Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

4 aandelen die 200% rendement kunnen maken

4 aandelen die 200% rendement kunnen maken
6 jul 2021 om 07:20

Dit zijn groeibedrijven die met 163% tot 195% kunnen gaan stijgen. Dat stelt Sean Williams in zijn recente artikel voor TheMotleyFool. In dit artikel 4 aandelentips die rendement kunnen opleveren.


De afgelopen 15 maanden hebben beleggers genoten van een historische oplevingsrally. Na een val van vijf weken in de veel gevolgde S&P 500 in het eerste kwartaal van 2020, heeft de referentie-index maar liefst 90% gewonnen van zijn dieptepunten. Verbazingwekkend genoeg zijn er echter nog steeds koopjes in overvloed – althans in de ogen van Wall Street. Voor elk van de volgende vier populaire aandelen heeft een analist van Wall Street een koersdoel voor 12 maanden uitgegeven dat een stijgingspercentage van bijna 200% inhoudt. Dat zou een ongelooflijk rendement vertegenwoordigen, als je bedenkt hoe ver de markt van zijn bodem is afgekaatst. Laten we eens nader bekijken of deze schattingen van de hoogwaterprijs daadwerkelijk haalbaar zijn.

Coinbase: mogelijke stijging van 183%

Hoewel het een relatief nieuw beursgenoteerd bedrijf is, verspilden Wall Street-analisten weinig tijd met het opstapelen van lof over cryptocurrency-uitwisseling Coinbase (NASDAQ:COIN). In het bijzonder analist Gil Luria bij D.A. Davidson verhoogde het koersdoel van zijn bedrijf voor het bedrijf tot $ 650 per aandeel, wat een stijging van 183% zou vertegenwoordigen ten opzichte van waar het bedrijf vorige week eindigde. De vraag is: kan Coinbase zo’n hoge waardering bereiken?

Aan de ene kant eindigde Coinbase maart met meer dan 56 miljoen geverifieerde gebruikers en $ 223 miljard aan activa op zijn platform. Voor de context is dat een stijging van 22 miljoen gebruikers in een jaar, met activa die in die tijd explosief zijn gestegen van $ 17 miljard naar $ 223 miljard. Het is niet verrassend dat het nettoresultaat ook hoger werd, waarbij het bedrijf in het eerste kwartaal van 2021 $ 771 miljoen aan winst genereerde, vergeleken met $ 32 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

Aan de andere kant wordt Coinbase volledig gedreven door de hype rond Bitcoin en Ethereum. De handelsactiviteit is historisch gestegen wanneer deze grote twee van crypto nieuwe hoogtepunten maken, terwijl de inkomsten als een ton dalen wanneer cryptocurrencies meerjarige neerwaartse trends ingaan. De laatste keer dat Bitcoin meer dan 80% van zijn waarde verloor, was de omzet van Coinbase bijna gehalveerd. Gezien het feit dat Bitcoin bijna is gehalveerd van zijn hoogtepunt van meer dan $ 64.000, zijn de vooruitzichten op korte termijn voor Coinbase niet al te warm.

Bovendien is er vrijwel geen toetredingsdrempel tussen cryptocurrency-uitwisselingen, wat betekent dat concurrenten de kosten van Coinbase gemakkelijk kunnen ondermijnen. Ondanks dat het voorlopig het belangrijkste crypto-handelsplatform is, zie ik dit prijsdoel niet als haalbaar.

Trulieve Cannabis: mogelijke stijging van 195%

Wall Street houdt de snelgroeiende marihuanavoorraden nauwlettend in de gaten. Met name Stifel-analist Andrew Partheniou beukt praktisch op de tafel op de Amerikaanse multistate operator (MSO) Trulieve Cannabis (OTC:TCNNF). Na de aankondiging van een all-stock deal om MSO Harvest Health & Recreation (OTC:HRVSF) over te nemen, verhoogde Partheniou het koersdoel van zijn bedrijf naar $132 Canadees. Dat komt neer op een impliciete winst van 195%, wanneer omgezet in Amerikaanse dollars.

Het meest interessante aan Trulieve is de focus. Terwijl de meeste MSO’s ervoor hebben gekozen om in een tiental of meer gelegaliseerde staten te opereren, heeft Trulieve bijna al zijn aandacht besteed aan het medische marihuana-legale Florida. Als gevolg hiervan bevinden 84 van de 90 operationele apotheken van het bedrijf zich in de Sunshine State. Door Florida te bedekken, heeft Trulieve zijn naamsbekendheid bij consumenten effectief opgebouwd en 13 opeenvolgende winstgevende kwartalen behaald.

