Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Redactie - vrijdag, 20 november 2020 10:43

10 aandelen onder €10 om te kopen in november

Will Ashworth van InvestorPlace.com heeft voor u tien goedkope aandelen die onder de 10 dollar handelen in de aanbieding. Niet al deze goedkope aandelen onder de $ 10 zijn risicovolle investeringen volgens hem. Als u op zoek bent naar een klein investeringsgeschenk vóór de vakantie om het nieuwe coronavirus in 2020 te verdragen, vergeet dan de penny stocks. Zoek in plaats daarvan naar goedkope aandelen onder de $10.


Volgens Finviz.com worden er momenteel 33 aandelen verhandeld tegen $ 5 of minder met een marktkapitalisatie van $ 2 miljard of meer. Als u dat bedrag echter verdubbelt tot $ 10 worden uw opties meer dan verdrievoudigd tot 108 aandelen.

Dat is een veel grotere groep bedrijven om uit te kiezen, waardoor hopelijk de algehele kwaliteit van de keuzes toeneemt. Dus nu wordt de vraag deze: welke andere criteria moet u gebruiken om 10 goedkope aandelen te selecteren om in november te kopen? Nou, ik weet niets over jou, maar ik ga proberen de liefde over zoveel mogelijk industrieën te verspreiden. Dat betekent minimaal één aandeel uit minimaal zeven sectoren. Ze hebben allemaal een marktkapitalisatie van meer dan $ 2 miljard en worden op het moment van selectie voor $ 10 of minder verhandeld. En onthoud: alleen omdat een aandeel onder de $ 10 wordt verhandeld, wil nog niet zeggen dat het een slechte investering is. Het betekent misschien niet eens dat het zo riskant is. Dat gezegd hebbende, zal ik proberen aandelen te selecteren met behoorlijke financiële waarden en minimale schulden. Dus hier gaan we:

 

Kinross Gold

Sector: Basismaterialen

De prijs van goud is year-to-date (YTD) bijna 25% gestegen. Natuurlijk hebben goudproducenten het ook goed gedaan. Kinross Gold, gevestigd in Toronto, heeft tot nu toe een totaal rendement behaald van meer dan 73% in 2020, waardoor het vijfjaarlijkse totaalrendement op jaarbasis is verbeterd tot meer dan 30%. Dat is wat een run op goud zal doen voor uw goudvoorraad. En ongeacht wie de uiteindelijke winnaar van de presidentsverkiezingen is, zal er de komende maanden ongetwijfeld veel volatiliteit zijn met aandelen. Hoewel goud geen tastbare waarde heeft gehad sinds het einde van de goudstandaard in 1933, is het zeker goed als papiergeld minder waard lijkt te zijn dan waarop het is gedrukt. Wat betreft het KGC-aandeel zelf, noemde Thomas Niel van InvestorPlace het onlangs een goudaandeel voor na de verkiezingen.

Niel schrijft: “Hoeveel zou Kinross waard kunnen zijn? Vorige maand heeft Jackie Przybylowski van BMO Capital de aandelen geüpgraded naar een 'koop'-rating, waardoor het aandeel een koersdoel van $ 14,25 per aandeel krijgt (het aandeel handelt momenteel rond de $ 8,50 per aandeel). De grondgedachte achter de upgrade? Namelijk de beslissing van het bedrijf om zijn dividend opnieuw in te voeren."

Er is dus veel werk in het voordeel van deze selectie van goedkope aandelen. Bovendien kan Kinross zijn goudmijnen ook in Amerika verkopen, wat goed is voor 56% van de goudproductie van het bedrijf. Dat alleen al biedt investeerders een potentieel aanzienlijk investeringsrendement.

 

Sirius XM Holdings

Sector: Communicatiediensten

Op 22 oktober stelde Jim Meyer, CEO van Sirius XM, voor dat het bedrijf goede vorderingen maakte door Howard Stern een nieuw langetermijncontract te laten ondertekenen. En hoewel er beweert wordt dat het salaris van $ 120 miljoen van Stern een duizelingwekkend bedrag is, is Stern het bedrijf van satellietradio. Zonder hem hebben radio en Sirius niet genoeg aantrekkingskracht.

