NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP dinsdag, 21 december 2021 14:51

Nike en Micron Technology stijgen op positief Wall Street

In dit artikel vind u onder andere informatie over: NIKE INC., Nvidia Corp,

NEW YORK (ANP) - Sportmerk Nike en chipbedrijf Micron Technology werden dinsdag flink hoger gezet op de beurzen in New York, dankzij goed ontvangen kwartaalcijfers. De algehele stemming op Wall Street was eveneens positief na de verliesbeurt een dag eerder, die werd veroorzaakt door de zorgen over de omikronvariant van het coronavirus.

De Verenigde Staten bereiden zich voor op vele nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames van ongevaccineerden vanwege de opmars van de omikronvariant. De test-, vaccinatie- en ziekenhuiscapaciteit zal daarbij worden uitgebreid, verklaarde het Witte Huis voorafgaand aan de toespraak van president Joe Biden over het coronabeleid. Verregaande maatregelen zoals lockdowns liggen vooralsnog niet op tafel. Omikron moet volgens het Witte Huis serieus worden genomen, maar de variant is geen reden voor paniek.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 1,1 procent hoger op 35.303 punten. De brede S&P 500 steeg 0,9 procent tot 4610 punten en techgraadmeter Nasdaq dikte 1 procent aan tot 15.128 punten.

Nike

Nike steeg 6,5 procent. De fabrikant van sportartikelen boekte afgelopen kwartaal meer winst. Het bedrijf houdt wel last van verstoringen in de leveringsketen. Doordat bepaalde fabrieken in Vietnam wegens lokale corona-uitbraken tijdelijk moesten sluiten, werd er minder omzet behaald in onder meer China, andere delen van Azië en Latijns-Amerika. Topman John Donahoe benadrukte dat Nike er veel beter voor staat dan aan het begin van de crisis.

Micron Technology dikte 6,8 procent aan. De producent van geheugenchips boekte afgelopen kwartaal veel meer winst dan verwacht en gaf ook een positieve verwachting af voor het huidige kwartaal. Andere chipmakers als KLA Tencor en Nvidia stegen 4,9 en 1,7 procent. De producent van voedingsmiddelen General Mills, die ook met cijfers kwam, daalde 4,4 procent.

Cruisemaatschappijen

De cruisemaatschappijen Norwegian Cruise Line, Carnival en Royal Caribbean Cruises gingen verder omhoog en wonnen tot 4,8 procent. De luchtvaartmaatschappijen United Airlines, American Airlines en Delta Air Lines gingen tot 3,2 procent vooruit nu een lockdown in de VS van de baan lijkt.

De euro was 1,1278 dollar waard, tegen 1,1292 dollar een dag eerder. De olieprijzen veerden op na de forse daling op maandag. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,8 procent meer op 70,54 dollar. Brentolie werd 2,5 procent duurder op 73,31 dollar per vat.


De koers van het aandeel NIKE INC. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Nvidia Corp noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

General-mills, Latijns-amerika, Carnival, Micron-technology, Nike-inc, Norwegian-air-shuttle, Caribbean, Norwegian-cruise-line

De Aandeelhouder TV

augustus 15, 2022

SHELL met Stip – 11aug22

augustus 15, 2022

Adempauze AEX bulls – 12aug22

augustus 15, 2022

ASMI in de plus – 15aug22

augustus 15, 2022

Deze week: Adyen, Tencent, Walmart, Target & Applied Materials

Het laatste beursnieuws

updates

 • 12:38

  AEX wacht op nieuwe impulsen & bodemproces bij Just Eat Takeaway

 • 08:38

  Europa opent hoger in week van retailcijfers

 • 17:36

  TA van Edward Loef – Stockpicking in Wall Street

 • 08:16

  Wall Street maakt pas op de plaats na inflatierally

 • 17:23

  TA van Edward Loef – Aegon of Nationale Nederlanden?

 • 14:00

  Beginnen met daytraden? Waar moet u op letten

 • 08:06

  Afnemende inflatie geeft beurzen vleugels & Disney verrast met cijfers

 • 16:00

  TA van Edward Loef – Wikken en wegen op de beurs

 • 14:21

  ETF van de week: GlobaL X Lithium & Battery Tech UCITS ETF (LITU)

Masterclasses

Columns

Nieuw
15 aug 15:59 Redactie

Keek op de week voor de belegger

15 aug 10:19 Ole Hansen

Grondstoffencorrectie lijkt einde te naderen

15 aug 09:23 Cees Smit

Column: Fijne parels mooie parels