Het eerder genoemde grote nieuws is de op handen zijnde fusie met Harvest Health. Harvest heeft een focus op vijf staten, waarvan ironisch genoeg Florida. Met deze deal krijgt Trulieve dus een nog groter deel van zijn thuismarkt. Maar het echte kroonjuweel van deze overname zijn de 15 dispensaria van Harvest in Arizona. Arizona legaliseerde recreatieve marihuana in november 2020, en Trulieve zou geen problemen moeten hebben om zijn succes in de Grand Canyon State te dupliceren.

Hoewel het koersdoel van Partheniou misschien een beetje agressief is, is er veel opwaarts potentieel met Trulieve.

Root: mogelijke stijging van 180%

Een ander populair aandeel dat een aanzienlijk voordeel lijkt te bieden, is de new-age verzekeringsmaatschappij Root (NASDAQ:ROOT). In november gaf Matthew Carletti, analist van JMP Securities, een market outperform-rating aan het bedrijf, die samenging met een koersdoel van $30. Als het nauwkeurig is, impliceert het doel van Carletti een koele stijging van 180% van waar Root op 18 juni sloot.

Wat Root zo’n intrigerend bedrijf maakt, is de unieke benadering van het prijsbeleid. In plaats van dezelfde brede gegevens te gebruiken voor de prijsstelling van autoverzekeringen die de industrie al tientallen jaren gebruikt (kredietscores, leeftijd, geslacht, enzovoort), vertrouwt Root op telematica. Het verzamelt grote hoeveelheden gegevens van smartphones, die zeer gevoelige apparatuur bevatten (bijv. gyroscoop en versnellingsmeter) om factoren zoals G-krachten bij het draaien, snel accelereren en hard remmen te helpen meten. Door telematica te gebruiken, kan Root beleid effectief prijzen op basis van de rijgewoonten van gebruikers, en niet op inefficiënte brede gegevens.

Tijdens het eerste kwartaal rapporteerde Root een verliespercentage van 77% in de directe ongevalsperiode. Voor de context is elk cijfer onder de 100% een winstgevend geschreven beleid. Twee jaar geleden bedroeg de directe schaderatio van het bedrijf 106%. Dit zou erop kunnen wijzen dat de op telematica gebaseerde benadering van het bedrijf werkt door het autobeleid nauwkeuriger te prijzen.

Het enige dat Root er echter van kan weerhouden om Carletti’s prijsdoel te bereiken, zijn de driemaandelijkse verliezen. Root is een relatief jong bedrijf en het zal nog een tijdje duren voordat het de kans krijgt om de hoek om te draaien naar winstgevendheid. Een koersdoel van $ 30 is waarschijnlijk te agressief, maar de bovenkant van waar het de afgelopen week sloot, is gerechtvaardigd.

PlugPower: mogelijke stijging van 163%

Ten slotte verwacht ten minste één Wall Street-analist grote dingen van Plug Power, leverancier van waterstof-brandstofceloplossingen (NASDAQ:PLUG). Amit Dayal van H.C. Wainwright handhaafde onlangs de buy-rating van zijn bedrijf op Plug, met een koersdoel van $ 78. Dit impliceert tot 163% opwaarts potentieel voor het bedrijf.

De gewone koopthese voor Plug Power is het dringende duwtje van ontwikkelde landen om klimaatverandering te bestrijden door schonere energiebronnen te gebruiken. Elke groene-energiewetgeving die in de VS is aangenomen, kan belastingverminderingen of stimulansen bevatten voor individuen of bedrijven die brandstofceltechnologie gebruiken.

Plug Power profiteerde ook van de oprichting van twee joint ventures in januari, slechts enkele dagen na elkaar. De Zuid-Koreaanse SK Group nam een ​​belang van 10% in het bedrijf en is van plan samen te werken met Plug om brandstofcelvoertuigen en tankstations in Zuid-Korea te ontwikkelen. Dagen later vormde Plug een joint venture met de Franse autofabrikant Renault om zich te richten op de Europese markt voor lichte bedrijfsvoertuigen. Op basis van deze deals ziet Plug zijn brutofacturen tussen 2021 en 2024 bijna verviervoudigen.

Het grootste nadeel van Plug Power is dat beleggers de neiging hebben om te overschatten hoe snel next-big-thing-technologieën zullen worden toegepast. Dit wil niet zeggen dat brandstofceltechnologie geen winstgevende toekomst heeft, maar wel om erop te wijzen dat de groei van Plug zou kunnen worden gevuld met meer kuilen dan momenteel in focus. Het is iets om in gedachten te houden bij het overwegen van het hoge koersdoel van Dayal.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.