Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Libor schandaal: twee voormalige Rabo traders geschorst

Libor schandaal: twee voormalige Rabo traders geschorst
11 jul 2012 om 10:13

Mitsubishi UFJ Financial Group heeft twee in Londen gesitueerde traders geschorst naar aanleiding van een onderzoek naar de manipulatie van de Libor-rente. Dit schrijft persbureau Reuters.

De Japanse bank heeft aangegeven dat de schorsing geen verband houdt met werkzaamheden die voor de Mitsubishi Financial Group zijn verricht. Beide traders waren voorheen werkzaam bij Rabo Bank, aldus een anonieme bron volgens Reuters.

Volgens persbureau Bloomberg gaat het om de derivatenhandelaren Christian Schluep en Paul Robson. Rabo bank weigerde om een reactie te geven.

Rabobank is de enige Nederlandse bank die lid is van het panel banken dat dagelijks biedingen voor de Libor indient. De Libor is de belangrijkste benchmark in de wereld voor korte-termijnrentes.

Autoriteiten in de VS, Europa en Japan onderzoeken momenteel de de betrokkenheid van grootbanken bij het manipuleren van de Libor-rente. De allergrootste namen in de financiële wereld, waaronder JPMorgan Chase, Citigroup, Deutsche Bank en HSBC, liggen momenteel onder het vergrootglas van de toezichthouders.

Vooralsnog is Barclay’s de enige bank die heeft toegegeven dat werknemers betrokken zijn geweest bij het manipuleren van de rente die banken elkaar onderling in rekening brengen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.