AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee

Fabrieken Mercedes-Benz eerder dicht voor kerst door chiptekort

Fabrieken Mercedes-Benz eerder dicht voor kerst door chiptekort
13 dec 2021 om 19:55

SUTTGART (ANP/DPA) - Het Duitse automerk Mercedes-Benz gaat twee fabrieken eerder sluiten voor de kerstvakantie vanwege een gebrek aan computerchips. De vestigingen gaan ergens in de loop van deze week dicht, aldus het bedrijf.

Het gaat om een fabriek in het Duitse Bremen en een vestiging in het Hongaarse Kecskemét. De fabriek in Bremen zou op 10 januari weer moeten beginnen en die in Kecskemét zou ook in die week weer moeten gaan draaien. Volgens Mercedes-Benz, onderdeel van Daimler, zal de productiepauze onder meer worden gebruikt voor onderhoudswerkzaamheden.

Bij Mercedes-Benz in Bremen werken ongeveer 12.500 mensen en bij Kecskemét circa 4700. Daimler heeft al vaker de productie moeten onderbreken vanwege de nijpende chiptekorten, die ook veel andere grote autofabrikanten raken.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!