NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Redactie donderdag, 19 augustus 2021 07:15

3 technologie aandelen om te kopen

Liever beleggen in kleinere bedrijven waarvan de kans op behoorlijk wat rendement groter is? Dit zijn drie small-cap technologieaandelen om te kopen. Dat stellen Nicholas Rossolillo en zijn collega's in hun laatste artikel voor MotleyFool.

Belangrijkste punten

  • Latch is al vroeg bezig met het genereren van inkomsten met zijn kant-en-klare technologiesuite voor eigenaren van onroerend goed.
  • Recente IPO-aandelen Duolingo heeft een veelbelovende toekomst voor de boeg.
  • Super Micro Computer is een waarde-aandeel dat nieuw leven krijgt in de cloud- en datacenterindustrie.

Small-capaandelen worden gedefinieerd als die bedrijven met een marktkapitalisatie van minder dan $ 2 miljard - misschien een te klein cijfer omdat die strikte definitie nu al ongeveer twee decennia van kracht is, maar we dwalen af. De digitale economie groeit in ieder geval snel en ook digitale businessmodellen zijn erg winstgevend. Vroeg investeren in een mand van kleine technologiebedrijven kan na verloop van tijd levensveranderende rendementen opleveren. Om u te helpen het veld van de duizenden small-capaandelen die er zijn te verkleinen, kozen drie Fool.com-bijdragers Latch (NASDAQ:LTCH), Duolingo (NASDAQ:DUOL) en Super Micro Computer (NASDAQ:SMCI). Dit is waarom.


Latch (NASDAQ:LTCH)

Een technisch platform voor de vastgoedsector

Nicholas Rossolillo (Latch): Misschien was je net als ik en maakte je voor het eerst kennis met Latch toen voormalig Facebook-exec SPAC-investeerder Chamath Palihapitiya werd, noemde het bedrijf het "beste SaaS [software-as-a-service]-bedrijf dat ik ooit heb gezien / geïnvesteerd in." Het is inderdaad te vroeg om te zeggen hoe succesvol dit cloudsoftwarebedrijf uiteindelijk zal zijn, maar het heeft een warme start gemaakt. Het bedrijf bouwde een besturingssysteem voor eigenaren van woningen en commerciële gebouwen, LatchOS genaamd, dat kan worden geïntegreerd met een groeiende lijst van aangesloten hardware van derden en de eigen slimme sloten, sensoren en apparaten van Latch voor connectiviteit. Onroerend goed is een van de oudste industrieën die er zijn, maar het heeft wat digitale raambekleding nodig. Latch levert op dat vlak grote prestaties door allerlei deals te sluiten met nieuwe projectontwikkelingen en bestaande gebouwen uit te rusten met zijn softwaresuite. Om dit te illustreren, rapporteerde het bedrijf tegen het einde van 2021 een grote stijging van het verwachte totale aantal boekingen (geld dat klanten toezeggen om bij een bedrijf uit te geven). voorheen $ 290 miljoen tot $ 325 miljoen), bijna het dubbele van vorig jaar. En hoewel de omzet nog maar net begint te worden gerealiseerd (Latch tekent deals met contractvoorwaarden van gemiddeld zes jaar), vraagt ​​de richtlijn voor die statistiek nu om een ​​bereik van $ 38 miljoen tot $ 42 miljoen voor het volledige jaar 2021 (voorheen $ 47 miljoen tot $ 51 miljoen, aangezien sommige projecten vertraging hebben opgelopen), wat een jaar-op-jaar groei van ten minste 110% impliceert. Latch-aandelen daalden hard na de winstupdate vanwege de lagere verkoopprognoses, maar dit was nooit een groeiverhaal dat van de ene op de andere dag zou groeien. Het draait eerder allemaal om de komende drie tot vijf jaar, gedurende welke tijd Latch verwacht dat die boekingen zullen worden omgezet in daadwerkelijke inkomsten. Gezien het aantal nieuwe appartementencomplexen en commerciële complexen die zich aanmelden om LatchOS te gebruiken, ziet de toekomst er veelbelovend uit. Het bedrijf wordt op dit moment gewaardeerd op een marktkapitalisatie van ongeveer $ 1,7 miljard, een duur prijskaartje op dit moment, maar een geweldige waarde op de lange termijn als deze kleine vastgoedtechnoloog zijn snelle traject kan blijven uitvoeren.

