Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

3 aandelen met hoog rendement tegen bodemprijzen

3 aandelen met hoog rendement tegen bodemprijzen
7 dec 2020 om 07:30

Deze drie aandelen hebben dividendrendementen die veel beter zijn dan andere aandelen op de S&P 500. Daarnaast handelen ze op een lage prijs, meent David Jagielski van TheMotleyFool in zijn nieuwste publicatie. Hieronder leest u zijn artikel met de drie aandelen.


Door aandelen te kopen die voor lage prijzen worden verhandeld, positioneert u uzelf om te profiteren van zelfs relatief kleine stijgingen in de aandelenkoers. Als u uw terugkerende dividendbetaling gaandeweg herinvesteert, kan dat rendement nog sneller groeien. Maar het vinden van goedkope dividendaandelen kan vaak een uitdaging zijn. Veel waarde koopt in en de aandelen worden in het begin meestal niet tegen hoge prijzen verhandeld, en het kan moeilijk zijn om onderscheid te maken tussen goedkope en dure winnaars op de lange termijn. Dat betekent echter niet dat er geen koopjes zijn. Drie aandelen die u vandaag tegen een behoorlijk lage prijzen kunt kopen en die meer betalen dan de gemiddelde S&P 500-opbrengst van 2% zijn onder meer Gilead Sciences (NASDAQ: GILD), Enbridge (NYSE: ENB) en de Kellogg Company (NYSE: K). Ze presteren dit jaar allemaal slechter dan de markt, en afgezien van Gilead betalen ze al meer dan tien jaar dividenden uit. Hier is een nadere blik op hoe hun prestaties de investeerders van vandaag en morgen, ten goede kunnen komen.

Gilead Sciences (NASDAQ: GILD)

Gilead is een intrigerend coronavirus aandeel geweest en geniet veel optimisme over zijn antivirale medicijn, remdesivir. Velen hoopten dat de behandeling een wondermiddel zou zijn voor patiënten met COVID-19. Maar de resultaten zijn tot dusverre gemengd. Een studie van de National Institutes of Health (NIH) in april toonde aan dat het medicijn het herstel van patiënten met geavanceerde COVID-19 met vier dagen versnelde, maar het sterftecijfer van 8% was niet veel lager dan bij een placebogroep, waar 11,6% van patiënten met ernstige COVID-19 overleden. Hoewel de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) remdesivir in oktober heeft goedgekeurd voor gebruik bij gehospitaliseerde patiënten (die minstens 12 jaar oud zijn), is de effectiviteit ervan nog steeds twijfelachtig. Er is geen definitieve studie geweest om aan te tonen dat het de ziekte kan stoppen en sterfgevallen kan voorkomen. Deze maand ging een panel van artsen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zelfs zo ver om artsen aan te bevelen remdesivir niet te gebruiken om hun patiënten te behandelen, en kwam tot de conclusie dat het medicijn ‘geen betekenisvol effect heeft op de mortaliteit of op andere belangrijke resultaten. Voor patiënten, zoals de behoefte aan mechanische ventilatie of tijd tot klinische verbetering. “Maar zonder op remdesivir te rekenen als behandeling voor COVID-19, is Gilead nog steeds de moeite van het overwegen van beleggers waard. Hoewel de omzet van het bedrijf van $ 22,1 miljoen voor het jaar eindigend op 31 december 2019 slechts 1,5% groeide, heeft Gilead de afgelopen twee jaar een winst van minstens $ 5,4 miljard geboekt. De hiv-medicijnen waren de bron van een groot deel van de groei van het bedrijf, met een omzet van 12% in zowel 2019 als 2018. Tot dusverre heeft Gilead in 2020 in de eerste negen maanden een omzet van 17,3 miljoen dollar behaald, een stijging van 4,2%. uit dezelfde periode vorig jaar. Gilead keert vandaag een driemaandelijks dividend van $ 0,68 uit, wat neerkomt op 4,5% per jaar. Dat is ruim boven wat u kunt verdienen met een gemiddeld S&P 500-aandeel. Het handelt in de buurt van het dieptepunt in 52 weken en tegen een koers-winstverhouding (P / E) van ongeveer negen. Het zorgbedrijf is goedkoop in vergelijkig met de typische aandelen op de SPDR S&P 500 ETF Trust, die wordt verhandeld tegen meer dan 25 keer de toekomstige inkomsten.