"Howard vertelt me ​​dat hij nog nooit zo gelukkiger is geweest en dat onze relatie met Howard nog nooit zo sterk is geweest", zei Meyer tijdens de meest recente inkomstenoproep van het bedrijf. “Vanuit mijn perspectief zijn we heel ver. Maar het wordt pas gedaan als het klaar is. Ik heb er alle vertrouwen in dat we binnenkort een overeenkomst zullen aankondigen."

Of je Howard Stern nu leuk vindt of niet, is onbelangrijk. De man genereert veel geld voor Sirius- en SIRI-aandelen. In de volgende 12 maanden had het bedrijf een vrije kasstroom van meer dan $ 1,6 miljard op een omzet van $ 7,9 miljard, een marge van 21%. Met een winstopbrengst van bijna 4% blijft Sirius XM één van de beste goedkope aandelen onder de $ 10 om te kopen.

 

Ford

Sector: Consument cyclisch

Ik had lange tijd weinig vertrouwen in Ford om uit zijn één-cijferige aandelenkoers te komen. De pensionering van CEO Jim Hackett hielp echter, evenals het feit dat Chief Operating Officer (COO) Jim Farley de leiding over het bedrijf kreeg. Farley's tijd doorgebracht bij Toyota (NYSE: TM) heeft hem tot een zeer effectieve auto-manager gemaakt die het recht heeft verdiend om het stuur over te nemen. In mijn meest recente artikel over Ford stelde ik: "Bij gebrek aan enige verwachting is Ford zo goedkoop als maar mogelijk is." Sinds eind juli is het F-aandeel echter met ongeveer 12% gestegen en wordt het op het hoogste niveau verhandeld sinds februari 2020. Mark Hake van InvestorPlace suggereerde onlangs ook dat Ford-aandelen een goede waarde bieden naarmate het herstel begint. Hake schrijft: "Barron heeft onlangs gemeld dat Benchmark-analist Mike Ward een‘ koop ’rating op Ford heeft en een koersdoel van $ 10 heeft. Hij gelooft dat de winst in het derde kwartaal tot ver in 2021 als katalysator voor het aandeel zou kunnen fungeren. “Verbetering van de Noord-Amerikaanse markten, een positieve mix - voornamelijk met meer vrachtwagenverkopen - en betere kredietstatistieken voor kopers en het bedrijf zijn extra katalysatoren. Hij gelooft dat er in de tweede helft van 2021 een 'rugwind voor de inkomsten' zal zijn. '' Bovendien - te oordelen naar de Mustang Mach-E en de nieuwe Ford Bronco - worden de voertuigen van het bedrijf steeds scherper en aantrekkelijker. Dat zou moeten leiden tot toekomstige omzetgroei zodra de pandemie voorbij is. Op dit punt lijkt het risico-rendement redelijk voor deze keuze uit goedkope aandelen. Alleen als Ford $ 10 haalt, wordt het instappunt een beetje riskanter.

 

Coty

Sector: Consument defensief

Dit wereldwijde schoonheidsbedrijf blijft het lelijke eendje van JAB Holding Company, de privé-investeringsafdeling van de Duitse Riemann-familie. JAB bezit 60% van Coty, maar verkocht eerder dit jaar voor $ 1 miljard aan preferente aandelen aan KKR (NYSE: KKR) als onderdeel van zijn strategische transformatie.

Als de preferente aandelen worden omgezet in gewone aandelen, daalt het stemrecht van JAB met 10 procentpunten tot 50%, terwijl KKR nog eens 17% bezit. Als onderdeel van de KKR-deal heeft het bedrijf ook de merken Wella, Clairol, Opi en Ghd van Coty ondergebracht in een eigen afzonderlijk bedrijf, waarbij KKR 60% bezit en Coty de resterende 40%. De transactie leverde Coty $ 2,5 miljard aan netto contante opbrengsten op.

