Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Britse waakhond ligt dwars bij overname Suez door Veolia

Britse waakhond ligt dwars bij overname Suez door Veolia
7 dec 2021 om 13:32

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse marktwaakhond CMA gaat nog niet akkoord met de overname van afvalverwerker en waterbedrijf Suez door branchegenoot Veolia. De twee Franse bedrijven hebben vijf dagen de tijd gekregen om met oplossingen te komen om te zorgen dat er voldoende concurrentie overblijft. Doen ze dat niet dan begint de toezichthouder zelf een diepgaand onderzoek naar de overname.

Volgens de CMA zijn Veolia en Suez twee van slechts een handvol bedrijven op de Britse markt die de grootste afvalverwerkingscontracten met bijvoorbeeld gemeenten kunnen uitvoeren. De toezichthouder is dan ook bang dat er door de samenvoeging minder concurrentie is en de prijzen zullen stijgen.

Topman Antoine Frérot van Veolia gaf vorige maand al aan dat hij verwachtte dat de Britse autoriteiten toezeggingen zouden willen om de concurrentie te waarborgen. Nu geeft het bedrijf aan zich te beraden over "welke aanpassingen de Britse toezichthouder zullen geruststellen". Veolia houdt vertrouwen dat de overname van Suez door kan gaan.

Later deze maand komt ook de Europese Commissie naar verwachting met een oordeel over de fusie. Ook in de Europese Unie moeten mogelijk nog wat onderdelen worden afgestoten. De meeste overlap tussen de activiteiten van Veolia en Suez is al opgelost door de geplande verkoop van een deel van de activiteiten van Suez aan investeerders.

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!