Duolingo (NASDAQ:DUOL)

Duolingo heeft veel te leren - en te onderwijzen

Anders Bylund (Duolingo): Taalleerspecialist Duolingo bestaat nu een heel decennium, maar het bedrijf betrad slechts twee weken geleden de openbare aandelenmarkt. Er is veel gebeurd in het vroege begin van de computergestuurde opvoeder, en ik denk dat dit het begin is van een fantastisch groeiverhaal op lange termijn. Duolingo bracht woensdag haar eerste winstrapport als beursgenoteerd bedrijf uit. Het aantal dagelijkse en maandelijkse actieve gebruikers daalde minder dan 5% ten opzichte van de cijfers van een jaar geleden, maar het bedrijf kende een fantastische groei in betaalde abonnees. Een stijging van 46% op jaarbasis van die statistiek leidde tot 1,9 miljoen namen, waardoor de op abonnementen gebaseerde inkomsten 34% hoger lagen. Als de dagelijkse gebruikerstrend er teleurstellend uitziet, moet u er rekening mee houden dat dit kwartaal overeenkwam met het donkerste deel van de coronavirusvergrendelingen in 2020. Net als veel andere online leer- en entertainmentdiensten, zag Duolingo afgelopen zomer een tijdelijke piek in het aantal actieve gebruikers omdat miljoenen mensen besteden hun vrije tijd nuttig. Dicht bij die verheven hoogten blijven telt als een grote overwinning in mijn boek. Volgens de voorbereide opmerkingen van CEO Luis von Ahn van de winstoproep, richt Duolingo zich tot een wereldwijde gemeenschap van 2 miljard taalleerders. Met 40 miljoen actieve gebruikers in de boeken in dit rapport, heeft Duolingo veel onbewerkt groeipotentieel voor de boeg. Gratis gebruikers zijn ook nuttig voor de top en de winst van het bedrijf, dankzij een effectief advertentieprogramma. Bovendien kijkt Duolingo op de lange termijn naar een nog grotere markt. Het bedrijf is gebouwd rond een innovatief leerplatform dat op andere gebieden kan worden toegepast. Talen zijn eigenlijk slechts een startpunt voor een breder platform. Ik zie geen reden waarom Duolingo uiteindelijk geen bijles zou geven aan studenten over de hele wereld op gebieden als wiskunde, geschiedenis en sociale studies. Misschien zelfs beleggen en persoonlijke financiën. Waar meld ik me aan? Die toekomst zou zich in de komende vijf tot tien jaar moeten beginnen te ontvouwen. Ik zou geschokt zijn als Duolingo zijn kleine marktkapitalisatie van $ 5 miljard tegen 2030 niet op zijn minst heeft verdrievoudigd. Misschien zien we een toekomstige gigant van onderwijsdiensten in wording. Pardon, het is tijd om mijn ontluikende Japanse vaardigheden met nog een fractie uit te breiden. Ik heb een ononderbroken reeks van vijf jaar van dagelijkse Duolingo-lessen om vol te houden.

Super Micro Computer (NASDAQ:SMCI)

Dit serveraandeel is een groeibedrijf tegen een voordelige prijs

Billy Duberstein (Super Micro Computer): Het aandeel van serverfabrikant Super Micro Computer reageerde niet veel na het recente winstrapport, maar er waren veel positieve punten in. De omzet steeg met 19% tot $ 1,07 miljard, en de algemeen aanvaarde boekhoudkundige principes (GAAP) winst per aandeel (EPS) bedroeg $ 0,74, waarbij beide cijfers de schattingen van analisten overtroffen.