Ten slotte huurde het industrie-veteraan Sue Nabi in als CEO. In oktober nam ik Nabi op in een exclusieve lijst van 10 vrouwen die top-CEO's zijn. Al deze veranderingen zullen uiteraard een aanzienlijke impact hebben op het aandeel van COTY. Maar ik denk niet dat de Riemanns graag willen verliezen. Op een gegeven moment zal Coty zich omdraaien en als dat gebeurt, zullen zowel JAB als KKR de vruchten plukken. Als zij in deze goedkope aandelen investeren, kunt u dat ook.

 

Ecopetrol

Sector: Energie

Voor de volgende goedkope aandelen is het tijd om naar het zuiden te gaan, helemaal naar Colombia. Dat klopt - Zuid-Amerika. Hoewel ik zeker geen fan ben van fossiele brandstoffen, zal het tientallen jaren duren voordat de wereld is overgestapt op hernieuwbare energie die onze voertuigen kan aandrijven en onze huizen kan verwarmen. Ondertussen zijn bedrijven als Ecopetrol een noodzakelijk kwaad. Zoals veel olie- en gasbedrijven is 2020 niet mooi geweest voor Ecopetrol. YTD is het bedrijf 50% gedaald, ongeveer het gemiddelde rendement voor zijn concurrenten. Belangrijk is echter dat het door de staat gecontroleerde bedrijf winstgevend blijft. Ecopetrol rapporteerde zijn resultaten over het derde kwartaal op 27 oktober - de winst daalde met 72% tot $ 224,2 miljoen meer dan een jaar geleden. Ondertussen daalde de winst vóór rente, belastingen, waardeverminderingen en amortisatie met 37% in het kwartaal tot 1,38 miljard dollar. Dat zorgde voor een EBITDA-marge van 43%, ongeveer gelijk aan de marges in heel 2019. Dus hoewel het bedrijf in 2020 veel langzamer gaat, is het goed gepositioneerd voor een herstel in 2021. Verder wil Ecopetrol op het gebied van hernieuwbare energie tegen het einde van 2022 300 megawatt (MW) aan hernieuwbare energie toevoegen. Onlangs heeft het bedrijf een overeenkomst getekend voor de bouw van een zonnepark van 59 MW in Colombia, waarvan de bouw naar verwachting zal beginnen vóór 2021 Andere wind- en zonne-energieprojecten die in de maak zijn, zouden de komende twee jaar kunnen leiden tot 192 MW extra hernieuwbare energie. Dat brengt het heel dicht bij het gestelde doel en zorgt ervoor dat de toekomst van het EC-aandeel er een beetje rooskleuriger uitziet. Vergeet Exxon Mobil en geef Ecopetrol uw serieuze overweging.

 

Atlas

Sector: Financieel

Hoewel het aantal beursgenoteerde Amerikaanse beursgenoteerde aandelen het afgelopen decennium aanzienlijk is gedaald - tussen 1996 en 2016 is het aantal met de helft gedaald - ben ik vaak verbaasd dat ik sommige bedrijven nog steeds niet ken. In het geval van Atlas is het bedrijf een houdstermaatschappij die is opgericht om zowel Seaspan Corporation als APR Energy te bezitten. De eerste bezit 127 containerschepen die ze verhuurt aan rederijen, de andere levert gespecialiseerde stroomoplossingen. De handel in ATCO-aandelen begon eind februari van dit jaar. Sindsdien verloor het bedrijf de afgelopen acht maanden ongeveer 10% van zijn startwaarde. Maar dat betekent niet dat u dit tot één van de goedkope aandelen moet tellen. Volgens de Q2-resultaten van Atlas was Seaspan goed voor ongeveer 84% van zijn meer dan $ 363 miljoen aan inkomsten, terwijl APR Energy de rest voor zijn rekening nam. Dat betekende een omzetstijging van 32% ten opzichte van een jaar eerder. Wat betreft de fondsen uit operaties (FFO), was een belangrijke maatstaf $ 161 miljoen in de periode van drie maanden die eindigde op 30 juni - 76% hoger dan in dezelfde periode een jaar geleden. De grootste aandeelhouder van Atlas is echter Fairfax Financial, met een belang van meer dan 46% in het bedrijf. Ik raadde Fairfax al in september 2019 aan, maar de tijd is niet goed geweest voor de Canadese holding. Het aandeel is het afgelopen jaar met 37% gedaald. Waardebeleggers zouden er helemaal gek van moeten zijn.

