Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

4 Artificial Intelligence Aandelen voor de toekomst

4 Artificial Intelligence Aandelen voor de toekomst
24 sep 2019 om 09:36

Het woord AI (Artificial Intelligence) valt steeds vaker. Maar welke bedrijven zijn de juiste om in te investeren? Neil George van Investorplace.com heeft 4 aandelen uitgekozen. Neil George was ooit een all-star obligatiehandelaar, maar nu werkt hij ’s morgens en ’s avonds om de lezers uit de valkuilen te loodsen en in veilige, goed renderende investeringen te laten beleggen. Hij denkt dat deze 4 aandelen kunnen groeien en daarnaast ook nog een goed dividend uitkeren.


Een van de beste manieren om te investeren in groei op de langere termijn is het identificeren van massale ontwikkelingen die de huidige markt kunnen verstoren. Als u deze eenmaal hebt geïdentificeerd, vindt u bedrijven die klaar zijn om een leidende rol te spelen in de nieuwe markt. Technologie is een sector die veel nieuwe ontwikkelingen presenteert. Bedrijven in deze sector maken miljardairs van oprichters en leveren vroege individuele beleggers miljoenen op. Een van de grote nieuwe thema’s in deze sector zijn Artificial Intelligence aandelen of AI. Lees Hier het artikel in Forbes over AI.

AI is een breed concept binnen technologie en applicaties. Zelfs enkele van de meest alledaagse stukjes mechanica kan AI genoemd worden. Neem de meeste moderne transmissies in auto’s. Vroeger waren transmissies “dom”. Ze verschoven in vooraf bepaalde patronen als ze automatisch waren – of volgden de handmatige invoer van de chauffeurs. Maar de huidige automatische transmissie, zoals die van ZF (privé-bedrijf in Duitsland), hebben leermogelijkheden die zich aanpassen en leren hoe de bestuurder van de auto rijdt.

Dan is er nog het voorbeeld dat ik dagelijks gebruik van artificial intelligentie (AI). Op een Bloomberg Terminal, een essentieel instrument om allerlei gegevens en informatie over elke economie, markt of veiligheid te verzamelen. Maar het komt ook met meer dan 2700 journalisten over de hele wereld die elke dag weer nieuws en andere verhalen schrijven.

Maar interessant genoeg heeft Bloomberg AI geadopteerd die zowel basisnieuwsberichten van het bedrijf als door economische data en ander basisnieuws kamt en haar leger van robotschrijvers het werk laat doen. Deze robotschrijvers leveren steeds een grotere percentage van de geplaatste stukken. Nog niets subjectief is te merken in de stukken geschreven door robots maar je weet nooit hoe dit zich zal ontwikkelen. Trouwens, ik ben geen robot.

Maar AI kan nog veel verder gaan. Het kan en zal leiden tot autonome auto’s en nieuwe medische en chirurgische behandelingen, maar ook tot het ontwerpen van goederen en tal van andere toepassingen. Dit omvat ook de handel in aandelen, obligaties en andere effecten. Maar zoals voor elke nieuwe, ontwikkelende en evoluerende technologie, heeft AI veel meer valkuilen voor individuele bedrijven. Dus, zal ik een aantal artificial intelligentie aandelen presenteren die zichzelf hebben bewezen in hun mogelijkheden en er zullen zijn voor de langere termijn. Daarnaast betalen ze ook nog eens dividend uit.

Hercules Capital (HTGC)

Hercules Capital (NYSE: HTGC) is gevestigd in het Amerikaanse technologiemekka van Palo Alto, Californië, met kantoren in het hele land. Het richt zich op het werken met technologiebedrijven en heeft een goede staat van dienst op het gebied van de financiering van startende bedrijven die in de technologiemarkt een grote naamsbekendheid krijgen. Het bedrijf verstrekt leningen en andere financieringen en neemt ook een participatie in het aandelenkapitaal van zijn portefeuillebedrijven. Vervolgens werkt het samen met hen zoals bankiers dat vroeger deden door hen mee te nemen naar een exitstrategie van verkoop aan een bedrijf of door een beursgang. Het heeft tal van hard- en softwarebedrijven die deel uitmaken van de AI-sector.

De nettorentemarge, die de financieringskosten ten opzichte van de rente-inkomsten meet, is ruim 8,9% en de efficiencyratio is goed met 52,5% (hoe lager de ratio, hoe groter de winstgevendheid). Voor de laatste 12 maanden is de omzet met 8,8% gestegen. Dat zorgt voor een mooie jaarlijkse dividendstroom, inclusief reguliere speciale uitkeringen, die ongeveer 10% oplevert. Het is een bewezen aandeel dat ook dit jaar een rendement van 18% noteert, voordat u de dividenden meerekent.

