Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

3 aandelen om te kopen tijdens de volgende crash

3 aandelen om te kopen tijdens de volgende crash
21 jun 2021 om 09:50

De markt ligt niet heel lekker op dit moment. Dit zijn de aandelen die u zou moeten kopen tijdens een volgende crash, aldus een recent artikel voor de Motley Fool.


Het is tijd om een ​​belangrijke kwestie bij beleggen aan te pakken: ‘crashes’. Ze gebeuren. Heel vaak zelfs. Als het op aandelen aankomt, komt een crash (voor onze doeleinden hier, wanneer de aandelenmarkt ten minste 10% daalt ten opzichte van recente hoogtepunten) gemiddeld bijna één keer per jaar voor. Het is normaal dat individuele aandelen regelmatig nog meer dalen. Maar aandelen van topbedrijven herstellen zich snel van deze neergang. Dus als u zich concentreert op het bezitten van hoogwaardige groeiende bedrijven, zijn marktcrashes niet zozeer angstaanjagende gebeurtenissen als wel een kans om uw beste aandelen te verdubbelen. Deze drie Motley Fool-bijdragers denken dat je klaar moet zijn om Unity Software (NYSE:U), Tesla (NASDAQ:TSLA) en Amazon (NASDAQ:AMZN) te kopen wanneer de volgende golf van marktturbulentie toeslaat. Dit is waarom.

Een opkomend softwareplatform gebouwd voor het digital-first-tijdperk

Unity Software (NYSE:U) – Nicholas Rossolillo 

Unity Software is een van die bedrijven achter de schermen waarvan maar weinigen ooit hebben gehoord, maar een toenemend aantal mensen consumeert producten die met Unity zijn gemaakt zonder het ooit te beseffen. Het bedrijf begon (en is nog steeds vandaag) een platform voor het maken van videogames. Maar het wordt al snel zoveel meer dan dat. U ziet, Unity is ontworpen om ontwikkelaars te helpen bij het maken van 3D-omgevingen. Omdat de graphics van videogames altijd verbeteren, heeft deze 3D-sandbox een duidelijk voordeel ten opzichte van oudere, tweedimensionale tools. En omdat Unity cloudgebaseerde software is, kunnen ontwikkelaars in realtime creëren en bijwerken en samenwerken met anderen. Dit heeft een verreikend gebruik buiten gaming, hoewel miljarden mensen over de hele wereld elk jaar een game downloaden en spelen die met Unity is gemaakt. Unity’s 3D-creatiesoftware wordt ook gebruikt in engineering en architectuur, productie, video-inhoudbewerking en marketing. https://unity.com/products

En het bedrijf breidt snel andere ondersteunende diensten uit binnen zijn softwaresuite, waaronder app-marketing en contentlevering op het web. Hoewel de videogame-industrie momenteel de doorslag geeft, is er zoveel potentieel en mogelijkheden om deze outfit in nieuwe richtingen uit te breiden, dat het management denkt dat de omzet in de nabije toekomst met gemiddeld 30% per jaar kan groeien. Het heeft ook een geweldige balans om zijn ambities te ondersteunen, met $ 1,65 miljard aan contanten en equivalenten, en geen schulden in de boeken vanaf eind maart 2021. De volgende keer dat de aandelenmarkt een kopstoot neemt en onvermijdelijk Unity-aandelen neemt een tandje bijsteken, pak een paar aandelen van deze toonaangevende 3D-engine voor het maken van virtuele omgevingen.

Extreme volatiliteit leidt tot extreme kansen

Tesla (NASDAQ:TSLA) – Anders Bylund 

Als de geschiedenis ons iets heeft geleerd, hebben we geleerd dat volatiele aandelen zoals Tesla de neiging hebben om alles wat er op de bredere markt gebeurt te versterken. Ze stijgen als de tijden goed zijn, en ze crashen vaak veel te hard wanneer de zakelijke omgeving strakker wordt. Kijk bijvoorbeeld eens naar de eerste COVID-19-paniek. De S&P 500-marktindex daalde in een maand tijd met 29%. Het aandeel van Tesla daalde in dezelfde periode met 61%:

Tesla’s herstel uit die donkere put was ook dramatisch. Het aandeel is sinds de bodem van de markt in maart 2020 met 750% gestegen en versloeg daarmee gemakkelijk het rendement van 76% van de S&P 500. De volatiliteit van Tesla is enorm gestegen sinds het begin van de coronaviruscrisis, zoals blijkt uit de eenjarige bètawaarde die stijgt van een toch al hoge 2,0 naar een torenhoge 4,6. Ter herinnering: een bètawaarde van 1,0 betekent dat het aandeel meebeweegt met de bredere markt. Hogere waarden wijzen op een grotere vergroting van de prijstrends van de bredere markt, en de waarde van Tesla is extreem.

