AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP vrijdag, 17 december 2021 21:25

Autofabrikant Rivian onderuit op lager Wall Street

In dit artikel vind u onder andere informatie over: Amazon.com,

NEW YORK (ANP) - De maker van elektrische pick-uptrucks Rivian heeft vrijdag ruim 10 procent aan waarde verloren op de beurs in New York. Beleggers schrokken van tegenvallende productiecijfers dit jaar. De beurzen in New York eindigden ook lager op een erg drukke handelsdag, waarop de markten nieuws over toenemende coronabesmettingen met de omikronvariant verwerkten.

Rivian, dat in november een notering kreeg op Wall Street, leed afgelopen kwartaal een nettoverlies van 1,2 miljard dollar vanwege de hoge kosten om de productie op gang te krijgen. Volgens Rivian verloopt dat proces moeilijker dan gedacht en zullen dit jaar minder auto's worden gemaakt dan eerder voorspeld. Het bedrijf, dat wordt gezien als een mogelijke uitdager van het veel grotere Tesla, zag de aandelenkoers in de afgelopen weken sterk stijgen en werd meer waard dan traditionele autofabrikanten als Ford Motor en General Motors (GM).

Pakketbezorger FedEx was juist een grote winnaar en steeg 5 procent. De pakketvervoerder boekte afgelopen kwartaal minder winst door hogere personeelskosten. Maar tegelijkertijd kondigde het bedrijf aan voor 5 miljard dollar eigen aandelen in te kopen, waardoor de overgebleven stukken meer waard worden. Ook werd een eerdere winstverwachting per aandeel voor 2022 in ere hersteld.

Amazon

De belangrijkste graadmeters eindigden lager. De Dow-Jonesindex duikelde 1,5 procent tot 35.365,44 punten en de brede S&P 500 zakte 1 procent tot 4620,64 punten. Techbeurs Nasdaq beperkte het verlies tot 0,1 procent en sloot op 15.169,68 punten. Donderdag verloren veel grote techbedrijven nog fors op de beurs.

Amazon won 0,7 procent. De Indiase toezichthouder heeft de goedkeuring die in 2019 werd gegeven voor de deal van Amazon om te investeren in een onderdeel van Future Group voorlopig opgeschort. Ook krijgt het webwinkelconcern een boete van omgerekend bijna 27 miljoen dollar vanwege het achterhouden van informatie over de deal. Amazon moet binnen 60 dagen opnieuw de details van de transactie indienen om toestemming te krijgen.

De euro was 1,1242 dollar waard, tegen 1,1276 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,7 procent minder op 70,45 dollar. Brentolie werd 2,5 procent goedkoper op 73,16 dollar per vat.


De koers van het aandeel Amazon.com noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Europa-werelddeel, Tesla-inc, Auto, Future-group, Verenigde-staten, New-york-stock-exchange, New-york-stad, Wall-street


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

december 2, 2022

Positieve week 48 – 02dec22

december 2, 2022

ASML, BESI, Adyen, Prosus, Meta, Alphabet, Amazon & Apple | DeAandeelhouder Podcast Afl. 100

december 2, 2022

Chinese testen en inflatiecijfers VS | 2 december 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 1, 2022

ING in de dip – 01dec22

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:02

  Belegger wacht op Amerikaans banenrapport & goud in trek

 • 08:37

  Jerome Powell zorgt voor rally op Wall Street

 • 11:27

  ETF van de week: iShares Core DAX UCITS ETF (EXS1)

 • 08:13

  Volle agenda voor beleggers met macro-economische cijfers

 • 06:26

  China geeft update COVID-beleid en Fed officials waarschuwen enthousiaste beleggers

 • 12:42

  AEX wacht op bevestiging van Wall Street & ASML rijp voor correctie?

 • 11:22

  Technische analyse BEL 20 en The Home Depot

 • 08:43

  Chinese onrust teistert beurs en spreads olie futures zakken fors

 • 08:09

  Fed wordt dovish & de markt wordt positiever

Masterclasses

 • 20 december

  LYNX introduceert LYNX+

 • 22 december

  Vooruitblik 2023: de visie van Justin Blekemolen

 • 03 januari

  De technische visie van Edward Loef op 2023

 • 11 januari

  LYNX Beleggersdebat 2023

Columns

Nieuw
03 dec 08:50 Redactie

De Aandeelhouder Magazine via website

02 dec 14:09 Redactie

Macro: Lang leve Jerome Powell!

02 dec 09:42 Bas Heijink

Eurodollar: is de bodem gezet?