarde van het aandeel.

Eversource Energy (ES)

De laatste is Eversource Energy (NYSE: ES), dat naast Excel is toegevoegd aan de modelportefeuille en 52,30% heeft geretourneerd en sindsdien ook de algemene aandelenmarkt verslaan. Eversource Energy ligt in het hart van New England en tijdens de hete zomers en bitterkoude winters is het bedrijf er om veel stroom en aardgas te leveren en verkopen. En het heeft ook een mooi waterbedrijf dat ook voor aandeelhouders een mooi rendement oplevert. Waarde betekent niet een gebrek aan prestaties. Het betekent gewoon dat je nu goedkopere aandelen op de markt kunt kopen en bezitten met meer betrouwbaarheid - vooral nu we de Amerikaanse verkiezingen, de turbulentie aan het einde van het jaar en - oh ja, de aanhoudende pandemie doormaken.

De Aandeelhouder TV

november 28, 2020

Bescherm je beleggingen met Jim en Janneke – #Beursspel

november 27, 2020

AEX week 48 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

november 27, 2020

Stijgende trend AEX in eindfase

november 27, 2020

Retail in focus | 27 november 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
27 nov 07:56 Redactie

Deze 3 dividendaandelen garanderen een stevig inkomen

25 nov 10:39 Bas Heijink

Technische Analyse AEX: Euforie in de markt

24 nov 16:16 Redactie

7 groeiaandelen om te kopen voor 2021

24 nov 12:50 Marco Knulst

Edelmetalen onder druk

23 nov 15:09 Nico Bakker

NIKKEI in correctie

Het laatste beursnieuws