Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

10 geweldige aandelen voor 2020 en daarna

10 geweldige aandelen voor  2020 en daarna
23 dec 2019 om 14:45

James Brumley van Investorplace.com kijkt alvast vooruit naar volgend jaar en welke bedrijven beleggers in de gaten moeten houden en potentieel moeten kopen. Hij heeft een lijst samengesteld van 10 bedrijven die volgens hem interessant zijn voor de toekomst en het onzekere economisch klimaat.


Het klinkt en lijkt onmogelijk, maar het einde van 2019 komt al in zicht en 2020 is om de hoek. Het nieuwe jaar is nog maar dertien weken te gaan en dat is niet te vroeg om na te denken over een herstructurering van de aandelenportefeuilles.

De economie staat er nog redelijk goed voor, wat een goed voorteken is voor de aandelen. Het zou naïef zijn om te geloven dat het komende jaar eruit gaat zien als het afgelopen jaar. Naarmate de marktomstandigheden veranderen en de economische groeicyclus verder borduurt, zullen verschillende sectoren excelleren, terwijl andere sectoren het moeilijk hebben.

Geografie kan ook een belangrijke rol spelen.

Met dat in het geweten is hier een overzicht van tien aandelen om in de gaten te houden nu 2019 ten einde komt en 2020 begint. Het is misschien niet het ideale moment om er nu deze aandelen te stappen, maar het is nu het moment om ze toe te voegen aan de controlelijsten voor due diligence-doeleinden. Merk op dat het niet allemaal bekende namen zijn, maar dat ze allemaal mooi gepositioneerd zijn voor groei, zeker vergeleken met andere bedrijven in hun sector.

Alphabet (GOOG, GOOGL)

Het is niet een naam die veel introductie nodig heeft. Alphabet (NASDAQ:GOOG, NASDAQ:GOOGL) is natuurlijk de ouder van zoekmachinegigant Google, hoewel het bedrijf veel meer is dan een zoekmachine. E-mail, cloud-gebaseerde platformen en ’s werelds populairste mobiele besturingssysteem trekken alle mensen naar het Google-ecosysteem.

Ja, die enorme omvang is een probleem geworden. De wereld is wantrouwig ten opzichte van één bedrijf dat zoveel weet over elke persoon die verbinding maakt met het web om een door Google aangeboden dienst te gebruiken. Zelfs zonder een duidelijk einddoel, lijken de staat en de federale regelgevende instanties op een missie te zijn om het bereik van het bedrijf in te korten.

Het maakt gewoon niet uit. Zelfs een wat ingeperkte Google zal nog steeds miljarden regelmatige gebruikers bedienen, die elk uiteindelijk inkomsten generen.

Ulta Beauty (ULTA)

Het is een misvatting om te zeggen dat Amazon (NASDAQ: AMZN) elke kleine, kleine baksteen- en mortierdetailhandelaar op een doemkoers heeft gezet. Ulta Beauty (NASDAQ:ULTA), die huid- en haarverzorgingsproducten verkoopt, evenals parfum en cosmetica via meer dan duizend winkels in de VS, doet het prima.

Toegegeven, dat was een week geleden nog niet het geval, toen het aandeel in de schaduw stond van een daling van 30%+ die zich in een paar dagen tijd materialiseerde. Zowel de kwartaalomzet als de winst bleven achter bij de verwachtingen, en dat nieuws werd verergerd door de gecontracteerde jaarbegeleiding.

Zoals Luke Lango destijds echter opmerkte, “zijn alle vertragingen in de Amerikaanse persoonlijke verzorgingsindustrie in de afgelopen twee decennia klein en van korte duur geweest. Tijdens die periode, is de verkoop van persoonlijke zorgproducten elk jaar redelijk stabiel met 4% gegroeid en zijn er nooit twee opeenvolgende jaren van dalingen geweest.

Walmart (WMT)

Nogmaals een bedrijf dat geen introductie nodig heeft. Voeg Walmart (NYSE:WMT) toe aan uw lijst van aandelen om naar te kijken voor het komende jaar.

Er was een tijd niet zo lang geleden dat ’s werelds grootste retailer niet noodzakelijkerwijs een dergelijke erkenning verdiende. De aanwezigheid op het web was een grap (gezien de omvang), het voorraadbeheer was slecht en de organisatie toonde bijna een soort minachting voor haar klanten.

