--- ---

Libor schandaal: twee voormalige Rabo traders geschorst

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 11 juli 2012

Mitsubishi UFJ Financial Group schorst twee voormalige Rabo werknemers. De schorsing staat volgens de bank los van de huidige werkzaamheden.

Mitsubishi UFJ Financial Group heeft twee in Londen gesitueerde traders geschorst naar aanleiding van een onderzoek naar de manipulatie van de Libor-rente. Dit schrijft persbureau Reuters.

De Japanse bank heeft aangegeven dat de schorsing geen verband houdt met werkzaamheden die voor de Mitsubishi Financial Group zijn verricht. Beide traders waren voorheen werkzaam bij Rabo Bank, aldus een anonieme bron volgens Reuters.

Volgens persbureau Bloomberg gaat het om de derivatenhandelaren Christian Schluep en Paul Robson. Rabo bank weigerde om een reactie te geven.

Rabobank is de enige Nederlandse bank die lid is van het panel banken dat dagelijks biedingen voor de Libor indient. De Libor is de belangrijkste benchmark in de wereld voor korte-termijnrentes.

Autoriteiten in de VS, Europa en Japan onderzoeken momenteel de de betrokkenheid van grootbanken bij het manipuleren van de Libor-rente. De allergrootste namen in de financiële wereld, waaronder JPMorgan Chase, Citigroup, Deutsche Bank en HSBC, liggen momenteel onder het vergrootglas van de toezichthouders.

Vooralsnog is Barclay's de enige bank die heeft toegegeven dat werknemers betrokken zijn geweest bij het manipuleren van de rente die banken elkaar onderling in rekening brengen.

 

Geef een reactie