Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

3 geweldige aandelen met 60-80% upside

3 geweldige aandelen met 60-80% upside
20 mei 2021 om 07:15

De op groei gerichte Nasdaq 100 herbergt een drietal grote koopjes. De technologie index uit de Verenigde Staten heeft drie groeiaandelen met een behoorlijke potentiele upside. Sean Williams heeft deze tips uitgelicht in zijn recente artikel voor TheMotleyFool. Hieronder leest u zijn drie aandelentips.


De afgelopen 13,5 maanden stond de aandelenmarkt in brand. Na een ongekend niveau van paniek veroorzaakt door de coronavirusziekte 2019 (COVID-19) pandemie, zijn alle drie de belangrijkste Amerikaanse aandelenindexen enorm gestegen. Maar geen enkele heeft het beter gedaan dan de op groei gerichte Nasdaq Composite, die op een gegeven moment maar liefst 106% steeg sinds de bodem van de bearmarkt op 23 maart 2020. Toch is het de Nasdaq 100 die de meeste aandacht trekt op Wall Street. De Nasdaq 100 is een compilatie van de 100 grootste niet-financiële bedrijven die aan de Nasdaq-beurs zijn genoteerd. Zoals u zich kunt voorstellen, is het sterk gericht op groei- en technische aandelen. U bent misschien van mening dat het moeilijk is om waarden te vinden in de Nasdaq 100, gezien de stijging van de index sinds maart 2020, maar u zou het mis hebben. Volgens de eenjarige consensusprijsdoelen van Wall Street bieden de volgende drie Nasdaq 100-componenten een opwaarts potentieel van 61% tot maar liefst 82%.

Zoom-videocommunications: Upside van 62%

Ongetwijfeld de bekendste naam die een van de grootste waargenomen kortingen in de Nasdaq 100 biedt, is webconferentiegigant Zoom Video Communications (NASDAQ: ZM). Als Zoom het 12-maanden koersdoel van $ 478 van Wall Street zou halen, zou dit tot 62% opwaarts potentieel bieden voor investeerders. Er kan een sterk argument worden aangevoerd dat geen enkel bedrijf directer van de pandemie heeft geprofiteerd dan Zoom. Door de sluiting van traditionele werkplekken moesten bedrijven leunen op cloudgebaseerde conferentietechnologie om vergaderingen te organiseren, te innoveren en projecten op schema te houden. De $ 2,65 miljard dollar die Zoom in 2020 genereerde aan verkopen (326% meer dan een jaar eerder) was in wezen driemaal wat het bedrijf aanvankelijk had voorspeld dat het dit jaar zou opleveren, voordat COVID-19 tot pandemie werd uitgeroepen.

Zoals ik eerder heb opgemerkt, hangt het succes van Zoom lang af van zijn freemium-haak. Zoom biedt een gratis versie van zijn oplossing voor webconferenties die met succes bedrijven heeft verleid om een ​​abonnement te kopen. Zodra bedrijven zien hoe webconferenties de operationele efficiëntie kunnen verbeteren, zijn ze verslaafd. Zoom is bijzonder succesvol geweest in het binnenhalen van kleine en middelgrote bedrijven als klant. Hoewel bedrijven die meer dan $ 1 miljoen aan jaarlijkse terugkerende inkomsten genereren alle aandacht krijgen op Wall Street, was het de stijging van 470% in klanten met minstens 10 werknemers ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar die echt opviel in Zoom’s vierde kwartaalrapport . Het komt erop neer dat Zoom naar schatting 40% van de Amerikaanse markt voor webconferenties per Datanyze controleert, en het is onwaarschijnlijk dat bedrijven zullen bezuinigen op het gebruik, zelfs als het leven weer een beetje normaal wordt. De operationele efficiëntie die Zoom’s oplossingen naar de tafel brengen, maakt het een goede kandidaat om op de lange termijn hogerop te komen.

