Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Intel investeert 7 miljard in uitbreiding chipproductie Maleisië

Intel investeert 7 miljard in uitbreiding chipproductie Maleisië
16 dec 2021 om 08:22

KUALA LUMPUR (ANP/RTR/BLOOMBERG) – Het Amerikaanse chipconcern Intel gaat meer dan 7 miljard dollar, omgerekend 6,2 miljard euro, investeren in uitbreiding van zijn chipproductie in Maleisië. Dat zei Intel-topman Pat Gelsinger bij een bezoek aan het land. Met de grotere productiecapaciteit wil Intel het wereldwijde tekort aan computerchips helpen terugdringen.

Het gaat om uitbreiding van de verpakkings- en testfaciliteiten voor halfgeleiders van Intel in het Aziatische land. De productie zou in 2024 moeten beginnen, aldus Gelsinger. Hij denkt dat de chiptekorten tot in 2023 kunnen aanhouden. Door die tekorten hebben grote autobedrijven en technologieconcerns de productie moeten verlagen. Gelsinger zei verder dat Intel volgend jaar ook met meer details zal komen over uitbreiding van de productiecapaciteit in Europa en de Verenigde Staten.

De Maleisische overheid stelde dat de investering van Intel zal leiden tot meer dan 4000 nieuwe arbeidsplaatsen en voor ruim 5000 banen in de bouwsector zal zorgen. Intel is al sinds 1972 in het land aanwezig. Momenteel zijn er meer dan een half miljoen mensen werkzaam in de elektronicasector in Maleisië, dat daarmee een belangrijke rol speelt in de wereldwijde chiptoeleveringsketen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Asml Holding

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.