AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee

LEGO bouwt voor 1 miljard dollar fabriek in Vietnam

LEGO bouwt voor 1 miljard dollar fabriek in Vietnam
8 dec 2021 om 15:09

BILLUND (ANP/BLOOMBERG) - De Deense speelgoedfabrikant LEGO gaat een fabriek bouwen in Vietnam om beter aan de vraag vanuit Azië naar zijn plastic bouwsteentjes te kunnen voldoen. Het bedrijf trekt zo'n 1 miljard dollar of omgerekend zo'n 885 miljoen euro uit voor de fabriek die in de buurt van Ho Chi Minhstad komt te staan. De komende vijftien jaar kunnen daar ongeveer 4000 mensen aan de slag.

De fabriek in Vietnam moet dankzij zonnepanelen klimaatneutraal kunnen produceren. De eerste LEGO-steentjes rollen in 2024 van de band, de bouw van de fabriek begint in de tweede helft van volgend jaar. LEGO gaat bovendien 50.000 bomen planten in Vietnam om de planten en struiken die moeten verdwijnen voor de bouw van de fabriek te compenseren.

Voor LEGO is de nieuwe fabriek niet de eerste in Azië. Het Deense bedrijf is al actief in China. Verder heeft LEGO fabrieken in thuisland Denemarken, Tsjechië, Hongarije en Mexico.

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!