Enbridge (NYSE: ENB)

Enbridge’s driemaandelijkse betaling van $ 0,81 Canadese dollars levert ongeveer 8,4% op, waarmee het de hoogste uitbetaler op deze lijst is. Maar het hoge rendement van Enbridge is niet de enige gouden ster op het cv van het bedrijf. In december 2019 verhoogde het in Alberta gevestigde bedrijf zijn dividendbetalingen voor het 25e jaar op rij, waardoor het een Dividend Aristocraat werd. Maar die opbrengst brengt risico’s met zich mee. De olie- en gasindustrie is momenteel niet de meest stabiele plek om te investeren; De vraag naar olie is laag omdat mensen niet reizen tijdens de coronavirus-pandemie. De industrie kampt sinds 2014 met een overaanbod aan olie, waardoor de prijs van West Texas Intermediate (WTI), een belangrijke Noord-Amerikaanse benchmark, daalde van meer dan $ 110 / vat naar minder dan $ 60 / vat in 2019 en wordt momenteel verhandeld rond $ 43 / vat. Tijdens de vroege stadia van de pandemie werd de prijs van WTI zelfs kortstondig negatief, omdat handelaren wanhopig waren om oliecontracten te lossen terwijl de opslagruimte opraakte. Hoewel de prijs sindsdien is gestabiliseerd, blijven aanbodproblemen vandaag de dag een punt van zorg voor beleggers. Het positieve is echter dat Enbridge te midden van al deze uitdagingen nog steeds winst heeft geboekt in drie van de afgelopen vier kwartalen en tegelijkertijd een positieve vrije kasstroom heeft gegenereerd. Enbridge’s aandeel is een andere goedkope koop die momenteel wordt verhandeld tegen een voorwaartse P / E van 14.

Kellogg Company (NYSE: K)

Kellogg’s staat bekend om zijn populaire graanmerken, waar dit jaar vooral veel vraag naar is, omdat mensen meer tijd besteden aan eten en koken thuis. Het in Michigan gevestigde bedrijf is op de lange termijn consistent geweest en boekte in elk van de afgelopen 10 jaar winst. Er is in de loop der jaren een beperkte omzetgroei geweest, maar sinds 2015 is de omzet van het bedrijf binnen een vrij smal bereik tussen $ 12,9 miljard en $ 13,6 miljard aan inkomsten geëindigd. Tot nu toe heeft Kellogg’s $ 10,3 miljard aan inkomsten gegenereerd, wat technisch gezien gelijk is aan dezelfde periode vorig jaar. Maar dat komt ook doordat de zaken van het bedrijf slanker zijn geworden. De organische netto-omzet van het bedrijf is in die tijd zelfs met 7,2% gestegen. De belangrijkste reden dat de omzet er niet zo sterk uitziet, is te wijten aan de afwezigheid van bedrijven die niet langer deel uitmaken van Kellogg’s en evenmin bijdragen aan de omzet. In 2019 verkocht Kellogg zijn merken Keebler en Famous Amos aan Ferrero voor $ 1,3 miljard. Het bedrijf van Kellogg doet het goed genoeg dat het bedrijf op 29 oktober zijn jaarverwachtingen heeft verhoogd, toen het zijn resultaten over het derde kwartaal publiceerde voor de periode die eindigde op 26 september. Het bedrijf voorspelt nu dat zijn netto organische omzet met 6% zal stijgen in 2020, wat een stijging is ten opzichte van de eerder voorspelde groei van 5%. De algehele stabiliteit en consistentie van het bedrijf zijn de belangrijkste redenen waarom beleggers van dit aandeel zullen houden. Vandaag betaalt Kellogg’s een driemaandelijks dividend van $ 0,57, wat uitkomt op 3,5%. Met een voorwaartse P / E van 16 is dit technisch gezien het duurste aandeel op deze lijst.

Aandelen om uw dividendimperium rond te bouwen. Van gezondheidszorg tot kruidenierswaren tot olie en gas, de drie hierboven genoemde aandelen kunnen uw portefeuille een grote diversificatie en dividendinkomsten opleveren tegen relatief goedkope prijzen. Helaas hebben ze tot op heden allemaal slechter gepresteerd dan de S&P 500 en het rendement van 10%. Maar ik geloof niet dat deze neerwaartse trends op de lange termijn zullen aanhouden.Naarmate de economie herstelt en meer mensen weer gaan reizen, kunnen olie- en gasaandelen zoals Enbridge wat meer bullishness zien. Veel van de recente negativiteit rond Gilead is te wijten aan remdesivir, maar met de aandelenhandel tegen een lagere prijs zou het binnenkort meer optimisme kunnen aantrekken van waardegerichte kopers. Beleggers zijn tegenwoordig gefocust op goed presterende coronavirusvaccins, en velen van hen zien misschien de waarde over het hoofd die de aandeel op dit moment bezit. Kellogg’s ziet misschien geen prijsstijging tenzij de trends van thuisblijvers aanhouden, maar het zou op zijn minst moeten zorgen voor een stabiel dividendaandeel dat op de lange termijn kan worden vastgehouden.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Gilead Sciences

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.