NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP donderdag, 9 december 2021 20:48

Moederbedrijf Facebook zet met gameplatform stap naar metaverse

In dit artikel vind u onder andere informatie over: FACEBOOK INC.,

PALO ALTO (ANP/AFP) - Het moederbedrijf van Facebook, Meta, heeft met de opening van een nieuw platform voor virtual reality (vr) een stap gezet richting de zogeheten metaverse. Topman Mark Zuckerberg wil zijn socialmediabedrijf omvormen tot een digitale ontmoetingsplaats waar bijvoorbeeld gesprekken, spelletjes en winkelen dankzij vr-headsets levensecht lijken. Volwassenen in de Verenigde Staten en Canada kunnen nu al terecht op Meta's platform Horizon Worlds om games te spelen in virtual reality.

Horizon Worlds lijkt nog lang niet op de toekomstvisie van Meta op de ontwikkeling van internet. Maar het is is al wel mogelijk om er samen met vrienden spellen te spelen of een virtuele wereld op te bouwen. Eerder was voor een selecte groep al een testversie van het platform beschikbaar.

Het moederbedrijf van Facebook, Instagram, WhatsApp en Oculus veranderde dit najaar zijn naam in Meta om het eigen geloof in de metaverse te onderstrepen. Het internetconcern maakte eerder al bekend fors meer te moeten investeren om een digitale wereld te creëren die nauwelijks van de echte te onderscheiden is. Dit jaar bedragen die investeringen nog rond de 19 miljard dollar, omgerekend ruim 16 miljard euro. Dat wordt volgend jaar tussen de 29 miljard en 34 miljard dollar, waardoor de operationele winst 10 miljard dollar zal zakken.

Haatberichten

De socialmediaplatforms van Meta zijn niet onomstreden. In september stelde een oud-medewerker dat Facebook amper iets doet aan haatberichten buiten de Verenigde Staten, met geweldsuitbarstingen tot gevolg. Ook zou een intern rapport hebben aangetoond dat Instagram tieners vaak opzadelt met een negatief zelfbeeld, maar het bedrijf ondernam hiertegen geen actie.

Over Horizon Worlds zegt Meta dat er meerdere maatregelen zijn genomen om het welzijn van gebruikers te bewaken. Zo moet iedereen aan gedragsregels voldoen en kunnen gebruikers anderen blokkeren, aangeven of op stil zetten. "We willen dat Horizon Worlds een veilige en respectvolle omgeving is", aldus het bedrijf.


De koers van het aandeel FACEBOOK INC. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Virtual-reality, Internet, Platform-informatica, Meta-departement, Verenigde-staten, Instagram, Canada, Computerspel

De Aandeelhouder TV

juli 4, 2022

Aandelen Wolters Kluwer verder omhoog?

juli 4, 2022

Beursexperts weer somber

juli 4, 2022

EURUSD 1 0350!!

juli 4, 2022

Tesla en AF-KLM | 4 juli 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:40

  Europa opent hoger, VS viert Independence Day

 • 17:38

  TA van Edward Loef – CASH IS KING

 • 07:00

  Nasdaq noteert slechtste kwartaal sinds 2008 vanwege rentevrees

 • 17:03

  TA van Edward Loef – Goud en zilver in de uitverkoop?

 • 13:00

  Diagonal spread: optiestrategie met veel mogelijkheden

 • 13:00

  Calendar spread: inspelen op verschillende looptijden

 • 08:29

  Beurs blijft onrustig; Europa opent ruim 1% lager

 • 16:13

  TA van Edward Loef – Shell wel, Just Eat Takeaway niet

 • 09:44

  ETF van de week: Wisdomtree WTI Crude Oil 1x Daily Short (9GA7)

Masterclasses

Columns

Nieuw
04 jul 09:43 Coinmerce

Crypto nieuws van deze week: Solana, Cardano & MicroStrategy

04 jul 09:25 Cees Smit

Min 17 procent in de AEX…. tot nu toe

01 jul 10:52 Nico Inberg

Accsys: in gesprek met CEO Rob Harris