Het bedrijf is erin geslaagd om van die donkere dagen een ommekeer van bijna 180 graden te maken. Vorig kwartaal verbeterde de omzet van de zelfde winkels 2.8%, terwijl de e-commerce handel een ongelooflijke 37% jaar-over-jaar groeide. Beide breide een lange reeks uit van groei in het kwartaal vergeleken met hetzelfde kwartaal het voorgaande jaar.

De extra reden waarom het aandeel Walmart tot de beste aandelen behoort om voor 2020 te bekijken is: Zelfs als de economie richting een recessie zou gaan, houdt de kern van Walmart’s bedrijf stand dus is het goed ingedekt tegen een slechtere economie.

Amerikaanse Tower (AMT)

American Tower (NYSE: AMT) is niet echt een begrip, hoewel het waarschijnlijk is dat iemand in uw huishouden woont en die consequent vertrouwt op de diensten van het bedrijf. American Tower bezit een netwerk van 171.000 gsm-masten over de hele wereld en verhuurt toegang tot deze torens aan draadloze telecomproviders zoals Verizon Communications (NYSE:VZ) en T-Mobile (NASDAQ:TMUS).

Het is duidelijk dat de behoefte aan deze infrastructuur nooit zal verdwijnen. In feite, gaan wij een periode in waar de vraag naar de connectiviteitstorens voor mobiele apparaten kan exploderen.

De komst van 5G-verbindingen is die drijvende kracht. Met 5G kunnen draadloze internet snelheden concurreren meer traditionele coaxiale en DSL (telefoonlijn breedband) snelheden. Hierdoor gaat een deur open naar een geheel nieuwe data-centrisch paradigma. American Tower gelooft dat de hoeveelheid gegevens die via mobiele apparaten wordt verzonden tegen 2023 verviervoudigd zal zijn, en bereidt zich nu voor om draadloze dienstverleners te helpen aan de behoefte te voldoen.

Copart (CPRT)

Copart (NASDAQ: CPRT) is een andere naam die misschien niet zo bekend is bij de meeste investeerders, maar die wel een van de belangrijkste aandelen is om op te letten als we ons bewegen in wat waarschijnlijk de laatste stadia van een economische groeicyclus zal blijken te zijn.

Copart is, in de eenvoudigste zin van het woord, een autobergerij. Het verkoopt gesloopte voertuigen – sommige meer gesloopt dan andere – om werkplaatsen te repareren die veel onderdelen nodig hebben voor een bepaald model voertuig, of het verkoopt deze beschadigde voertuigen aan individuen die op zoek zijn naar een fixer-upper project.

Het is een veerkrachtige onderneming dat in staat is om een redelijk gestage groei van de omzet en de inkomsten te realiseren, ongeacht de omstandigheden op de automarkt. Zelfs de crisis van 2008, of 2015 dat een van de beste tijden was voor de automobielindustrie, lijkt veel invloed te hebben gehad op de gestage opmars van het bedrijf. Met andere woorden, het aandeel CPRT is een mooi all-weather optie.

Square (SQ)

Paypal Holdings (NASDAQ: PYPL) is de dominante naam in het betalingsverkeer segment, maar Square (NYSE: SQ) is nu sterk in opkomst. In juni, geloven de Instinet-analisten Dan Dolev en Conan Leon, dat de zogenaamde Cash App van Square meer gedownload is dan de vergelijkbare app van PayPal.

Het is slechts anekdotisch bewijs dat suggereert dat de beste dagen van Paypal achter de rug zijn, terwijl de beste dagen van Square vooruit zijn. Toch is het een krachtige, sprekende datanugget die wijst op een grotere trend.

Ruwe cijfers vertellen de rest van het verhaal. Aangezien het idee van een cashless society steeds meer ingang vindt, zijn analisten van mening dat Square dit jaar de omzet met 43% moet laten groeien, wat een stijging van 64% van de winst per aandeel oplevert. De voorspelde omzetgroei van 34% volgend jaar zal naar verwachting de nettowinst met 44% verbeteren. De verwachting is dat Square dit kan waarmaken ongeacht van de staat van de economie.