Microsoft (MSFT)

Microsoft (NASDAQ:MSFT) is een belangrijke leverancier van allerlei soorten software en diensten die van cruciaal belang zijn voor AI. Het bedrijf biedt software en systemen aan die gebruikt worden om AI-componenten en complete systemen te ontwerpen en te bedienen. En om AI echt te laten werken, vooral met externe apparaten, waaronder autonome auto’s, is cloud computing nodig. En Microsoft is momenteel het op een na grootste cloud bedrijf met zijn Azure services unit.
Het bedrijf blijft zich inzetten voor een verdere hervorming van het bedrijf als het rolmodel voor succesvolle technische bedrijven. Het verschuift van eenmalige verkoop van hardware of software naar terugkerende inkomsten uit abonnementen en contractverkopen.
De omzet steeg met 14% in de laatste 12 maanden. De operationele marges zijn met 34% dik en deze zorgen op hun beurt voor een rendement op het eigen vermogen van maar liefst 42,4%. Het dividend is iets minder hoog en bedraagt 1,34%, maar de uitkeringen blijven stijgen met 10,44% over vijf jaar. De aandelenmarkt blijft de zeer goede prestaties erkennen, met de koers van de Microsoft die dit jaar met 37% is gestegen.

AT&T (T)

Ma Bell van AT&T (NYSE:T) is ook van groot belang voor AI. Natuurlijk krijgen chip producenten veel meer aandacht. Maar net zoals Microsoft zijn het de mainstream bedrijven die AI onderbouwen. En aangezien Hercules de volgende producten gaat leveren met het financieren van startups, zal Ma Bell en haar draadloze diensten ervoor zorgen dat ze allemaal toegang krijgen tot de benodigde data.
Het bedrijf is het toonaangevende bedrijf op het gebied van draadloze communicatie en biedt vaste datacommunicatie voor datacenters en cloud-operaties. Het heeft ook kabel- en satelliettransmissie- en inhoudseenheden, waaronder Warner Brothers. Warner Brothers, natuurlijk, voorziet de ingenieurs van AI van visies van wat van science fiction films en series zou kunnen zijn.
De omzet steeg wat minder hard met maar 6,4% in de laatste 12 maanden. Maar de operationele marges zijn goed met 15,3%, wat zorgt voor een goed rendement op het eigen vermogen voor een groot bedrijf met 9,5%. Het dividend bedraagt maar liefst 5,5% en de uitkeringen blijven jaar op jaar stijgen met gemiddeld meer dan 2% per jaar. En omdat meer mensen in de markt preciezer hebben gekeken naar het aandeel en wat er speelt steeg het aandeel met 39,08% dit jaar. Meerdere actieve beleggingsfondsen hebben ook geïnvesteerd in het aandeel.

Digital Realty Trust (DLR)

Zoals gezegd is cloud computing van vitaal belang voor AI. En om de cloud te laten werken, heb je overal enorme datacenters nodig. Dit is waar Digital Realty Trust (NYSE:DLR) een rol speelt. Digital Realty Trust is een vastgoedbeleggingsfonds (REIT) dat datacenters bezit in de VS en in grote markten over de hele wereld waar AI wordt ontwikkeld en geïmplementeerd. En datacenters zijn moeilijk snel te repliceren – waardoor de activa van de REIT des te waardevoller worden.
De omzet steeg in de laatste 12 maanden met 23,9%. Het rendement van haar funds from operation (FFO), die het rendement meet van de werkelijke omzet uit haar vastgoed, is zeer hoog voor een REIT, met 16,40%.

En net als bij de REIT’s in het algemeen is het dividend met 3,38% hoger dan het gemiddelde van de algemene beurs. De uitkeringen stegen de afgelopen twaalf maanden met 7,32%. Digital Realty Trust levert ook een goede prestatie met rendement van 23,04% dit jaar. Dat is in lijn met het totale rendement van de afgelopen 10 jaar van 330,91%, wat een gemiddeld jaarlijks  rendement van 15,72% oplevert. En nog een leuke bijkomstigheid, dankzij de Tax Cuts & Jobs Act van 2017 kan de particuliere belegger 20% aftrekken van hun inkomstenbelasting, waardoor het rendement op fiscaal gelijkwaardige basis nog hoger is.

Dat zijn mijn keuzes voor artificial intelligence aandelen met bewezen bedrijven met minder risico en aantrekkelijke dividenden. Misschien zou u meer van mijn marktonderzoek en aanbevelingen voor verdere veiligere groei en meer betrouwbare inkomsten willen zien. Kijk voor meer naar mijn Profitable Investing. Klik hier voor meer informatie.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.