NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP dinsdag, 28 december 2021 14:55

Wall Street zet eindejaarsrally voort

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York gingen dinsdag overwegend verder omhoog. Daarmee lijkt de eindejaarsrally of 'Santa-Clausrally' te worden voortgezet. In de rustige beursdagen tussen kerst en het nieuwe jaar laten de beursgraadmeters doorgaans een stijgende lijn zien. De S&P 500-index tikte maandag al een nieuw recordniveau aan door de hoop dat de economische impact van de omikronvariant meevalt.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,3 procent hoger op 36.411 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 4795 punten, maar techgraadmeter Nasdaq daalde 0,2 procent tot 15.835 punten.

Tesla verloor 0,3 procent, ondanks een positief analistenrapport. Volgens analist Daniel Ives van Wedbush kan de koers van de fabrikant van elektrische auto's in de komende twaalf maanden met bijna 30 procent stijgen.

Apple

Apple leverde 0,5 procent in. De iPhone-maker heeft zijn twaalf winkels in New York gesloten voor winkelend publiek vanwege de toenemende coronabesmettingen in de stad. Klanten kunnen nog wel bestellingen komen ophalen.

Goldman Sachs won 0,4 procent. De grote Amerikaanse zakenbank verplicht medewerkers een boosterprik te halen. Het financiële concern vindt het erg belangrijk dat personeel weer op kantoor werkt. Om dat veilig te kunnen regelen acht Goldman de booster noodzakelijk. Andere grote banken in de VS lijken de laatste tijd juist weer wat af te stappen van de verplichting om op kantoor te werken.

News Corp dikt 0,9 procent aan. Het mediabedrijf van Rupert Murdoch koopt Base Chemicals van S&P Global en IHS Markit voor 295 miljoen dollar. Om goedkeuring te krijgen voor hun fusie moesten S&P en IHS van de autoriteiten Base Chemicals, dat data en prijzen voor basischemicaliën verstrekt, verkopen.

Luchtvaart

De luchtvaartaandelen toonden wat herstel na de koersverliezen een dag eerder. Grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen zagen zich rond de kerstdagen genoodzaakt honderden vluchten te annuleren als gevolg van een piek in het aantal coronabesmettingen. United Airlines, Delta Air Lines en American Airlines wonnen tot 1,3 procent.

Ook de exploitanten van cruiseschepen Carnival, Royal Caribbean Cruises en Norwegian Cruise Line veerden tot 2,7 procent op na de koersverliezen op maandag. De Amerikaanse autoriteiten houden tientallen cruiseschepen in de gaten vanwege uitbraken aan boord.

De euro was 1,1308 dollar waard, tegen 1,1321 dollar op maandag. Een vat Amerikaanse olie was 0,6 procent meer waard op 76,05 dollar. Brentolie werd 0,5 procent duurder op 79,02 dollar per vat.

Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

News-corp, Ihs-markit, Tesla-inc, Carnival, Norwegian-air-shuttle, Apple-inc, Caribbean, Norwegian-cruise-line

De Aandeelhouder TV

juli 1, 2022

Philips en Inflatiecijfers | 1 juli 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juni 30, 2022

AEX Maandafsluiting – 30jun22

juni 30, 2022

De ideale wereld. De wereld is momenteel ziek, maar wij gaan hem samen beter maken | Golden Crosses

juni 30, 2022

KansHebber Galapagos

Het laatste beursnieuws

updates

 • 07:00

  Nasdaq noteert slechtste kwartaal sinds 2008 vanwege rentevrees

 • 17:03

  TA van Edward Loef – Goud en zilver in de uitverkoop?

 • 13:00

  Diagonal spread: optiestrategie met veel mogelijkheden

 • 13:00

  Calendar spread: inspelen op verschillende looptijden

 • 08:29

  Beurs blijft onrustig; Europa opent ruim 1% lager

 • 16:13

  TA van Edward Loef – Shell wel, Just Eat Takeaway niet

 • 09:44

  ETF van de week: Wisdomtree WTI Crude Oil 1x Daily Short (9GA7)

 • 08:09

  Weer een bearmarket rally en olieprijs blijft sterk

 • 19:42

  TA van Edward Loef – Twijfels over de olieprijs?

Masterclasses

Columns

Nieuw
30 jun 11:50 Redactie

ETF v/d Week: Infrastructuur

29 jun 11:25 Nico Inberg

Uitkotsmoment Just Eat Takeaway

29 jun 09:19 Nico Inberg

Sofina: Grootste deelneming een vraagteken