EXACT Sciences (EXAS)

Nog een bedrijf dat niet beïnvloed wordt door economische turbulentie is EXACT Sciences (NASDAQ:EXAS). Deze kunt u toevoegen aan uw lijst van aandelen die u in 2020 in de gaten moet houden.

Misschien kent u het bedrijf beter dan u denkt. EXACT Sciences is de ontwikkelaar van de thuis te gebruiken kanker-screening test voor colorectale kanker, genaamd Cologuard. Dat is niet alles wat het bedrijf doet, maar dit is zeker het bekendste gedeelte.

Dat gezegd hebbende, de pijplijn van de organisatie en de diagnostische kennis van de organisatie staat op het punt om uit te breiden. In juli kondigde EXACT Sciences haar intentie aan om Genomic Health (NASDAQ:GHDX) over te nemen, wat goed zal aansluiten bij het DNA-gebaseerde diagnostische werk dat het bedrijf al deed.

Waste Management (WM)

Zoals het oude gezegde luidt, is er niets zeker in het leven, behalve de dood en belastingen. De uitspraak is echter niet helemaal juist. Zolang mensen over de aarde lopen, produceren ze ook afval en betalen ze iemand om het voor hen weg te slepen.

Waste Management (NYSE:WM) een al lang bestaande stortplaats en afvalverwerker die ook het modernere concept van het omzetten van afval in een geld heeft omarmd. Dat wil zeggen, Waste Management is serieus geworden over het omzetten van gas afkomstig van de stortplaats in energie. Jaarlijks vangt Waste Management genoeg methaan op om 4,5 miljoen megawatt uur aan elektriciteit te produceren.

Misschien nog wel belangrijker, het bedrijf heeft erg stabiele resultaten waardoor het een solide aankoop is voor een onduidelijke toekomst. Door de economische cyclussen loopt het wel mee maar het wordt altijd groter en beter dan ooit.

Microsoft (MSFT)

Er was een tijd in het steeds verre verleden dat Microsoft (NASDAQ:MSFT) niet volledig voorbereid was op het moderne tijdperk van de informatica. Cloud-based alles is de nieuwe norm, en de komst van mobiele/draadloze connectiviteit heeft de deur geopend naar een heel nieuw soort cyberbeveiliging. Het internet is nu het middelpunt van hoe de meeste bedrijven werken.
CEO Satya Nadella had zijn vinger aan de pols van de toekomst toen hij in 2014 het roer overnam en de aanwezigheid van het bedrijf in de zo belangrijke cloud-markt opvoerde. Het Azure platform is uitgegroeid tot een zeer populair middel voor bedrijven om hun cloud te beheren, met een omzetverbetering van 64% in het afgelopen kwartaal. Daarnaast genieten zakenmensen en gebruikers van het feit dat ze online toegang kunnen krijgen tot hun productiviteitsprogramma’s zoals Word en Excel, in elke webbrowser.

De verschuiving is echter ook een overwinning voor Microsoft geweest. Al deze nieuwe cloud-based aanbiedingen? Ze zorgen voor terugkerende, op abonnement gebaseerde inkomsten, zodat het bedrijf weet hoe de korte en lange termijn omzet eruit zal zien.

Church & Dwight (CHD)

Voeg tot slot Church & Dwight (NYSE:CHD) toe aan uw lijst van aandelen die u in 2020 in de gaten moet houden.
Het is in de zelfde sector zoals Procter & Gamble (NYSE: PG) en Unilever (NYSE: UL), hoewel ze lang niet zo groot zijn zoals die vertrouwde spelers. Dat is niet noodzakelijkerwijs een probleem. Het lijkt er namelijk op dat de enorme omvang die P&G ooit als plus punt gezien nu tegen het bedrijf werken.

De merknamen van Church & Dwight, zoals Arm & Hammer, Oxi-Clean, Orajel, Nair en anderen zijn daartoe klein genoeg om het alternatief te zijn voor de meest herkenbare producten in elke grote categorie van consumptiegoederen. Het blijkt dat grote merknamen door consumenten steeds meer gemeden worden, al is het maar uit principe.
Het bedrijf heeft het bewijs dat kleiner zijn werkt. In slechts een kwartaal sinds 2006 is Church & Dwight er niet in geslaagd om haar omzet op jaarbasis te laten groeien. De analisten vragen om een omzetgroei van meer dan 5% dit jaar en ook volgend jaar.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.