NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP woensdag, 22 december 2021 05:40

Amazon, Twitter en Meta zeggen af voor techbeurs CES

In dit artikel vind u onder andere informatie over: AMAZON.COM INC., FACEBOOK INC., TWITTER INC.,

LAS VEGAS (ANP/BLOOMBERG) - Grote techbedrijven waaronder Amazon, Twitter en het moederbedrijf Meta van Facebook sturen volgende maand geen afvaardiging naar de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Nu de omikronvariant van het coronavirus zich snel lijkt te verspreiden, vinden ze het te niet verantwoord om naar 's werelds grootste vakbeurs voor de techindustrie te gaan.

CES 2022 vindt van 5 tot en met 8 januari plaats en zou normaal gesproken zo'n 180.000 bezoekers trekken die de nieuwe trends in tech te zien krijgen. Of het evenement met het wegblijven van grote namen nog steeds zoveel publiek trekt, is nu de vraag. Organisator Consumer Technology Association (CTA) besloot de afgelopen editie volledig digitaal te houden.

"Om het zekere voor het onzekere te nemen en uit voorzorg voor onze werknemers, gaan we niet fysiek naar CES", liet Meta weten. Het bedrijf achter Facebook, Instagram en WhatsApp is te bezorgd over de ontwikkelingen rond het coronavirus. Amazon meldt "vanwege de snel veranderende situatie aan onzekerheid rond de omikronvariant" niet op de beursvloer zelf aanwezig te zijn. Enkele medewerkers van Twitter zouden op CES meedoen aan panelgesprekken, maar het socialmediabedrijf ziet daar nu van af.

Ook het digitale fotoprikbord Pinterest heeft definitief besloten niet naar het evenement te gaan. Eerder besloot het bedrijf uit San Francisco al om slechts een kleine exporuimte op te zetten op de beurs. T-Mobile US, een sponsor van CES, zei de fysieke aanwezigheid op de beurs aanzienlijk te beperken.

CTA is vooralsnog niet van plan het evenement af te blazen. Er stromen nog altijd inschrijvingen binnen en er zijn ook grote bedrijven die wel willen komen, zo benadrukt de organisatie. Nederland is met zeventig bedrijven vertegenwoordigd op het evenement.


De koers van het aandeel AMAZON.COM INC. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel FACEBOOK INC. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel TWITTER INC. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Consumer-technology-association, Nederland, Las-vegas-nevada, Meta-departement, San-francisco, Instagram, T-mobile, Consumer-electronics

De Aandeelhouder TV

mei 20, 2022

AEX, DAX, S&P500 – 19mei22

mei 20, 2022

AEX, DAX, BEL20 – 20mei22

mei 20, 2022

Aandelen BAM: Maandag goed nieuws? | Door Nico Inberg

mei 20, 2022

In gesprek met Pim Verlaan van Jong Beleggen | De Aandeelhouder Podcast Afl. 71

Het laatste beursnieuws

updates

 • 15:52

  TA van Edward Loef – Amerikaanse transportindex op de terugweg

 • 08:44

  Belangrijke signalen vanuit Amerikaanse retailers

 • 17:40

  TA van Edward Loef – ‘Bear’markt in Wall Street?

 • 08:51

  Ook retailer Target zinkt als een baksteen in het water

 • 17:16

  TA van Edward Loef – EUR/USD naar pariteit?

 • 13:00

  Ongedekt put opties schrijven: uitleg, strategie & een voorbeeld

 • 12:00

  Ongedekt call opties schrijven: uitleg, strategie & een voorbeeld

 • 10:02

  ETF van de week: iShares Nasdaq-100 UCITS ETF (EXXT)

 • 08:11

  Walmart tuimelt lager en Europa opent voorzichtig groen

Masterclasses

Columns

Nieuw
21 mei 08:08 Redactie

Beurspuzzel Alfabet

20 mei 18:22 Nico Inberg

Inflatie, dat ben je zelf

20 mei 17:45 Redactie

ETF v/d Week: Tech Megatrends