Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Blok: goede afspraken gemaakt met Shell over investeringen

Blok: goede afspraken gemaakt met Shell over investeringen
10 dec 2021 om 15:07

DEN HAAG (ANP) – Shell heeft in een brief aan het kabinet haar plannen herbevestigd. Demissionair minister Stef Blok (Economische Zaken) zei dat er goede afspraken zijn gemaakt over werkgelegenheid en toekomstige investeringen. “Het zijn heel serieuze afspraken”, aldus de bewindsman.

De brief komt naar buiten op de dag dat de aandeelhouders van Shell hebben ingestemd met de verhuizing van het olie- en gasconcern naar het Verenigd Koninkrijk. Het betekent dat de top van het bedrijf naar Londen verhuist en de onderneming de titel Koninklijke verliest. “Het is een verlies”, zei Blok vrijdag.

Aan de Kamer schrijft de minister dat niet alle plannen die in de brief van de onderneming worden genoemd nieuw zijn, “maar het commitment dat Shell hiermee afgeeft voor de uitvoering ervan is wel nieuw”. Shell bouwt met de plannen voort op haar nu al grote aanwezigheid in Nederland, schrijft de minister.

Investeringen

Het concern bevestigt in de brief bestaande en toekomstige investeringen. Ook staat er dat er weinig zal veranderen aan de aanwezigheid van Shell in Nederland.

Shell hoopt door de vereenvoudiging van de aandeelhoudersstructuur sneller en flexibeler te kunnen opereren. Maar de Nederlandse dividendbelasting speelde ook een rol in het besluit van Shell. De verhuizing zorgt er ook voor dat “het nadeel van het risico op dubbele belastingheffing voor de aandeelhouders wordt opgelost”.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.