 

Cronos Group

Sector: Gezondheidszorg

Als je overweegt te investeren in goedkope aandelen die in cannabis handelen - of specifiek naar dit Canadese cannabisbedrijf kijkt - wil je misschien niet naar de InvestorPlace-webpagina van Cronos gaan. Op dit moment geeft Louis Navellier het een "D" -beoordeling in zijn Portfolio Grader, met een aanbeveling om te verkopen. Bovendien denken verschillende andere investeerders die bijdragen aan InvestorPlace, dat wedden op Cronos een verloren zaak is. Maar tot nu toe bijna 17% gedaald, ben ik niet één van die mensen. Ik geloof - zoals collega Luke Lango doet - dat de financiële kracht van het bedrijf, samen met de steun van Altria, aandeelhouders meer zekerheid biedt dan wanneer het een onafhankelijk cannabisbedrijf zou zijn. Het zijn natuurlijk geen gemakkelijke twee jaar geweest sinds de Canadese federale legalisatie van cannabis voor recreatief gebruik in oktober 2018. Daarom zal het hebben van Altria in de hoek de komende jaren zijn vruchten afwerpen. Maar aandeelhouders zullen ook geduldig moeten blijven naarmate de sector volwassen wordt. Dat geldt vooral na alle problemen die Altria heeft gehad met zijn investering van 35% in e-sigarettenfabrikant Juul. Het bedrijf betaalde in 2018 $ 12,8 miljard voor zijn economisch belang, meer dan waar het hele bedrijf vandaag naar wordt gewaardeerd. Altria zal Cronos echter niet opgeven. Dat is de reden waarom beleggers CRON-aandelen sterk moeten overwegen.

 

CNH Industrial

Sector: Industrie

Het is geen gemakkelijk jaar geweest voor deze maker van landbouw- en bouwmachines. Toch is CNH een opmerkelijke keuze uit alle goedkope aandelen. In maart werd CEO Hubertus Muhlhauser de deur gewezen, op interim-basis vervangen door bestuursvoorzitter Suzanne Heywood. Muhlhauser zat minder dan twee jaar in de topbaan. Terwijl het bedrijf blijft zoeken naar een permanente CEO, blijft CNH vastbesloten het bedrijf in tweeën te splitsen. Heywood is toevallig ook de algemeen directeur van Exor, de holdingmaatschappij van de familie Agnelli en de grootste aandeelhouder van CNHI. Interessant is echter dat Muhlhauser CEO was toen het plan werd gesplitst om het bedrijf in twee afzonderlijke bedrijven te splitsen: het ene omvat het segment bedrijfsvoertuigen en aandrijflijnen, het andere de landbouw- en bouwmachines. Over het plan zei Heywood: “Het gewaagde plan zal leiden tot de oprichting van twee nieuwe wereldleiders in hun respectievelijke vakgebieden. De raad van bestuur ondersteunt deze ambitieuze strategie van harte en het vertrouwen ervan wordt geschraagd door het rigoureuze werk dat is ondernomen om deze te formuleren. ” Nu Muhlhauser weg is, ligt die verantwoordelijkheid nu bij Heywood en de uiteindelijke aanwerving als CEO. Zelfs gezien alle recente veranderingen bij CNH, vind ik de verhuizing leuk. Het splitsen van het bedrijf biedt investeerders een eenvoudigere waarderingsanalyse van beide bedrijven.