CEO Elon Musk schuwt Tesla’s explosieve en onvoorspelbare karakter niet. Hij roert vaak zelf de pot door Tesla’s fortuinen te koppelen aan de mercurial waarde van de toonaangevende cryptocurrency Bitcoin. Een gestage stroom van tweets van Musk is effectief gebleken bij het veranderen van de prijzen van Bitcoin op korte termijn. De tijd zal leren of zijn avonturen op sociale media een blijvend effect zullen hebben op de cryptocurrency-markt.

Meer concreet heeft Tesla $ 1,5 miljard geïnvesteerd in Bitcoin-tokens. Tesla en Musk hebben een serieuze huid in het cryptocurrency-spel, en dat zorgt voor nog meer volatiliteit, aangezien de Bitcoin-markt regelmatig wilde schommelingen blijft geven. Het is niet zo’n groot risico, hoor. Tesla’s Bitcoin-bezit bedraagt ​​slechts 0,2% van de huidige marktkapitalisatie van het bedrijf. De perceptie van Musk die het lot bespot met een grote Bitcoin-investering is slechts losjes gebaseerd op de realiteit.

Het zou me niet verbazen als de aandelen van Tesla opnieuw een diepe duik nemen in de volgende correctie op de groothandelsmarkt, wat de reden voor deze crash ook mag zijn. Tegelijkertijd doen de huidige zaken van Tesla het prima en is het bedrijf erin geslaagd de hele automarkt te verschuiven naar elektrische voertuigen. Koop op de dip en kijk hoe Tesla opnieuw een dramatische sprong ervaart. Noem het geen comeback, want het bedrijf zal nooit echt zijn weggegaan.

De “alleswinkel” is recessiebestendig en kan weer van de grond komen

Amazon (NASDAQ:AMZN) – Billy Duberstein

Het is niet bepaald een off-the-radar keuze, maar Amazon.com is vandaag een sterke koop, zelfs als de economie in een recessie zou belanden. Sommigen hebben het moeilijk om Amazon te karakteriseren omdat het zijn tentakels heeft in zoveel sectoren, van e-commerce tot streaming video, supermarkten, cloud computing en digitale advertenties.

Maar ik heb de neiging om Amazon te zien als een infrastructuurbedrijf. In zijn kernsegment voor e-commerce heeft Amazon zijn geïntegreerde website, fulfilmentcenternetwerk en interne en partnerbezorgvloten ontwikkeld om goederen snel en goedkoop te leveren. Op het gebied van cloudcomputing heeft Amazon een veilige wereldwijde datacentervoetafdruk en noodzakelijke technische infrastructuur opgebouwd om te voorzien in de computer- en opslagbehoeften van zakelijke klanten over de hele wereld, van start-ups tot de grootste bedrijven ter wereld.

Deze vitale infrastructuur kwam zeker van pas tijdens de COVID-19-recessie, maar zou ook een fundament van de economie zijn tijdens elke toekomstige economische neergang. Hoewel de resultaten van Amazon gekoppeld zijn aan consumptiepatronen, is een groot deel van dit verbruik bestemd voor basisconsumptiegoederen en basisbehoeften. Het Amazon Prime-abonnement is een fantastische deal voor klanten, en ik geloof niet dat velen zouden annuleren, zelfs als het krap wordt.

Een bijzonder interessante nieuwe innovatie is de Amazon Fresh-supermarkt, gebouwd met kassierloze AI-technologie. Amazon heeft er het afgelopen jaar een aantal uitgerold en heeft vorige week een nieuwe full-service supermarkt met kassaloze technologie geopend in Bellevue, Washington. Kassierloze technologie heeft het potentieel om de kosten te verlagen en de doorvoer te vergroten in de levensmiddelensector met lage marges, een sector die doorgaans recessiebestendig is. Amazon heeft ook gesproken over het in licentie geven van deze technologie aan andere retailers, wat hun arbeidskosten zou drukken.

Naast dit grote plaatje heeft Amazon de duidelijke financiële kracht om elke neergang te doorstaan, met meer dan $ 73 miljard in contanten op de balans tegen slechts $ 32 miljard aan schulden. Vanwege deze kracht heeft Amazon de neiging om te profiteren van de zwakte van kleinere concurrenten tijdens recessies. En gezien het constant hoge innovatietempo van Amazon, zou zijn seculaire groei voldoende moeten zijn om elke conjuncturele zwakte in de economie te overwinnen.

De aandelen van Amazon bevinden zich nog steeds net onder de all-time highs van afgelopen zomer, waarbij het aandeel in wezen gedurende het grootste deel van een jaar is afgevlakt. Dat kan dit defensieve aandeel aanzetten voor zijn volgende grote stap hoger.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.