Splunk: Upside van 61%

Een ander Nasdaq 100-bedrijf met een serieus geïmpliceerd voordeel is data-analysebedrijf Splunk (NASDAQ: SPLK). Als analisten het bij het rechte eind hebben en Splunk in de komende 12 maanden bijna $ 190 per aandeel haalt, komt dit neer op een rendement van 61% voor beleggers. Waar de meeste snelgroeiende aandelen het afgelopen jaar niet te stoppen waren, heeft Splunk het sinds december moeilijk. In elk van zijn laatste twee winstrapporten heeft het bedrijf geen indruk gemaakt op Wall Street of investeerders. Dat komt omdat het bezig is met de overgang naar een cloudgebaseerd datamonitorings- / applicatiebedrijf van een bedrijf dat zich richtte op on-premise oplossingen. Toekomstige groeivooruitzichten liggen zeker in de eerste, maar de brute waarheid is dat de brutomarge beter was met de laatste. Als gevolg hiervan zijn de verwachte verliezen van Splunk groter en is de omzetgroei aanzienlijk vertraagd.

Maar het is niet allemaal slecht nieuws als je een langetermijndenken hebt. Als je voorbij de bescheiden omzetgroei van Splunk kijkt en naar jaarlijkse terugkerende inkomsten (ARR) uit abonnementen kijkt, zie je een heel ander verhaal. Abonnementsopbrengsten worden in de loop van de tijd (d.w.z. langzamer) erkend in vergelijking met licentiecontracten voor monitoringoplossingen op locatie die vooraf werden erkend. Voor het volledige boekjaar 2021 daalde de totale omzet met 5%, maar de ARR steeg met 41%. Bovendien stegen de cloud-inkomsten met 77% tot $ 554 miljoen, waarbij de licentie-inkomsten voor de eerste keer ooit een achterstand op de cloud / onderhoudsverkoop kwamen te staan. Deze cijfers suggereren dat geduldige investeerders goed op weg zijn om rijkelijk beloond te worden. Splunk heeft het ook goed gedaan met het aantrekken van grotere ondernemingen. Het sloot zijn fiscale jaar af met 510 klanten die minstens $ 1 miljoen aan ARR genereerden, een stijging van 44% ten opzichte van het voorgaande jaar. Het is moeilijk om het licht aan het einde van de tunnel te zien door de ondermaatse prestaties op korte termijn, maar de strategieverschuiving van Splunk is een slimme zet die in de komende jaren zijn vruchten zou moeten afwerpen.

Baidu: Upside van 82%

Maar als het gaat om kansen binnen de Nasdaq 100, lijkt geen enkel bedrijf meer voordelen te bieden dan het in China gevestigde Baidu (NASDAQ: BIDU). Volgens de consensusschatting van Wall Street over één jaar stijgt Baidu tot bijna $ 348 per aandeel, wat een stijging van 82% vertegenwoordigt ten opzichte van waar het vorig weekend sloot. Het gekke is dat Baidu half februari bijna $ 348 per aandeel waard was. Het is sindsdien van een klif gevallen te midden van de ingrijpende uitverkoop voor technologieaandelen, evenals van groeiende spanningen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Zo begon de SEC in maart met de implementatie van de Holding Foreign Companies Accountable Act. Deze wet, aangenomen onder de Trump-administratie, vereist dat bepaalde bedrijven documenten indienen om te bewijzen dat ze geen eigendom zijn van of gecontroleerd worden door een buitenlandse overheid. Er zijn duidelijke zorgen dat Baidu zou kunnen worden geschrapt of ervoor zou kiezen om zichzelf vrijwillig te schrappen om deze nieuwe wet te omzeilen.

Maar net als Splunk is er veel te doen als je verder gaat dan de krassende witte ruis. Volgens GlobalStats had het toonaangevende internetzoekbedrijf van China in april 2021 een marktaandeel van 72% in handen. Hoewel het aandeel in het afgelopen jaar een beetje schommelde, is het niet onder de 65% gedaald. De gestage digitalisering van de Chinese economie zal het fundamentele operationele segment van Baidu helpen floreren. Baidu gaat tegenwoordig echter over veel meer dan alleen dominantie van internetzoekopdrachten. Het bedrijf investeert fors in kunstmatige intelligentie via clouddiensten, autonoom rijden en slim transport, om maar een paar kansen te noemen. AI-groei is de belangrijkste reden waarom de omzet in het vierde kwartaal voor Baidu met 5% is gestegen. Als je op zoek bent naar een manier om AI-groei te spelen, kijk dan zeker naar Baidu.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.