Hoewel het bedrijf wat zachtere opeenvolgende cijfers voorspelt, is het huidige kwartaal meestal een seizoensgebonden lager kwartaal, dus dat is geen verrassing. Bovendien heeft het management, aangezien dit het vierde fiscale kwartaal van het bedrijf is, ook besloten om een ​​jaarprognose te geven voor het jaar eindigend in juni 2022. Super Micro verwacht nu tussen de $ 4,1 miljard en $ 4,5 miljard in 2022, een stijging van 21% in het midden ten opzichte van 2021, en WPA van "minstens" $ 2,60, wat een groei van 24,4% zou betekenen in 2021. Super Micro heeft nog steeds een koopje-kelderwaardering van ongeveer 14,6 keer de winstraming voor 2022 - een cijfer dat waarschijnlijk als conservatief moet worden beschouwd. Tijdens de telefonische vergadering met analisten zei CEO Charles Liang zelfs dat de begeleiding van het bedrijf conservatief was, rekening houdend met problemen met de toeleveringsketen die het vermogen van het bedrijf om aan de vraag te voldoen, kunnen beperken.

Hoe groeit Super Micro zo snel? Welnu, voordat het een waardeloos aandeel werd, was Super Micro eigenlijk een snelle groeier in de serverindustrie, die historisch gezien de sector met een ruime marge ontgroeide. Maar in 2017 en 2018 werd het bedrijf getroffen door een boekhoudschandaal waardoor het aandeel daadwerkelijk van de beurs werd gehaald. Als reactie hierop moest Super Micro zijn groei vertragen en zich concentreren op het opschonen van zijn interne financiële controles. Het goede nieuws was dat het schandaal alleen te maken had met omzetherkenning, niet met verzonnen verkopen. Dus toen een nieuw financieel team en moderne controles waren ingevoerd, werd het aandeel uiteindelijk in januari 2020 opnieuw aangeboden aan de Nasdaq. Ondertussen heeft Super Micro zijn aanbod verder ontwikkeld.

In juli voltooide het bedrijf zijn nieuwe campus in Taiwan, wat de totale kosten zal verlagen door de marges te vergroten en zijn activiteiten open te stellen voor nieuwe kostengevoelige klanten zoals cloud computing-giganten. Super Micro heeft ook een software- en servicesbedrijf opgebouwd om zijn kernserveractiviteiten uit te breiden, wat ook de groei en marges in de toekomst zou moeten stimuleren. Dankzij deze nieuwe groei-initiatieven ziet Liang een pad naar een omzet van $ 10 miljard sneller dan verwacht, misschien tegen 2025 of zelfs eerder. Als het bedrijf dat aantal zou bereiken - wat een verdrievoudiging van de omzet in 2021 zou betekenen - zijn aandelen op dit moment een enorm koopje. Met een marktkapitalisatie van iets minder dan $ 2 miljard en meer contanten dan schulden op de balans, is Super Micro een small-capaandeel dat uw aandacht zeker waard is.

De Aandeelhouder TV

oktober 25, 2021

Hoge inflatie nog geen punt van zorg

oktober 25, 2021

AEX, DAX en een EL kandidaat met de DBSETUP indicator – 25ok21

oktober 25, 2021

Just Eat Takeaway CEO Jitse Groen: Actie of Exit?

oktober 25, 2021

Shell, Flow Traders, BESI en ASMI | De Week van Nico

Columns

Nieuw
25 okt 11:40 Redactie

7 aandelen om het risico van inflatie in te dekken

25 okt 11:31 Nico Bakker

ABN AMRO flink opwaarts

25 okt 09:18 Cees Smit

Wie Snapt het nog?

25 okt 07:11 Ole Hansen

Energiecrisis voedt grondstoffenrally ondanks zorgen over groei

22 okt 11:00 Coinmerce

Bitcoin all-time high $65.000 – Wat nu?