Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Deutsche Bank verlaagt koersdoel Proximus

Beursblik: Deutsche Bank verlaagt koersdoel Proximus
5 jul 2023 om 08:47

(ABM FN) Deutsche Bank heeft het koersdoel voor Proximus verlaagd van 11,00 naar 10,00 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek woensdag uit een rapport van de bank.

Deutsche Bank verwacht dat de resultaten over het tweede kwartaal zwak zullen zijn. Het aandeel Proximus staat al een tijdje onder druk, zonder duidelijke reden.

De voorbije weken presteerde het aandeel Proximus aanzienlijk slechter dan sectorgenoten, zo zagen analisten van de bank.

“Er was natuurlijk wel het nieuws over de komst van een vierde mobiele speler op de Belgische telecommarkt, hoewel er nog steeds vraagtekens worden geplaatst wanneer deze speler zijn intrede maakt”, aldus de analisten. Ook over het productaanbod van die vierde operator bestaat onzekerheid.

De drie huidige Belgische spelers zijn bezig met het uitrollen van glasvezelnetwerken. Er lijkt een toenemende behoefte om de kosten daarvan gezamenlijk te dragen. Daar buigt toezichthouder BIPT zich nu over. Een oordeel wordt tegen het einde van het jaar verwacht en zou volgens Deutsche Bank meer duidelijkheid moeten geven over de voorziene investeringen van de drie partijen op middellange en lange termijn.

Op de beurs van Brussel werd het aandeel Proximus dinsdag verhandeld aan 7,02 euro.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.