 

Vereit

Sector: Vastgoed

Vereit bezit 3.820 eigendommen met een geschatte waarde van $ 14,6 miljard. Het bedrijf huurt meer dan 88,9 miljoen vierkante meter aan winkelruimte (45%), restaurants (21%), kantoren (17%) en industriële (17%) huurders in 41 verschillende industrieën. Het behoeft geen betoog dat VER een aantal indrukwekkende cijfers heeft waarmee het zich onderscheidt van de rest van de goedkope aandelen. De top 10 huurders zijn de who's who van het Amerikaanse bedrijfsleven. Toch werd het bedrijf gedwongen om zijn dividend over het tweede kwartaal in mei te verlagen van 13,75 cent in het eerste kwartaal naar 7,7 cent, een vermindering van 44% in de uitbetaling. En hoewel Vereit zich heeft gediversifieerd buiten de detailhandel en restaurants, heeft de pandemie zeker een aanzienlijk deel van zijn huurders getroffen, wat heeft geleid tot lagere huurinkomsten voor het bedrijf. De dividenduitkering in het tweede kwartaal bedroeg echter slechts 51% van de aangepaste middelen uit operaties (AFFO). VER-aandelen hebben dus voldoende cashflow om het door Covid-19 te krijgen. In feite lijkt de verhuursituatie beter te worden. Op 28 september kondigde het bedrijf aan dat het 87% van de huur voor het tweede kwartaal had ontvangen - 92% van de huur in juli, 94% in augustus en 95% in september. Natuurlijk is er een risico verbonden aan het investeren in Vereit - vooral met de pandemie - maar het is waarschijnlijk lang niet zo riskant als toen de aandelen begin april onder de $ 4 werden verhandeld. Zodra de economie zich herstelt, zal deze vastgoedbeleggingsorganisatie (REIT) goed gepositioneerd zijn om hiervan te profiteren.

 

Nokia

Sector: Technologie

Nokia's nieuwe CEO, Pekka Lundmark, nam het over op 1 augustus en rapporteerde zijn eerste kwartaalresultaten op 29 oktober. Hoewel de omzet in het derde kwartaal met 3% daalde (exclusief valuta), slaagde het er wel in om zijn nettowinst met 14% te verhogen. tot 305 miljoen euro ($ 360 miljoen) van 267 miljoen euro ($ 315 miljoen) een jaar eerder. Wat nog belangrijker is, het was het 'vijfde opeenvolgende kwartaal van solide vrije kasstroom' van het bedrijf, wat suggereert dat de pauze in dividenden voor het einde van het jaar zou kunnen worden opgeheven. Bovendien streeft Lundmark agressief naar 5G-activiteiten en is het bereid om de investering van Nokia te verhogen om dat mogelijk te maken. Tijdens de Q3-inkomstenoproep zei Lundmark: “Onze financiële prestaties in 2021 zullen naar verwachting uitdagend zijn. “We hebben marktaandeel verloren bij één grote Noord-Amerikaanse klant [Verizon], zien enige margedruk in die markt en zijn van mening dat we onze R & D-investeringen verder moeten verhogen om leiderschap in 5G te verzekeren. We hebben zelfs besloten dat we alles zullen investeren wat nodig is om te winnen in 5G. " Tot op heden heeft Nokia 104 commerciële 5G-deals gesloten en 37 live-netwerken gelanceerd. Ze volgen echter zowel Ericsson als Huawei. NOK-aandelen hebben ongeveer 6% van hun waarde verloren sinds de aankondiging van de winst op 29 oktober. Als u risicotolerant bent voor goedkope aandelen, biedt die daling een uitstekende koop-on-the-dip-mogelijkheid.

De Aandeelhouder TV

januari 25, 2021

Het einde van het kapitalisme? – Interview Marco Knulst

januari 25, 2021

Philips ziet groei | 25 januari 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 24, 2021

Bullish scenario AEX nog altijd intact

januari 22, 2021

AEX week 3 2021 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
25 jan 12:17 Redactie

Philips: Kopen of Verkopen?

25 jan 11:45 Nico Bakker

TA: FUGRO Hit & Run

25 jan 07:47 Redactie

E-commerce aandelen voor 2021

23 jan 16:32 Redactie

Vandaag in DAZ: PostNL, ASML, Intel, Carrefour

22 jan 15:51 Redactie

Aflevering 2 van DAH Podcast – Hollandse Topaandelen

Het laatste beursnieuws